сряда, юли 23, 2014

Иларионов: Беше извършен терористичен акт

Представям ви нова версия за случилото се с малайзийския самолет. Автор Андрей Иларионов, бивш икономически съветник на Путин (до 2005г.), в момента опозиционер. Версията пак насочва отговорността към кабинетите в Москва, но този път като част от сатанински план и от Четвъртата световна война, към която теория Иларионов се придържа. (оригинал, преводът мой) Поради бързането може да има грешки.

снимка

Защо беше свален амстердамският Боинг?

Потокът от информация, който се изсипа за последните пет дни, предоставя достатъчно количество факти за да се стигне до най-вероятния в този случай извод - това беше планиран терористичен акт. 

Поради изобилието на вече публикувана информация, в долния текст не се дават връзки към документи, изчисления, публикации, които в момента се намират в голямо множество по информационните сайтове и са достъпни до всеки заинтересован.

Мястото на разположение на зенитно-ракетния комплекс БУК-М1 по време на пуска на ракетата „земя-въздух“.
Полето около селцето Берегись, близо до селищата Первомайское и Красный Октябрь, южно от град Снежное, югоизточно от гр. Торез.

Контрол върху мястото на разположението и охрана на БУК-М1
Така наречените сепаратисти от Донецката народна република.

Присъствие на зенитно-ракетния комплекс БУК-М1 на бойна позиция, от която е бил произведен пуска на управляемата ракета.
От сутринта до вечерта на 17-ти юли.

Екипаж на комплекса БУК-М1
Руски граждани на редовна военна служба във Въоръжените сили на Руската федерация.

Подчинение на ЗРК БУК-М1
Пряко на щаба на Южния военен окръг на Руската федерация, гр. Ростов-на-Дон
Непряко на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация, Москва.

Предаване (подчиняване) на БУК-М1 на гражданското или военното ръководство на Донецката република
Не е осъществено.

Заповед за изстрелване на ракетата
Генералният щаб на Въоръжените сили на Руската федерация, Москва


Възможно ли е случайно изстрелване на ракетата, довела до гибелта на полет MH-17?
Според техническите особености на изстрелването на ракетата (включително и т.нар. подсветка на вече изстреляната ракета) - не е възможно.

Възможно ли е изстрелване на ракетата, в посока на украинския военно-транспортен самолет Ан-24(Ан-26)?
Поради силно различаващите се характеристики на двата самолета (размер и силует на корпуса, максимална височина, максимална скорост), объркването на Ан-24 (Ан-26) с Боинг 777 е напълно невъзможно.

Защо именно полет MH-17?
По време на целия ден - 17-ти юли, над района на дислокация на комплекса БУК-М1 са преминали няколко десетки пътнически самолета (включително, 20 минути преди това - полетът на Луфтханза Мюнхен-Делхи, минута по-късно полетът на Сингапурските авиолинии Копенхаген-Сингапур) Нито един от тях, освен МН-17 не пострада. Защо е бил избран именно той?

За реализация на подготвения план, на първо време е трябвало да бъдат изключени самолетите на руските авиокомпании, авиокомпаниите на страните от бившия СССР, авиокомпаниите на САЩ, Германия, Франция, самолетите на всички авиокомпании летящи от обратната посока - от юг и изток. Жертвата е трябвало да стане самолет, който лети или от Варшава (столицата на „фронтовите държави“, във водената от Русия Четвърта световна война), или от Амстердам (столицата на „порока“ в концепцията на разложения и греховен Запад, комуто противостои защищаващата истински ценности, ставаща от колене путинска Русия).

Само че катастрофа със самолет от Варшава неизбежно би дала нов импулс на обвиненията на кремълското ръководство в систематични терористични актове срещу поляците. Главното е, че не може да предизвика този ефект, на който разчитат и авторите на този дяволски план. Тъй като единственият полет, летящ от Амстердам е МН-17. Тъй като неговият обичаен маршрут минава по на юг, на руските власти им се налага да затворят 12 въздушни коридора за това, за да оставят на пилотите едиствения възможен маршрут - L980, преминаващ над района на Торез и Снежное. (подчертаването мое - КП). Именно там го е очаквал и квалифицираният, добре подготвен, напълно трезв и точно изпълняващ заповедите на своето непосредствено началство екипаж на зенитно-ракетния комплекс БУК-М1.

Каква е същността на плана „Полетът от Амстердам“?
Проектът „Новорусия“, толкова тържествено обявен на 17-ти април и прицелен към недопускане на интеграцията на Украйна в западните икономически, политически и военни съюзи, се намира на ръба на провала. Възможните последствия от неговото прекратяване за авторите, инициаторите, организаторите са обсъждани нееднократно. Единственият начин да се спаси проектът „Новорусия“ от пълен и кончателен разгром е да се спрат бойните действия на украинската армия в Източна Украйна.

Към 17-ти юли бяха изпробвани и приложени:
- военна съпротива на „сепаратистите“, относително ефективна в началото, а в последно време сблъскваща се с все по-силната и по-силната редовна украинска армия;
- дипломатическият натиск, който се осъществява през Меркел, Оланд и пр., който се оказва, както се видя, недостатъчен.

Беше необходимо ново, доста по-силно средство, способно (според замисъла на авторите) да доведе до „шок и трепет“ приспаната до момента европейска общественост, за да може тя, ужасена от гибелта на стотици свои съграждани, в това число и деца, твърдо да поиска от своите правителства да окажат какъвто натиск е необходим на лидерите на „жидобандеровците“ и „укрофашистите“ и на всяка цена да ги принуди да прекратят бойните действия в Източна Украйна.

Примирието на всяка цена би позволило на Кремъл да подхранва огнището в Донбас с хора и оръжие, едновременно с това институционализирайки и легитимирайки едно голямо украинско „Приднестровие“. След сключването на първоначално примирие трябва да се пристъпи към добре отработените (в Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия) механизми за продължаването му с 5, 10, 20, 30, 50 години, в течение на които донбабвийската (игра на думи Донецк + Зимбабве - кп) и лугандонската язви ще спират Украйна да се присъедини към западните съюзи.

След успешното провеждане на операцията „Полетът от Амстердам“ започна осъществяване на операцията „Миротворец“.

Операция „Миротворец“
Крес получаване на информацията за успешно проведения терористичен акт, главният автор на операция „Миротворец“ се свърза с президента на САЩ Барак Обама, и информирайки го за трагедията, „подчерта необходимостта от незабавно и безусловно прекратяване от двете страни на бойните действия в Югоизточна Украйна. Изразена беше надежда, че американската страна също ще допринесе за стартиране на мирния преговорен процес в Украйна.

В следващите дни всички, без изключение, публични действия на автора (телефонни разговори с лидерите на другите държави, публични обръщения, минути на мълчание) бяха насочени към постигането на прекратяването на огъня от украинска страна. В Европа и САЩ като по команда започна кампания на искания, петиции, протести към собствените правистелства за „незабавно прекратяване на касапницата в Украйна“.

Операцията „Миротворец“ частично успя. П. Порошенко обяви прекратяване на бойните действия в радиус от 40 километра от мястото на катастрофата на MH-17.

Ролята на „сепаратистите“ в операция „Полетът от Амстердам“
Кремъл ги подведе, като ги използва в качеството на главни заподозрени.
- МН-17 беше свален не от „чернухинските казаци“ (на около 40км от мястото, практически невъзможно)
- „Докладът на Безлер“ беше предаден по такъв начин, за да може да бъде прехванат от украинското разузнаване и да бъде представен на света, насочвайки търсенето на виновниците в средите на „сепаратистите“.
- Самият Безлер очевидно е бил шокиран, научавайки (което доказва, че не е участвал в подготовката на операцията) факта на свалянето на пътнически самолет - в сравнение с леденото спокойствие на неговия московски куратор.
- Действията на „сепаратистите“ с телата на загиналите и останките на самолета усилват създаденото впечатление (независимо на тоталното им ръководство от Москва).
- Публикуването на материали от името на Гиркин в социалните мрежи с цел привличане на внимание именно към авторството на терористичния акт от страна на „сепаратистите“.
- Разгръщането на кремълската пропагандна кампания „Това не е Путин!“
- В кампанията са включени ударните пропагандистки сили; на нея клъвнаха дори някои забележителни представители на интелектуалната опозиция (вероятно има предвид Латинина, откъси от която ви преведох наскоро), тиражиращи удобната за Кремъл версия за виновността на „сепаратистите“ (концепцията „маймуна с граната“), версия за която обаче няма никакви основания, тъй като „сепаратистите“ никога не са притежавали такива средства или възможности за извършването на такъв терористичен акт.

„Това не са грузинците. Не са и сепаратистите. Това е трета сила“
- така ми обясняваше, показвайки с очи картата на Русия един офицер-наблюдател от ОССЕ за авторите на терористичните актове на територията на Южна Осетия през лятото на 2008г., които доведоха, в крайна сметка до горещата фаза на руско-грузинската война през август.

4 коментара:

Belomore каза...

Поредицата руски либерални фейлетони е силна, няма спор.
Днешният дори е по-добър от предишния.

Добре, че нито авторът, нито преводачът следят конвенционалния новинарски поток, щяха да ни спестят някоя друга усмивка...

Комитата каза...

Да си пожелаем усмихнат ден, тогава.

Комитата каза...

http://edition.cnn.com/2014/07/22/world/europe/ukraine-malaysia-airlines-crash/index.html?hpt=hp_inthenews

Иван каза...

Всъщност вчера прочетох за още по-интересна конспиративна теория.

Нарочно е стреляно по пътнически самолет. Само че истинската цел е била руски самолет. По пътя обаче станала грешка, закарали БУК-а в грешното село Първомайско. Второто село е на ръба на сепаратиския регион. Ударен оттам руския самолет би катастрофирал в зона контролирана от украинската армия. Нещо повече, два от украинските БУК-а щяха да са в обхват.

http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/08/ukrainian-sbu-comes-with-conspiracy.html

Разбира се, за да е възможен този сценарий, е необходимо сепаратиската установка да е работила в самостоятелен режим, без да се свързва с руските радарни установки.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)