вторник, май 20, 2014

Обещай, че ще гласувашЕдинадесет месеца властта игнорира будните си граждани.

Единадесет месеца заявяваме, че тази власт трябва да си отиде. Повечето мирни и символични средства бяха използвани, но властта остана глуха.

Затова сега трябва да се използва средството, което имаме в ръцете си, и да покажем за пореден път колко нетърпима и престъпна е тази власт, като гласуваме масово на изборите за Европейски парламент.

Да, това не са национални избори, при които задължително се сменя правителството, но са напълно валиден конституционен и правно обвързващ начин да покажем наистина какво мислим за тях и да отслабим позициите им и тук и в Европа. А и няма да ни навреди ако изпратим като евродепутати свестни, честни и компетентни хора и намалим влиянието на тарикатите с купените гласове. Има и много истинска работа, която трябва да се свърши в Брюксел, свързана с общата ни съдба с другите европейски народи.

Това също е и начин да потвърдим европейския си избор, ако наистина ценим това, което България и българските граждани придобиха с членството си в ЕС. То има нужда да бъде пазено, особено в момента!

Обещай че ще гласуваш! За проевропейска политическа сила, която иска да прави реална политика в полза на избирателите си и да развива България като европейска страна, а не просташки театър с лежанки и кебапчета в полза на този, който плати най–добре (като психопата в Кремъл).

Аз ще гласувам за Реформаторския блок (в десетката на интегралната бюлетина, №10). Други листи на политически сили, които за които съм уверен, че имат проевропейска ориентация и са съставени от честни и компетентни хора са Зелените (№27) с водач Атанас Чобанов и Синьо Единство (№9) с водач Надежда Нейнски.

Някои от вас сигурно биха избрали и сегашната парламентарна опозиция, която пак е по-добър вариант от днешната управляваща коалиция, но според мен не с много.

Но въпреки всичко, след месеците прекарани в протести на улицата, смятам, че нас ни обединява много повече, отколкото ни разделя.

Не ми се оплаквайте, че нямате избор. Едно гласуване е много по–малко усилие дори от всекидневните протести, тоест – това е истинско действие с висока ефективност.  Не ви агитирам в момента, а ви информирам.

В един момент много се надявах, че всички проевропейски опозиционни сили ще се обединят в единен блок и всякакви дилеми и съжаления за кого да гласувам и за кого - не, ще ми отпаднат, но май в живота никога няма пълно щастие. Затова ще трябва да се положи и малко лично усилие и да се поеме лична отговорност, за да се вземе окончателното решение. Аз поех този риск.

Ако не ви харесва някой кандидат от дадена листа, спокойно можете да ползвате преференция, посочвайки друг кандидат и, затова, с особено голямо желание, с известно задоволство и без да давам обяснения, ще трия коментари под този текст, отнасящи се за кандидати в тази или онази листа.

Нашата революция трябва да продължи и това гласуване е задължителен елемент от нея. 

4 коментара:

Кентавър каза...

1. Ще гласувам.
2. Много е смешна (да не кажа жалка) Меглена Кунева, когато обяснява каква сериозна работа е вършила в защита на европейските потребители. Ако не е тя да ни го кажа, едва ли някой ще си спомни.
3. Когато сами си пришивате етикета на единствените будни граждани (властта срещу хората) приличате на Яне Янев или Жорж Ганчев - и те са автори на грандиозни успехи по собствените им думи, но за тяхно съжаление съществуващи само и единствено в тяхното съзнание.
4. А защо Надка Михайлова не е в синия екип?

Комитата каза...

4. не знам

Контрапротестите бяха доста скромнички, иначе ;)

Кентавър каза...

Съгласен съм, дори прекалено скромнички бих казал. Както и "дежурните" протестиращи в момента - последния път, като ги засякох в центъра, бяха по-малко о охраняващите ги полицаи. Май се оказа верен онзи слух за 31 Юли?
Разликата е там, че контрапротестиращите не обявяват техните позиции за само и единствено правилни. Може би защото дълги години са живели по този начин?
Гледам предизборната кампания - специално за РБ мога да кажа, че въртят-сучат, Русия и комунистите са им в устата. Смешна история, не се различават съществено от Волен Сидеров, единствено само където не им избива пяна по устата.

Vencislav Georgiev каза...

Честит Имен ден Косьо, желая ти много здраве и късмет, продължавай да пишеш все такива хубави материали, истинско удоволствие е да се четат.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)