неделя, юни 29, 2014

На открито и не само джаз

В парка зад „Хилтън“ и зад Sofia City Centre, близо до басейна „Спартак“ и последната спирка на трамвай 12 в момента тече A to Jazz фестивала.


По пътя минах по моста на НДК, където е изложбата „Вълшебната флейта“ (сюжета на операта) със страхотните илюстрации на Пенко Гелев  от едноименната книжка за деца, която имаше грамаден успех при моите племеннички. Неизвестно защо в края и в началото на изложбата има по едно такова табло с бабешко скудоумие, маскирано като мъдрост. Досрамяло ги е да напишат автор (ровичкането в гугъл не ми помогна да разбера кой всъщност е автора.)

Но към фестивала. Две вечери минаха, остана още една, казват, най-хубавата! Тази вечер!

Преди три години се бях учудил на огромното количество хора, които се изсипаха там. Вече не ми е толкова чудно, особено след протестите през 2013г. Като че чи хората от публиката придобихме самочувствие, че не сме сами и ходим вече по такива сбирки. Посещаемостта в момента е доста добра, запълва се една доста голяма поляна, вчера присъстваха може би хиляди.

Организацията е прилична, има химически тоалетни, а който се гнуси от тях, на още 5 мин пеша се намира мола на „Хемус“, тоест SCC, където тоалетната е нормална.

Опашките за бира, вино и подобни напитки също минават сравнително бързо. Бирата е 2 кинта. Носете си дребни банкноти и монети по 1 лев.

Тази година програмата е със сериозен етно привкус, дори определението „джаз“ е малко далечно на това, което се лее от сцената. Но музиката и изпълнителите са страхотни, не е шумно и може хем да си чуеш приказката, хем да си поседнеш на тревата, хем да ти е достатъчно комфортно.Тази снимка може да създаде илюзията, че публиката е малко. Напротив, хора има зад мен чак до хълма.


Неподозиращата публика кротко слуша джаз и отгоре я ръсят с кемтрейлси!!!11!!! Замислетесе!!!  Утре ще получат команда да съборят патриотичното правителство и нагло ще твърдят, че е тяхна идея и никой нищо не им е внушавал. Но с един поглед към небето всичко се изяснява!


Сянката на планетата за няколко часа отминава,
а хората се научиха да правят искри в тъмното.


Тито Париш и компания, гвоздеят вчера. Пее едно такова приятно бразилско-португалско с акордеонче, тарамбуки и китари като Цезария Евора. И някои песни им се повтарят.
Безплатно е! (Америка за България - спонсор! Кемтрейлс! Замислетесе!)

1 коментар:

Стефан Бояджиев каза...

последната снимка е страхотна !!!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)