събота, декември 28, 2013

Тупалки на юг

Преди няколко дена гледах Homefront (Отбранителна линия) – екшън с Джейсън Стейтъм.

Героят на Стейтъм е ченге от отдела за борба с наркотици, който след неприятен случай в работата заминава на юг, за да живее с дъщеря си в райско кътче, някъде в делтата на Мисисипи.

Което означава, че всички очаквания от декора са налице – градче със скарида в герба, местни жители – откачалки, прекрасни жени (една от тях е Уинона Райдър, но можеше да са повече), внушителна природа и як саундтрак.

Обаче, наместо да се отдаде на живота като яде гъмбо, скариди и всякакви рибни вкусотийки и да прекарва повече време с плашещо интелигентната си дъщеря, героят на Стейтъм открива, че дори в рая си има недостатъци – местните откачалки са отмъстителни и злопаметни, от една малка случка в даскалото на дъщеря му може да излезе голям проблем, а местният шериф с удоволствие взима по някой долар от когото трябва, за да гледа на другата страна, ако се наложи.

Скапаната ситуация, освен с #оставка на шерифа (която сигурно ще дочакаме във втора серия), може да се оправи с малко тупалки и с оръжие с голям калибър, което и логично следва.

За освежаване между празничните трапези – напълно бива.


А между другото, гледам, че някой е качил в гадно качество целия филм в ютюба.

1 коментар:

Angelo Angheloff каза...

Злите езици твърдят, че за спестяване на хонорари продуцентите заблуждавали Джейсъм, че снимат допълнителни дубли към един и същи филм.
Че добрите (онези с белите шапки) са много добри, е ясно. Но, че и лошите са с широки сърца, е вече прекалено. Местният гадняр едва не ревеше, когато буташе щерката към колата. Много мелодраматично, по коледно...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)