понеделник, юли 15, 2013

Свободата поведе народа – 25 ти месидор (30-ти ден от протестите)

На 30-тия ден от протестите (25-ти месидор), Свободата поведе народа за традиционната соросоида (кривата описвана от кръга „Капитал“ при търкялането си по софийските улици).

Но, преди това, народът беше подготвил посланията си.

Светла Енчева, най-отляво.  След това – Крис Енчев, Радослав Чичев, велосипедист, Иван Димитров (автор на текстовете), Тея Сугарева, Надежда Московска

Любимото ми послание:


Виждаха се още много послания:


Косматите в атака!

Оставката вече виси във въздуха!

Дай отпор на този пор!


Стигнахме до пл. Народно събрание и паметника на Цар Освободител, а там ни чакаше - Свободата!

Картината се отнася за революцията през 1830г., но това не я прави по-малко адекватна.

Която поведе народа, както е известно от картината на Дьолакроа, към френското посолство.


Емил Иванов, новият областен управител на Софийска област – новият Пеевски. След като правителството видя, че залозите са „всичко или нищо“, защо да не набутат още няколко подобни фигури в управлението, дето се вика, ако корабът оцелее, ще оцелее заедно с плъховете.

След кръг през „Евлоги Георгиев“ и „Оборище“ и аплодисметни за френското посолство (френският посланик, заедно с немския, беше един от тези, които се опитаха да осъществят връзка на правителството с реалността), Свободата доведе народа отново пред Парламента.


Имаше ефектна мултимедия в подкрепа на протеста:


10 коментара:

Емил А. Георгиев каза...

Интересно, но не виждам снимките, когато чета поста през Feedly.

Комитата каза...

Ако някой го дебъгне, ще съм благодарен.

Svetla Encheva каза...

На първата снимка, от ляво надясно - след моя милост са Крис Енчев, Радослав Чичев, следващия не го познавам, Иван Димитров, Тея Сугарева, Надежда Московска :-).

Анонимен каза...

Обяви гладна стачка. Хем от полза ( икономии и здравословно отслабване), хем с възможност да станеш национален герой. Сугарев гладува и е отслабнал. На него му е за втори път, първия бяха 25 дни, за сега 20. При други обстоятелства в чужбина ( катастрофи и корабокрушения) на 12 ден пострадалите колабират. Ще победим !

Анонимен каза...

Вашите пърформанси са доста симпатични,но много далеч от класиките в жанра.Жалко за парите,които са ви дали,няма да успеете да впечатлите никого,освен роднините си.

Анонимен каза...

Всеки се изхранва с нещо.Сугарев-с "гладни стачки".Явно,това е достатъчно,след това да стане посланик някъде.25 дни-посланик.Все още са само 20.Дерзай,Сугарев!

Комитата каза...

Дори и роднините си не можем да впечатлим. Факт.

Комитата каза...

Изключително лош вкус е да се подигравате с човек, който рискува живота си в името на своите принципи.

Анонимен каза...

Изключително лош вкус е да се опитваш да рекетираш обществото по този начин/гладна стачка/.При това,да рецидивираш.Всички имаме принципи.Но може би за Сугарев най-важният е "Това са моите принципи.Ако не ги харесвате,аз имам и други."

Комитата каза...

добре. тук използваш правилния тон

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)