понеделник, юли 22, 2013

Важни моменти от протеста през последната седмица – ден 33 – 37

Нямам време да ви пиша подробни репортажи и затова ще съкращавам и ще обобщавам.

Ден 33 – Германският ден


Въпреки, че е далече, на 33–тия ден от протестите шествието се запъти към Немското посолство, за да благодари на посланика за опита, който той направи, за да върне българското правителство към реалността.


Ентусиасти бяха направили пред немското посолство берлинска стена от кашони, която символизираше разделението на България от Европа, което мафията наложи над нас и на която бяха изписани виновниците за сегашното състояние.

Кратко обзорно филмче:
Вторият човек в посолоството, г–н Крап, излезе да поздрави хората отвън, а те му пяха без думи „Одата на радостта“

След това някои хора са си направили удоволствието да идат да повикат пред руското посолство „Мафия“ и други важни за тях неща ;))

Ден 34 

Н. Пр. Филип Отие, посланик на Франция, дойде да си поприказва с протестиращите на Орлов Мост.

Ден 35 - 18ти юли

Това трябваше да е денят на голямата обсада на Парламента, която почти се получи. Хората се бяха появили доста масово за сутрешното пиене на кафе – обсада, а и имаше хора отзад. Полицията беше завардила цялото каре до ул. Московска, като беше осигурила вход в Св. „Александър Невски“. Огромно количество полицаи пазеше тук там преминаващите микробуси и леки коли с депутати.Полицейският кордон се гъне като змия по площада зад  Народното събрание

Кордонът е двоен. Отзад се вижда вторият ешелон.

Георги Кадиев се опита да води разговор с протестиращите. Не много успешен.

 Това беше ден, в който се блокираха и съседни кръстовища. На снимката – „Раковска“ и „Цар Освободител“

Това куче е готово за депутат. Наоколо е невъобразим шум – тромби, свирки, викове, а то спи.

„Цар Освободител“ пред парламента не беше освободен през целия ден, въпреки че полицията се опитваше да го освободи с преговори.


Вечерта се появи неприятна изненада, по путински. Общината беше разрешила по–малкото братче на Атака – НФСБ, да организира „празничен“ концерт на пл. „Независимост“, с изключително мощна уредба, която заглушаваше всякакъв шум от протеста в радиус около 50 метра.
Не е чудно, че няма хора близо до сцената. Протестиращите са далеч, за да могат да чуват поне гласа си.

Маршрутът беше променен. По случай годишнината от рождението на Васил Левски, шествието премина покрай него, а после по „Янко Сакъзов“ и „Евлоги Георгиев“ до Орлов Мост.


Случаен трамвай беше хванат от шествието на булеварда и подобаващо брандиран ;)


Пред паметника на Цар Освободител – още един знак на уважение към Васил Левски

Ден 36 
Неочаквано, шествието премина през „Мария Луиза“, „Лъвов Мост“, Гарата, Сточна гара, пам. „В.Левски“. Доста уморително, но шествието показа сила. Част от хората бяха разочаровани, че няма да се блокират жп. линиите.
Ден 37
Това беше денят, в който истинските организатори на протеста бяха решили да излязат на светло.

 Екип на Дойче Веле беше дошъл да заснеме събитието

 Ето го, ето го организатора – имам предвид главния спонсор на събитието г–н „Цветан Василев“, шеф на КТБ. До него, най–близкият му приятел – колегата Асен Генов

 „Волен Сидеров“, „Ахмед Доган“ „Цветан Василев“ „И.Ф.“ „Бойко Борисов“ „Моника Йосифова“ „Сергей Станишев“ „Мая Манолова“

„Румен Овчаров“ събираше парички за касичката АЕЦ „Белене“, за да си купи нови батерии за мегафона.

Отидохме до КТБ на площад „Гарибалди“ , за да могат да върнат парите на народа, ама беше заключено и го оставихме за друг път.9 коментара:

Анонимен каза...

Какво стана с пешеходеца от Хасково? Докато дойде в София, ще свършат баничките. Днес в Пловдив бяхме 22 човека. Взе да ми писва, оредяхме нещо. Но като гледам, ти умора нямаш.

Комитата каза...

Че той човека отдавна стигна май в София.

Ти участваш ли? Да не би да бъркаш протестите, ти не ходиш ли на ония на пилоните ;)

Анонимен каза...

Станишев да извика посланиците, и да ги пита защо не признават изборите. Но няма да го направи, като не казаха, че СДСарите са от ДС или от сталинската олигархия. И мълчат за експертите на прехода. Всички играят дясната игра, и не искат да правят добра държава, а само дясна държава - с 10% държавни разходи, от БВП, и безкрайно голяма добавена стойност за работодателите - сталинският елит, според договора на Горби с Рей.. Важото е лявото да се забрави, а сталинският елит е най-добър в дясното и унищожението на лявото.

Анонимен каза...

Кажи за 80те хиляди долара

Анонимен каза...

Верно бе, Комита, кажи. Ако ще раздаваш, и аз да дойда :) Марфа вече ти разкри спатиите, какво се срамуваш сега… :)

Анонимен каза...

А,значи 80 хиляди...Тъкмо се питах от чие име "протестират".Но,така е,за 80 хиляди гущера и аз ще протестирам,даже още по-силно.Вижте Навални какво прави за няколко милиона,Комити!Вашето нищо не е ,ама път и за толкова пари...

Анонимен каза...

Абе подла гад е Комитата… Сорос през "Типинг пойнт" му налива едни пари, а той всяка вечер разпъва маси пред НС и чака 30 хил. души да минат да си вземат по 4 лв. Даже квитанция дава, на печата пише 666, правете си сметка…

Анонимен каза...

Комита, кажи сега на всички защо ще се наложи да отслабнеш малко .....парите ли свършват?

Анонимен каза...

Очаквам от автора новата поредица от снимки "Соросоиди рутят центъра на София"

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)