вторник, януари 21, 2014

Петна по високите етажи на властта

Причините за оставката на сегашното правителство са много, много повече от едно просто петно. Още към 100-тния ден от протестите бяха се събрали поне 100 гафа, достойни за оставка. След това не знам дали някой ги е броил. Ако някой знае, да прати линк, за да си ги допълвам...

Последните дни обогатиха темата, като се появиха нови причини за оставка.

„Петното“ е любопитен образ, образ от началото на протестите и тяхната „невинност“. Разбира се, никой тогава, и от двете страни на барикадата, не предполагаше, че протестите ще се „закучат“ толкова. Затова с контрите се експериментираше волно и неособено прецизно. Ето например, намерих си едни снимки от 26-ти юни, в които Петното и групата му дават максимум 100 дена на правителството на Орешарски.

 „няма извинения и грешки вие сте само пешки!!!“
„Илюзията за управлението - Атака, ГЕРБ, ДПС, БСП“

 „Даваме 100 дни на кабинета Орешарски“

През това време под моста минава протестното шествие, а групата на Петното го приветства от високото. 

Месец и половина след това, без да изчака да минат 100-те дни изпитателен срок на правителството, които им беше дал, Петното се видя с Орешарски и Йовчев в един от най-срамните епизоди в новата история на България, като им обеща подкрепа:

„Ние от Национално движение "Свобода" ще подкрепим правителството само при едно условие - при положение, че то не може да предприеме достатъчно адекватни мерки срещу платените така наречени "интелигентни" протестиращи, които са за неговото сваляне, да даде воля на нашите членове да използваме доброволни отряди, съвместно с органите на реда за разкриване и залавяне на всички тези организатори, които, вече знае цяла България - обслужват интереси на Джордж Сорос.“
И както казах - никой не беше предвидил да се проточат толкова работите, така че Петното беше арестуван след няколко неплатени наема за къщата, която обитавал с групата си. Беше необходима една доста смела журналистка - Мария Цънцарова от bTV, за да се разсмърди аферата и да го приберат на топло.

Петното вероятно смята, че арестът му е форма на репресия, защото, както казва Калин Янакиев -

най-слабите го преживяват като репресия, страдат от "подзаконността" си и мразят закона, защото, виждайки се като малцинство, спрямо което само той се прилага, го възприемат резонно като дискриминираща репресия.
Тоест, след като Петното е загубил „привилегията“ да нарушава закона, временно дадена му от неговите сенчести шефове, едва ли смята ареста си за справедлив.

Така и не разбрах, откриха ли соственика на джип Audi, рег. номер СА 3555 НН, 
с който се придвижва Петното ?

А оставката защо?

Абсолютно недопустимо е министър-председателят и министърът на вътрешните работи на една претендираща за демократична страна да се срещат с престъпници, а камо ли да изслушват „безценните“ им идеи за справяне с народното недоволство.

И ако, тогава, петнистият можеше, с присвиване на очите, да мине за бивш престъпник, който се „ресоциализира“ и срещата му с висши държавници да се възприеме като форма на неговото „превъзпитание“, то след изцепките му пред камерите на bTV, поддържането на този съшит с бели конци образ вече стана неефективно. И някой трябва да понесе отговорността под формата на оставка.

Помните ли когато Хилари Клинтън върна дарението на Дарина Павлова за предизборната кампания на съпруга си? Прочетете  новината, за да намерите удивителни паралели.

Докога?

Докато паднат от власт.

PS. Ще се отървем от всички бандити в България, стига да можем да сложим по една Мария Цънцарова и по една камера до тях.

10 коментара:

Belomore каза...

"В момента не работя нищо, джипът Ауди Q7 е мой. Едно момче ме беше наело да му върша услуги, за което ми го прехвърли. Аз мога да ви извадя документи, този джип стоя 8 месеца в полицията по мой сигнал..." Това заяви Бисер Миланов, известен като Петното, пред "Нова телевизия" на въпрос дали джипът, с който е пристигнал за телевизионното си участие е негов или на приятел.

Справка:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/23/2128142_biser_milanov_-_petnoto_edno_momche_me_nae_da_mu/

Belomore каза...

А сега въпрос към НАП - декларирал ли е Петното стойността на въпросното Ауди като получени през съответната година възнаграждения за "услуги" и платил ли е съответните данъци и осигуровки?

Отказвам се от авторски права върху въпроса, ползвайте свободно по предназначение. ;)

Комитата каза...

Опа мерси много. Между другото, мога да отгатна отговора за НАП. ;)

Анонимен каза...

Това Петно къде се намира в в момента? Не можа да приемеш. че с 200 човека не се прави революция. Със 100 студента ( от 14000 в СУ ), протеста прилича на пляскане с детско пищовче. Жалко но факт, защото се показаха само няколко брадати субекта- героите на деня.

Анонимен каза...

По високите етажи петна имаше и има.Но това точно "Петно" беше "протестиращ"-като Вас!И чак сега ли разбрахте що за петно е?Защо не го разобличихте като провокатор по-рано?

Комитата каза...

Явно не помните, че беше многократно разобличаван

Анонимен каза...

Не помня досега да сте му посветили статия.

Анонимен каза...

Както,впрочем,не забелязвате,че руските Петна правят "революция " в Киев!Това Ви се привижда,като "народен бунт".И ,те завалиите,били бити!Едни такива мирни/и това не го осъдихте,а вероятно сте били част от него/ лятото успяха "само" да изкъртят с голи ръце паветата в София.И това е нормално!Значи-Петната,когато са "наши"/платени,вероятно от едни и същи демократични сили по света/-няма лошо.А ,когато се срещат с не когото трябвало-не са с нас!Пък,като се окаже,че просто са престъпници и наемници-вой до небето!

Анонимен каза...

http://court-kubrat.org/admin/FCKeditor/UserFiles/File/20120701/00704512_10361912.htm

"С Наказателно постановление № 58/ 15.08.2011 г. на Началника на група „Охранителна полиция” към РУ „Полиция” – гр. Кубрат, упълномощен с МЗ № Із – 1687/ 02.07.2010 год.на МВР, на М.В.В. ***, ЕГН **********, е наложено административно наказание глоба в размер на 300.00 лв., на основание чл.177, ал.1, т.2 от ЗДвП, за извършено от него на 24.01.2012 год., в 14.30 часа, в град Кубрат по улица „Цар Освободител” нарушение по чл.150 във вр. с чл. 177, ал.1, т.2 ЗДвП – управлявал лек автомобил „Ауди Q 7” с рег. № , без да притежава свидетелство за управление на МПС, което му е отнето по реда на чл.171, т.4 ЗДвП, поради отнемане на всички контролни точки, на основание чл.157, ал.4 ЗДвП."

Анонимен каза...

http://court-kubrat.org/admin/FCKeditor/UserFiles/File/20120701/00704512_10361912.htm

"С Наказателно постановление № 58/ 15.08.2011 г. на Началника на група „Охранителна полиция” към РУ „Полиция” – гр. Кубрат, упълномощен с МЗ № Із – 1687/ 02.07.2010 год.на МВР, на М.В.В. ***, ЕГН **********, е наложено административно наказание глоба в размер на 300.00 лв., на основание чл.177, ал.1, т.2 от ЗДвП, за извършено от него на 24.01.2012 год., в 14.30 часа, в град Кубрат по улица „Цар Освободител” нарушение по чл.150 във вр. с чл. 177, ал.1, т.2 ЗДвП – управлявал лек автомобил „Ауди Q 7” с рег. № СА 3555 НН, без да притежава свидетелство за управление на МПС, което му е отнето по реда на чл.171, т.4 ЗДвП, поради отнемане на всички контролни точки, на основание чл.157, ал.4 ЗДвП."

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)