вторник, юни 07, 2016

Креативно пространство още два дни в центъра на София

Не знам дали знаете за Absolut creative space. Става дума за събитие от сравнително нов тип – на едно място човек може да работи, да се забавлява да учи и да се среща с интересни хора. Част от икономиката на споделянето, за която дудна напоследък. :)

Продължава от 3 до 9 юни в пространството пред хотел „Родина“. Има две дълги маси, където може да се работи и където има добър интернет, има бюфет, през деня има уъркшопи (тоест работилници, на които човек може да научи нещо ново) и вечерта има страхотни коктейли и интересни лекции.

(Не съм получил пари, за да напиша това, просто вече бях 2–3 дни и ми хареса)

Искам да споделя за две от лекциите –

Alex Bec
Той е основател на It's nice that – изключително бързоразвиваща се онлайн медия в  UK, насочена към креативните индустрии. Тъй като бизнес моделите на онлайн медиите са нещо, което ме вълнува от десетилетия, а и в момента с екипа на  Терминал 3 търсим печелившия модел, с голям интерес дойдох да слушам специално Алекс Бек.
И много въпроси от публиката

Алекс е още едно доказателство, че за да направи човек успешен бизнес, просто трябва да се гмурне в това, което най–много му харесва, да го прави добре, а благодарността на публиката (клиентите) е това, което ще го държи над водата. Сайтът му е започнал като място, където със своя съдружник са си отбелязвали интересни дизайнери и интересни проекти и изведнъж са се усетили, че е добре посещаван и че е създал около себе си цяла общност от верни читатели. Останалото е ясно как е станало – сега това е сериозна агенция.

Изключително позитивен и готин човек. Смятам да хвърлям по едно око на медията му, още повече че нещата там са интересни.


SNASK

SNASK e дизайнерски колектив от Швеция. Тяхната презентация беше нещо като рок концерт и се оказа, че са много добри като музиканти. Те също се занимават много вдъхновено с нещата, които ги вълнува и бизнес моделът им е уж класически агенционен, но те успяват да направят от агенцията (наричат себе си creative agency) нещо средно между рок–група, дизайнерска академия и филмово студио.  След концерта се запознах с тях – и непрезентиращи са много готини.


Презентацията – концерт на SNASK

Началото на презентацията

Казвам им:
– Абе вие трябва да правите концерти, страхотни музиканти сте.
– Ами ние правим, – отговарят.

После едно птиче ми каза, че бюджетът не бил достатъчен да направят цял концет, какъвто обичай имали. Много жалко.

Но няма значение, преживяването беше супер.

Остават още два дни, можете да се пробвате. 

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)