вторник, ноември 03, 2015

Чудото на петстотинте лева

снимка: БГНес

МВР отдавна трябваше да се реформира и парите там да се харчат по-рационално. Обикновено това става сложно и трудно, но с ясна идея, със силна воля и с прозрачни действия. За да не се стига до полицейски бунтове и държавата да се клати по този безотговорен начин.

Стана просто - с непрозрачни действия, с брадвата и с протести. Мислехме си, че идеята за реформа на МВР през бюджета е безумна, а Горанов не се спря и не се затрудни с въпроси към обществеността, със стратегии, със съгласуване и дори с въпроси към полицаите стигат ли им парите, за да хранят семействата си.

Крайният резултат от реформата трябва да е полиция, сигурна в доходите си, в работните си места и в това, че държавата и обществото, за които работи, я уважават. Получи ли се с реформата през бюджета?

Преди около година и половина сегашният министър на финансите Владислав Горанов напусна парламента, защото не искал да става политик, а искал да си остане експерт.

Всъщност,  не можел да храни семейство с депутатска заплата (около 2500 лв).

В момента Владислав Горанов е политик на един от най-важните политически постове в страната – министър на финансите, а заплатата му е с около 500 лева по-висока от депутатската.

Какво ли не правят 500 лева в повече с човека! Цял катарзис! Явно на министъра вече му стигат за трето дете и дори е заобичал отново омразната си професия на политик.

Предлагам да не се връзваме на тоя смешен театър, а да се вгледаме в спортно-пожарникарската сянка зад гърба му.


Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)