понеделник, февруари 22, 2016

В седмицата на ефективното прилагане на информационните и комуникационни технологии

На електронната си поща получих този материал, заедно със снимките, очевидно с очакването да му дам публичност. Давам му публичност, заедно с всички снимки. Истинското заглавие на този материал може би трябваше да бъде „Най-после компютри в шейсет и седмо училище, където учат много деца от малцинствата“, вместо това научаваме вълнуващи подробности за казионно мероприятие, с участник секретаря на МКБППМН. Всичко това се развива пред очите на второкласници. След няколко коментара на приятели разбрах, че не се разбира кой защо и как е написал този материал, затова допълнително слагам това пояснение. 


УРОЦИ ПО РОДОЛЮБИЕ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

„ЩЕ ИМАМЕ ЕДНО ЗНАМЕ И НА НЕГО ЩЕ ПИШЕ: „ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА“

С поредица от уроци по родолюбие в училищата на район „Възраждане“ беше отбелязана 143-та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. В седмицата на ефективното прилагане на информационните и комуникационни технологии в столичните училища кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и секретарят на МКБППМН - район „Възраждане“ Цветанка Петкова присъстваха на урок за живота и делото на Васил Левски при второкласниците от 67 ОУ „Васил Друмев“. Трогателно и с много емоции малчуганите разказваха и рецитираха за силата на духа, безстрашието и смелостта на Апостола. Изненада за всички беше възможността да се срещнат с наследник на Васил Левски – Цанка Чакърова, която е преподавател в 67 ОУ. С вълнение тя разказа за историята на семейството си, отговорността и гордостта да си потомък на Апостола на свободата.

 Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова подари на всички ученици, участвали в урока, книга за Васил Левски. „С вълнение присъствам на откритата педагогическа практика за живота и делото на Апостола на свободата. Столична община и район „Възраждане“ активно работят за съхраняване на традиционните български ценности и популяризиране на събития и личности, които са повод за гордост и национално самочувствие. Подкрепяме придобиването на знания чрез прилагане на интерактивни техники на преподаване в крак с навлизането на новите технологии във всички сфери на живота ни и новите изисквания на учениците, за да може ученето да бъде вълнуващо и незабравимо пътешествие към знанието“, каза Савина Савова и благодари за възможността заедно с второкласниците и техните преподаватели да съпреживее този урок по родолюбие.

 Смел революционер, родолюбец, радетел за свободата на България, пример за всеотдайност към Отечеството – такъв е Васил Левски през погледа на 11-класниците от столичното 32 СОУ „Св. Климент Охридски“. Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и секретарят на МКБППМН - район „Възраждане“ Цветанка Петкова присъстваха на урок, посветен на Апостола на свободата. Какъв е Левски през погледа на неговите съвременници Христо Ботев и Иван Вазов, кой го назовава Апостол и го митологизира и какъв е образът му от дистанцията на времето – за това разсъждаваха изключително подготвените и мотивирани ученици от 32 СОУ. Страданията, надеждите и въжделенията, разочарованието и силата на духа на Васил Левски, бяха част от темите, върху които младежите дискутираха. Темата беше провокирала и две момичета от класа да изработят плакат за Апостола. Савина Савова дари книги на български автори, а директорката на 32 СОУ Нели Кирилова-Костова обяви, че те ще бъдат в основата на конкурс за есе, който ще бъде обявен следващия месец. Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова благодари за изключителното емоционално преживяване с млади, будни и ученолюбиви хора, гордост и надежда за България.

 Заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и главният експерт в отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ Теодора Михайлова присъстваха в 7 „а“ клас на 76 ОУ „Уилям Сароян“ на открита педагогическа практика по български език и литература на тема „Величието на един народ“, посветен на творчеството на Патриарха на българската литература Иван Вазов и седмицата на ефективното прилагане на информационните и комуникационни технологии в столичните училища. Специален гост беше наследникът на Иван Вазов – доц. д-р Григорий Вазов, който с емоция и страст се включи в урока и подкрепи ползването на интерактивни техники на преподаване в българските училища.

(официално прессъобщение на район „Възраждане“)

Снимки:


NB: Прессъобщението на район „Възраждане“ се публикува без никакви корекции. Снимките не са обработвани допълнително от автора на този блог. Почернянето на фрази и изречения мое - КП.

3 коментара:

Димитър Димитров каза...

Какво по дяволите е "МКБППМН"?

Анонимен каза...

Ми като гледам е това:
Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

http://www.ckbppmn.government.bg/

Анонимен каза...

" че протестите срещу правителството на Орешарски вече се бяха увенчали с успех"

Нещо сте се объркали, ама много.

Протестите срещу правителството на Орешарски приключиха с пълен провал.

Орешарски си остана на власт и след фактическото приключване на протестите през август (а дори да броим останалите 60-тина човека, които по рефлекс се разхождаха по тротоара до декември, пак не помага - те също не го свалиха) и подаде оставка едва след като ДПС реши да го бламира след загубата на БСП на евроизборите, която загуба също трудно може да припише на протестите -- тя беше резултат най-вече на негативите, които Станишев събра за позицията си по украинския въпрос.

След като Орешарски подаде оставка -- напомням, точно така, както беше обявил още през лятото на 2013, че ще я подаде -- когато изчезна парламентарната подкрепа за кабинета му, спечели другото мафиотско крило, това на Герб, което изкупи 4/5 от 'реформаторите' и върза кънките на останалата 1/5-та така, че те няма повече да помиришат власт.

Ако това е 'успех', тури му вестник.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)