вторник, юли 16, 2013

На гости на френската революция, отново около Парламента – ден 31 и 32

(26–ти и 27–ми месидор)

Рискувайки да не мога да застигна събитията, пишейки репортажи с един ден закъснение, ще опитам да обединя 31–вия и 32–рия дни от протестите.

Трийсет и първият ден от протестите се падаше 14–ти юли, френският национален празник и доколкото разбрах, протестиращите имаха намерение отново да поздравят френския посланик и Франция за позицията им относно ситуацията в България.

Драмата беше, дали полицията щеше да запуши „Оборище“ заради дипломатическия прием, който трябваше в същото време да се проведе  в градината на посолството.

Този път голата Свобода я нямаше, а аз, както и още няколко активни потребителя на Фейсбук, бяхме баннати за 24 часа заради едната гола гръд от тесногръдите ни съселяни и с помощта на овчедушието на село Зукърбъргово.

Ето една от снимките, заради които влязох в карцера. 
(Черното кръстче го добавих днес, за да успокоя праведните страсти.)

Вече излязох от виртуалния карцер и мога отново „да си показвам рогите“, както казваше старшината Иванов в родната казарма.

Шествието отново се отклони наляво по „Евлоги Георгиев“, като отново младежите, които обичат да си викат пред централата на ГЕРБ се опитаха да откъснат от протестиращите и успяха да повлекат около 200–300 човека със себе си, но главната група зави към Театър „София“.

Аз взех да ставам алергичен към управляващи генерали, но имаше някакви ентусиасти, които вярват на фуражката повече, отколкото на главата, която я носи.

Пред посолството обстановката беше празнична, с повечко знамена, но охраната, въпреки че беше засилена, не създаваше пречки на тези, които искат да оставят цвета в знак на съпричастност с тежката жп. катастрофа във Франция от предния ден.

Цветя за загиналите

Имаше някакви речи, които не можах много да чуя. Имам чувството, че някой чете Марсилезата в превод, а после връчиха българско знаме на един от дипломатите. Отвътре хората махаха през оградата. Мила, разчувстваща картинка.
Последва традиционната обиколка около Ал. Невски и Парламента.Пред Народното събрание доброволци върху велосипеди (Йовчев, записвай!), бяха организирали телемост с протестиращите в Пловдив.

Вчера шествието  отново направи обиколка около Парламента, като новото беше спирането до св. „Александър Невски“ за отправяне на послания към задната част на Народното събрание.

Многоброен старт, както винаги.

Екипът на ТВ7 беше топло приветстван от шествието с оглушително свиркане и викане.

Истинските организатори се саморазобличиха

Включиха се и летците.

И светците.
Екипите на телевизиите, които си гледат работата, отдавна не привличат погледите ;)


Новият елемент – спирката зад парламента, до катедралата.

След това, за минути площадът беше опразнен.

Отново пред парламента

А, де ;)

9 коментара:

Анонимен каза...

Много ми хареса голата нянка. Жалко, че е само едно маце. Направи нещо, да се появят повечко, може и голички.

Комитата каза...

хехех, другарю, аз мислех че си съвременник на великия октомври, демек си от 1917-та, а ти си бил отпреди 1830-та, отпреди Дьолакроа. динозавър си ти, другарю

Анонимен каза...

Развълнувах се по човешки, защото ми хареса, а ти ме изпрати някъде дълбоко назад в историята непонятни за мен събития. Вземам си думите назад. Но все пак голички протестиращи ще е нещо прекрасно.

Стойчо каза...

Вярно, че са ти непонятни подобни събития ;)

district2 каза...

Генералският лозунг - с груба правописна грешка!

Анонимен каза...

"мога отново „да си показвам рогите“".....към това може да се прибави и този цитат на известен поет "гъза си с рози накичи, насран е, да не ти личи"...

Комитата каза...

да, прибавете

Анонимен каза...

У нас си извърши пълна РЕкомунизация
След 23 години измислен и мъчителен „преход” се върнахме в началото. Защото в момента и четирите партии в парламента: БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака са от едно котило – котилото на червената мафия от БКП-ДС !!! Пак трябва да се борим срещу комунистите, но при много по-неизгодни условия. Защото през това време те си създадоха олигарси и червени капиталисти милионери, слуги и пазванти на всички нива, най-вече в Прикриватурата, Следствието и Съдилищата. И са почти не-досегаеми. Пламен Орешарски се изложи много, не само с избора на Пеевски. Неговите „независими” назначения на важни позиции са все свързани с ДС, с червената мафия на прехода и с Групировките. Кадрите наистина имат решаващо значение и могат да провалят всеки. Жалко за уж-демократа Орешарски, който беше прегазен и унизен от слугата Орешарски - слуга на червената мафия от БСП-ДС !!! За втори път финансиста Орешарски пропада тотално - морално като човек и политик. Първият път беше срещата му с Васил Божков - Черепа.
ВАЖНО :
1. Протестиращите да се пазят от метастазите на комунистическата мафия : БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака и НФСБ. Там са все ченгета, комунисти, национални предатели комунета, наемници и пазвантини на червените барони и капиталисти !!! И петте партии произлизат от червеното котило на БКП-ДС !!!
2. На България е нужна нова демократична партия или коалиция. Демократична, а не дясна. Защото „дясното” у нас е бедно, често с ляво мислене и леви идеи, а трафикантите, милионерите и олигарсите са преобладаващо в редиците на „социалистите” от БСП, ченгетата на ДПС и мутрите на ГЕРБ. Какво да е името ???
- НОВА Демокрация !!! Защото трябва да се започне наново !!!
Кобург Велчев

Анонимен каза...

Какво разбирате под "рекомунизация"?Би трябвало да означава,че разпределението на средствата за производство се одържавява/национализира/,и т.н.Знаем как беше.Вие да виждате това?.А фактът.чесе въртят все едни и същи лица,които провеждат все по-капиталистически "реформи"/десни,както ги наричате и в резултат средствата за производство,че даже и природните блага/земя,вода.слънце/отиват все в едни и същи ръце,какво общо има с "комунизма"?Къде има комунизъм-може би само в Северна Корея.Ама то и там кой е ходил,че да знае точно как стоят нещата...Русия ли е комунистическа?Или Китай?Само имената им са.А това,че не дават даром благата,с които разполагат,като едно време-нормално е,това си е капитализъм!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)