събота, декември 21, 2013

Празнични сладки новини с меченца

Отдавна не съм ви писал в блога и имам достатъчно оправдания за това но, няма да ги изреждам, освен при специален интерес ;)

Напук на обичайните критики и лоши новини, които се леят обикновено от тук, ще ви представя и една добра новина, нещо позитивно, т.е. сладка новина.

Ани ме покани на откриването на сладкарница Орсети, комбинирано естествено, с дегустация на предлагания асортимент, което знаете че няма как да откажа.

Не познавам много добре района около „Дондуков“ 19, където се намира сладкарницата и нямам идея как е конкуренцията в района, но много се радвам че този район започва постепенно да се възстановява и старите сгради и помещения добиват нов шанс за живот, защото това е едно доста перспективно, макар и западнало място в столицата, с истински улици, тротоари, пространства между сградите, както и множество стари сгради с прекрасна стара архитектура, които искат ремонт и поддръжка и тогава можем да отключим духа на стара София да му се порадваме и ние ;)

Посрещането беше оптимистично:


Определено тук няма да бъде сборен пункт за феновете на нисковъглехидратната диета (НВД).


 Любопитните граждани бързо редуцираха бройката на мострите Отгоре, по часовниковата стрелка – парче вегетарианска пица, чудесно, тарталетка с киви, кръглото нещо вдясно е нещо като бомбичка с божествен какаов крем, половин еклер отдолу  (също пълен с нещо като баварски крем. казаха ми името на крема, но моментално го забравих) и вляво – сладкиш с листово тесто.

Всичко е супер, аз гласувам най–вече за двете неща с крема – за еклера и топката с шоколадов крем.

Като гледам и другите гости на партито бяха гласували по същия начин, защото топките с шоколадов крем първи свършиха по таблите.


Какво има на логото?

Меченце, защото orsetti значи „мечета“ ;)


Нямах време много да стоя, защото трябваше да тичам на протеста, който пък вече бил от по–ранен час, 18:30 тъй че просто добавих нещо цветно–сладко към иначе зимния протестен ден ;)

4 коментара:

Анонимен каза...

Собствениците са ми лични приятели. Жоро Бебечев страхотно!

Ана каза...

Топката с шоколадовия крем е еклер - или на италиански биниье = bignè

56 92564485

Анонимен каза...

Всичко разбрахме, само че отбеляза колко кила тежиш.

Комитата каза...

Много ;)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)