сряда, март 06, 2013

Мътно море и богат улов около Варна


Правителството изглежда не е наясно със значението на думата „оставка“. Когато подадеш оставка, ти смъкваш отговорността от себе си и я връщаш на този, който те е назначил.

Оставката, преведена с думи означава –

 „Моля, освободете ме от заемания пост, аз не мога да се справя с работата“

Съответно, спираш да взимаш важни решения, защото ако продължиш да взимаш решения, по този начин разсипваш престижа на цялата организация, където работиш. 

Например, даваш си оставката като касиер, който не може да борави с пари, и докато ти търсят заместник, почваш да си тъпчеш джобовете с пачки.

Едно време в казармата, старшините заключваха всичко денонощие преди уволнявката на набора, защото старшините бяха материално отговорни, а войниците обичаха да си взимат по нещо „за спомен“ от поделението. Тоест, да си откраднат нещо за отмъщение, което знаят, че няма как после да им го потърсят.

Нашето правителство в оставка е като войник, който всеки момент ще се уволни и ще напусне територията на поверените им министерства. Няма старшина, който да ги бие през пръстите, ако тръгнат да си взимат нещо за спомен (а на съда и прокуратурата е смешно да се разчита!) и вътре върви страшен купон „като за последно“ с това, което е останало.

 И като ги гледам, тръгнали са сериозно да си отмъщават на гласоподавателите.

 Последно двайсе, дами и господа! Дайте насам кадастъра!

Ново дъно на политическия морал, и ново доказателство, че неписаните правила на цивилизацията, демокрацията и добрия тон в България са само за баламите.

Кабинетът в оставка тайно подменя шефовете на полицията

 Варна прави аквапарк върху 160 дка, подарени от държавата

Това специално е много „весело“, защото се прави, заради „намерението“ на местната власт „със собствени средства да изгради многофункционален комплекс за водни спортове и зона за отдих“. Нали се сещате, кои са тези варненци, които ще вземат на концесия това сладко обектче? Кои ще напостроят наоколо кръчми, барове, чалготеки? Кой ще събира комисионните от платената любов? Кой ще направи казината? Да не говорим, че това ще започне да превръща кв. Галата в следващия презастроен, шумен и бетониран „Слънчев бряг“. И коя е тая местна власт с „намеренията“? При положение, че Кирил Йорданов даде оставка, а мнозинството в общинския съвет не мож с фенер го откри?

Познавам хора, които повече от 20 години чакат да им реституират имоти в Галата от бившите военни поделения, и които не им се реституираха, защото обектите там били част от „националната сигурност“. А сега се оказа, че било подарък за довиждане.


Държавата продава на ТИМ 160 дка от летище София без търг

Обявяват национален траур за смъртта на Пламен Горанов, а през това време раздават на тези, против които Пламен се бореше, сладки имотни хапки?!

Следващото правителство, служебното, не може да провежда политики, нито пък му е работа. Предназначението му е да преведе държавата през периода на безвластие и да проведе следващите избори. Тоест, да извади магарето от калта, където го остави предишният екип.

Обаче, от верните на правителството в оставка медийни батареи започнаха да бълват мощен картечен и артилерийски огън по президента, назначаващ служебните министри, правейки задачите му неизмеримо по-трудни.

Защо така, нали уж бяха от един отбор?

Защото служебното правителство трябва да влезе в ролята на старшината, който поне да преброи липсите в склада, а това плаши до смърт купона, който се вихри като „за последно“ с нашите пари.

В мътната вода около Варна някой пуска, а друг лови големите риби. А дано, дано е за последно!


7 коментара:

Светличе каза...

Супер материал, пишеш страхотно!!!!!!!!!!!! :* :* :*

Vasil Kanev каза...

Толкова е трагично, че вече е смешно жалко :(
Коце да ти обърна внимание, че в бързината- " Нашето правителство е в оставка е като войник,..."

Светличе каза...

Сега това което следва е оставка на целия общински подкупен съвет на Варна, защото те позволиха на ТИМ да вършат безобразия до припадък... трябва да се поеме отговорността, но се съмнявам те да подадат оставки, защото са брутално нагли наглеци :( уви... иначе евалата на Варна и на Пламен Горанов, не трябваше да се пали младежа, за да им уврат на някои хора главите... трябват още оставки, за да се изкупи смъртта му според мен. Мир на праха му.

Анонимен каза...

Към Светличе:

Има сериозна версия, че не се е запалил. Помогнали са му...

Пламен не е искал да се самоубива, а да заплаши мутрокрацията в Община Варна начело с Киро да си подаде оставката. Отишъл е рано сутринта с плакат с вече известното на всички съдържание и с две туби бензин. Текстът на ултиматума на плаката дава време на Киро и кирчовците да подадат оставка до 17 часа на същия ден. Чак в противен случай Пламен е щял да се запали. За да не остане съмнение, че е решен да го направи, той се залива с бензина, и така полят с него е имал намерение да стои до 17 ч. пред общината, когато изтича часа на ултиматума.

Залял се е като начало на своя ултиматум, и тогава нещо се е объркало - или чиновникът/човекът от охраната, който е излязъл пред сградата на общината да му търси сметка какво прави, е "помогнал" (с цигара, или със запалка) на Пламен да пламне, или някой от копоите на ТИМ, които се навъртат около общината и сред протестиращите тихомълком през дните на протеста е сторил същото.

Дали това е така, може много лесно да се види на охранителните камери на общината и на други камери в съседство, които със сигурност са записали ситуацията.
Да сте чули за подобни следствени действия?!
Да сте чели как Варненската прокуратура е иззела тези записи и да е направила проверка?! (Мина едно мълниеносно съобщение, че има заведено разследване срещу неизвестен извършител за подбуждане към самоубийство, но проверката била показала още същия ден, че няма такова нещо. Това само по себе си е доста съмнително.)

Затова според мен ние, които дължим на паметта на това момче истината, вкл. и за неговата смърт, сме ДЛЪЖНИ, и по Закона за достъп до информация, и с всички други средства, ако трябва и с протести, да ИСКАМЕ ИСТИНАТА - кой уби Пламен!!!

В линейката преди да изпадне в шок, той е казал "Не исках да се убивам" и това е документирано, има го в няколко сайта, които днес разказват за Пламен.
Това е достатъчно да започнем да искаме информацията от камерите, както и независимото разследване на нейното съдържание, да станат публични. И то максимално бързо. Докато не са ги затрили (ако вече не са).

Защото ТЕ знаят истината! И може би затова гузно подвиха опашки и даже траур обявиха, успоредно с пускането на услужливата теза в услужливите медии, че това е самоубийство. Но не е!

Имаме нужда от ИСТИНАТА. Тя е най-големият дефицит днес в България.


Светличе каза...

Пич анонимен подкрепям те, но ТИМ ще крият докрай истината. Все пак живеем в БГ.

Анонимен каза...

В допълнение на казаното от Анонимен - Пламен е артист, искал е по негов си начин да остави послание, но не като стане 'Ян Палах', а като протестира мирно, както е успял да каже преди да загуби съзнание. Всичко е толкова очевидно - носел си е платнище, на което вероятно да седи цял ден до 17:00, както е пишело и в табелата-ултиматум. Какво точно е станало при появата на охраната, могат само записите от камерата да покажат. Аз мога само да гадая - опитали са се просташки да го изгонят, а той се е опитал да им покаже, че не се шегува и се е полял с горивото. Защо охраната не е реагирала адекватно и откъде е дошло огънчето и как изобщо се е стигнало до него, това също може да се види на записите, не е нужно да има и звук. Единственото доказателство за намерението му да протестира мирно, а не да се самоубива на всяка цена, е табелата, която изчезва, а с нея и ултиматума. Оттам всичко лесно може да бъде манипулирано като акт на един луд човек, както опитаха да направят. Да, обаче табелата се появи, благодарение на рогата на Бивол, който настоя за пресконференцията, която макар и смешна, все пак извади и табелата, и някаква оскъдна информация. Хайде още малко де, прокуратуро, докажи че всичко е точно, че няма манипулирани или прикрити факти.

Анонимен каза...

Категорично отказвам да повярвам, че един човек като Пламен, който към всяка своя снимка във фото-форум е добавил обяснителен текст в негов неповторим стил, ще хвърли живота си пред плочките на общината в 7.30 сутринта просто ей така, без два реда обяснителен текст никъде. От ясно по-ясно е, че истинското му намерение е било провалено поради незнайно какви обстоятелства, запечатани в записа от камерите.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)