сряда, октомври 23, 2013

Отровният двойник на протеста

В неделя наблюдавах любопитно явление – отровният двойник на протеста, организиран от движение „Сила“ (зад което, казват че стояли Петното и Барека).

Много интересен митинг – външно уж всичко беше същото, копират антиправителствения протест дори във виковете „Кой?“ и „Оставка“, но всъщност въпросите им значат:

„Кой назначи Румен Овчаров в ДКЕВР?“ (Явно е било в Лукойл, както ми подсказват в коментарите. В Лукойл беше назначението, признавам, но защо ми е останало в главата ДКЕВР от митинга? Разсейвам се)
„Оставка за Росен Плевнелиев“
„Кой е най–големият проблем на софиянци?“ – „Топлофикация София“

Определено са против продажбата на земя на чужденци.

Събирането беше обградено от всички страни с полицаи през два метра. Хората викаха, скандираха, ляха се обилни речи, включително от лелката, която беше изгонена от протеста, заради безумните си тези че САЩ, Русия, Израел, Турция и ООН били окупатори.

Ето я. Снимката е отпреди няколко дни

„Вкарването на бежанци чрез т.нар. бежанска вълна е опит за ислямизация на нашата родина България“

Започват инициатива срещу банките (срещу монопола и картела в банковата система), ще се занимават с електричеството... абе възкресяват февруарските протести.

5 коментара:

Стефан каза...

"Ние прекратихме войната в Сирия на 4 септември..." - а защо не казахте на Башар Асад?

Belomore каза...

"Кой? = „Кой назначи Румен Овчаров в ДКЕВР?“"

Р.Овч. беше назначен не в ДКЕВР, а за представител на "държавата" в Надзорния съвет на Лукойл.
Нещо като едно време, когато номенклатурчик-дисидент за наказание за непремерено изказване е преназначен от посланик в Париж за посланик в Тунис... ;)

Комитата каза...

Хаха.. явно лозунгът за ДКЕВР се отнася за някой друг.

Анонимен каза...

Едни 1000 души в държавата все още се занимават с "протести"/оригинал,про-,контра и прочие/.И медиите-се занимават с тях.Кой за какво,кой против кого,Имам чувството вече,че им плащат на всичките от едно място.Иначе-какво да ни казват по "новините"?А,сетих се,и глупостите,които ръси Боко,и напъните му да катурне Орешарски чрез "вотове на недоверие".Друго май не се случва.

Комитата каза...

Анонимен, пий си хапчетата, излизай по–често навън.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)