вторник, февруари 19, 2013

Протести, интервюта, прехвърча сняг

Днес беше ден, наситен със събития.

Помагах на Отворен парламент и Полина Паунова в интервюто им с министър Томислав Дончев, който е поредната ярка комета на небосклона на ГЕРБ. (Ако сте забравили, с колегата Генов направихме едно видео-интервю с него точно преди година)
 


Само за броени години министър Дончев се телепортира от НПО сектора през местната власт до най-отговорния министерски пост в държавата (след премиерския). Ако не друго, поне ще му остане неизличим спомен.

Дончев сяда на най-горещото министерско кресло, готов всеки един момент да бъде изхвърлен от него, ако Г-партията и народът пожелаят. Някои хора ги влекат този тип силни усещания.


В интервюто няма големи изненади. Министърът не е готов да говори за това, което се изсипа изневиделица върху главата му и разговорът се върти около поста, който всеки момент ще напусне.

Едно от въпросчетата:

ПП: До края на тази год. трябваше да постигнем 54% от жизнения стандарт на ЕС. До каква степен ще изпълним целта? 
ТД: Това вероятно е целта по НСРР. В момента е 45%. С колко ще доближим 54% зависи от годината. Програмния период свършва 2015 г.

Докато течеше интервюто, от площада отдолу започнаха да се чуват свиркания и викове „оставка“. Това беше протестът срещу разрешението да се разшири значително строителството в планината над Банско. Краят на мандата е и хора на отговорни постове трябва да връщат услуги. Или парите. Дето се вика „няколко дни срам, цял живот богати“.

Не смятам, че трябва да се разрешава строителството над Банско. Това ще попречи на хората, презастроили града, да понесат наказанието на клиентите. Подкрепям протеста.

Събирането започна пред сградата на бившия партиен дом и постепенно запуши бул. Дондуков пред Министерски съвет, където демонстрантите изразиха отношение към взетото решение за Пирин, към роднините, сексуалните предпочитания и работното място на министър-председателя, пожелания за благоденствие на гората и планината, както и изразиха желание за физическото преместване на бизнесмени от „Алеко“ на друго място.


Ето и кратко видео от събитието:


Докато течеше протестът, на площада пред президентството се проведе безплатно изложение на полицейски коли.Много моля специалистите - архитекти, строители и домашни майстори да ми кажат – наистина ли ми се струва, че след ремонта нещо не е наред с влагата в долната част на колоните на сградата на Министерски съвет и камъкът се разрушава?

7 коментара:

Светличе каза...

Защо не те видях на протеста за Пирин

Събина каза...

Аз минах към 19 и имаше доста по-малко хора, ти след това ли си снимал или преди?

Комитата каза...

между 19 и 19 и 30

Георги Павлов каза...

Между другото интервюто ми хареса. И въпросите, и отговорите.

За Банско имам обратното мнение: че сегашното състояние наказва клиентите.

Анонимен каза...

а сега кво правим като падна правителството?

Димитър Димитров каза...

Имам един въпрос - много бавно отговаряше на въпросите, това на какво се дължеше? Ако аз пиша в туитър ще напиша поне два пъти повече.

Анонимен каза...

Лесно е да се говори и пише, да се обвинява и коментира, без да се дава някакво съществено решение на проблемите. За мен Иван Костов и Бойко Борисов са представителите на властта с най-силна ръка. Искахте оставката му вчера, а днес питате, защо си я е подал? Първо се разберете със себе си какво точно искате и тогава говорете. Слушам ви по БТВ и си спомням много ясно 1997 година. В никакъв случай сега не е същото. Тогава заплатата ми беше 10 долара, а пенсията на родителите ми - 3.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)