сряда, февруари 20, 2013

Никога не са били алтернатива

Засипват ме с въпроси отвсякъде:

„А сега какво ще правим, като падна правителството?“
„Нали за това напирахте блогърите и прогресивните журналисти? Диктатура и т.н. глупости.“
„Кой ще дойде? Не искам Станишев.“

Ами на първо време трябва да се отърсите от мисълта, че Борисов и ГЕРБ (доколкото казваме Борисов, разбираме ГЕРБ, казваме ГЕРБ, разбираме Борисов) са някаква разумна алтернатива на каквото и да е.

Може би трябва да се усети, че компромисът „избираме ченгета - мутри, които ще се награбят, но поне ще въведат ред и ще накажат бившите си конкуренти“ е бил една илюзия за нещо ново и хубаво, спестяваща необходимостта да се избира наистина.

Няма как това безхарактерно мекотело (имам предвид премиера) да е бил алтернатива за нещо и никога не е бил алтернатива, просто сега се видя колко му е характера, изправен пред някакво предизвикателство. Готов е да стовари всичко върху тройната коалиция, Президента, върху Парламента, върху Дянков... само и само да не носи отговорност, само и само да не реши проблемите, които сам създаде.

Това някой нарича алтернатива?

Всички други са по-добре. Имате целия спектър ляво-дясно на изборите, включително и еко-партия, която тепърва ще се доказва. Дори клоуните от РЗС и Атака изглежда имат повече характер от Бойко Борисов и ГЕРБ (PS. Или всъщност са точно на едно ниво с тях), които може да ги търсите само да режат лентички, но не и да отделят 20 провокатори-хулигани от мирно протестиращи, или пък да защитят закона или поне да кажат истината за електроразпределението и за всички останали батаци, които създадоха през последните години.

Ако ви е страх че ще кривне нанякъде партията, за която бихте гласували, сега е момента да се присъедините към нея и да и влияете отвътре или да се присъедините към новите партии на „протестиращите“, които чувам по телевизията, че се създават.


PS: Горещо, горещо от Фейсбук!
Кадри от митинга в подкрепа на Бойко Борисов пред народното събрание, днес 13,30 (снима Найо Тицин)

23 коментара:

Елена Иванова каза...

точно така, забъркаха толкова много каши. отдавна трябваше да ги няма.

Митко Василев каза...

Дам и на мен ми задават такива въпроси, но аз вече им казах да гледат у телевизора и който им покаже, за него да гласуват. както е традицията впрочем.
Пък за мекотело, много си мек в изказа. Хората категорично го определиха като страхлив и подъл. Е, гледай

Belomore каза...

Долавям лека фрустрация, че дори и на истински тиранин не случихме, та канонизацията на либералните великомъченици засега се отлага до завладяването ни от унгарците. :)

"Всички други са по-добре."
Доста смело твърдение, което отдавам на прекомерната консумация на шампанско.
Искрено се надявам, да не се стигне до емпиричното доказване на погрешността му, защото в задунайския щат, уви, винаги може по-зле.

Между другото, не си спомням да определи премиерина като "безхарактерно мекотело" в интервюто, което така "безхарактерно" ви даде.

Както и да е.
Под слънцето - нищо ново. В България продължава да няма власт, която да не се е самосвалила съвсем самичка.

Стойчо каза...

Как бе, Беломоре, как да го чуеш светиня Му, като не си го слушал, кой е виновен за оставката му? ;) В прав тескт Го каза :)

Анонимен каза...

Най-важното е протестите да не спрат.

Анонимен каза...

Господин Павлов, слушам ви дрънканиците от столчето на Бтв ... не съм запознат с биографията ви, нито знам в качеството си на какъв точно сте поканен там. Прави ми впечатление обаче, че коментарите ви са завидно плоски за човек, който очевидно има някакви претенции по темата.
Още първото изречение, което чух от вас, цитирам по памет: "Не ги разбирам аз тези протести против ЧЕЗ. Те там не са виновни, а правителството е виновно. Аз ходя на тия, зелените." ... ?! "Зелените" проблеми не идват ли пак от управляващите?! Пък и ... това е крайно недалновидно изказване, дори откъм съпричастност към хората, които имат волята да излизат всяка вечер. Там не са само пияни лешпери, излезли да разтоварят малко, има и доста свестни хора.

Ако обичате, не ставайте част от предубеденото представяне от страна на медиите на събитията от последните, пък и от които и да било дни на гражданска активност. Те и без друго не изпитват трудност да ни покажат "посредственото" лице на народа ...

Сполай ви.

Анонимен каза...

комитата е малък човек но фашист желаещ спермата на пиночет да го ощасливи с десни дни на политик ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ДЯСНА ПРОПАГАНДА И РЕДНО ДА СЕ ГРЪМНЕ ПОНЕ ЗАРАДИ БАТАКА СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ЧАСТНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ щом обича пиночет ПРОДАЛ СЕ Е НА САТАНАТА ЦАРЯТ НА ЛЪЖАТА И ЕГОТО ТОЕСТ ДЯСНОТО

Анонимен каза...

Комитата е ново попълнение при експертите на прехода. Затова бтв го викат. При тях само такива им отърва.

Константин каза...

Интересен момент от студиото на живо на bTV снощи, където и Вие участвахте. Протестиращият, който подкрепяше ББ и искаше "Бойко да назначи нови хора" - беше един и същи, но интервюиран няколко пъти пъти от различни екипи на bTV. Извинявам се на bTV, но той трудно може да се приеме за представителна извадка.

Записът е на сайта на bTV ( http://vid.btv.bg/vod/2013/02/20/1cbb5e606c_61085674.mp4 ). Същият човек се появява на 5-тата, 41-ва и 52-а минута. В един момент дори се приближи до репортера и взе му шепне. Вероятно не разбра че е в ефир.

Анонимен каза...

На улицата всичко е еуфория и емоция. Но за да се решат проблемите на народа, трябва и ум.На ББ точно това му липсваше и затова си отива.Дори и това направи без разум, а само с емоция. Пак ни занимава какво бил той направил. Но с кои пари. Да не ги е вадил от личния си джоб.Човек трябва да има и малко доблест. Що се отнася до ткова, къде е българия? Тя е тук, много е зле, но вярвам, че има и много умни човеци, които ще се включат в управлението. Защото няма по страшно от това да ни управлява т простаци.

Анонимен каза...

Някои самозабравили се люде отдавна не заслужават друго, освен лека иронична усмивка... След късогледата очерняща кампания, водена от принципа "или нашите, или никой", ето това е практически задаващата се "алтернатива", на създаването на условията за настъпването на която Комитата се бе посветил всецяло:

Младите русофили си избраха координатор

Дума

15. Декември 2012, брой 291

Координатор на младежкия клуб към Националното движение "Русофили" бе избран в четвъртък вечерта. За поста единодушно бе номиниран Ангел Славчев, един от основните организатори на националните протести срещу добива на шистов газ у нас. Младите русофили веднага след учредяването си обявиха, че започват активна дейност още от януари. Предвидено е провеждането на дискусия за евразийското пространство. На нея ще бъдат поканени учени, аналитици, политици и млади хора. Сред другите цели, които клубът на младите русофили си поставя, е поддържането на добри връзки с руските образователни инстутиции и развиване на отношенията между младежите от двете страни.

http://www.duma.bg/node/44878

Честито на фанатиците като Комитата!

АнонименЪ

Belomore каза...

Сериозно подценяваш стратегическото планиране на здравите либерално-съпротивителни сили, драги АнонименЪ!

Ако на власт дойдат работническо-войнишките комитети и започнат да пи6ат новата конституция с шрифт Times New (Third) Roman, тогава автентичната родина ще продължи да има въпиюща нужда от независими онлайн медии с номера 999 и нагоре, както и от не по-малък брой гневни млади втора прясност.

Може би си е верно за честитки? ;)

Анонимен каза...

Питам се като дойде новата конституция с шрифт Times New (Third) Roman в комплект с рецесия и усвояване на европейските фондове под 60%, кой ще върне изгубените милиарди евро на българското общество? Е, няма да са физиономиите от платените "гражданско общество", "независими медии" и др. под. партийни мимикрии. Тези пари и шансове за практическо развитие ще бъдат окончателно изгубени. Разочарованието ми от сметките за връщане във властта чрез предизвикване не на един, а на два последователни срива на държавата е такова, че едва ли някога в бъдеще ще коментирам в блога на дълбоко негативистичен и безпомощен в създаването на градивна алтернатива типаж като Комитата.

АнонименЪ

Belomore каза...

Безпомощен в създаването на градивна алтернатива - със сигурност, но то целият либерален кръжец е такъв по начало, а и си се харесва точно такъв.
И явно който трябва също си ги харесва точно такива.

Градежът е измамна мутрофашистка инсталация на Вежди Мултака за простолюдието, за патрициите на интелекта е отредена само функцията на независим надзор.
(Да заповяда Хесапов да обясни това-онова за ролята на често "независимия" "надзор" в новобългарското строително чудо.)

Но чак дълбоко негативистичен - не, звучи ми твърде емоционално като оценка.

По-скоро несъумяващ да намери мярката и леко лутащ се поради ентусиазма на дот.ком, пардон - дот.орг, революцията... ;)

И със сигурност - подведен от недискретния чар на БГ-либералната суета и отказа на последната да влезе във връзка със случващата се и да кална понякога планета Земя.
За толкова кратко време - толкова много червени къщи, проектно-гневни млади и прочие митоборства, нормално е човек да му изпусне края.

Но ще му мине - нали затова сме ние тука, киселите критици на критикарите :)))


Въпросът сега обаче е друг - до колко часа ще видим най-отгоре:

Комитата и Стойчо - дълбоко негативистични и безпомощни в създаването на градивна алтернатива типажи

Кой залага първи и колко? :)

Анонимен каза...

Така и не разбирам авторът предлага ли нещо конкретно да се прави сега, предлага ли конкретен човек, който да оправи бакиите на тъпия Бойко Борисов, или капацитетът му стига само дотам да недоволства и да казва, че някой е тъп. Ако е второто, това всички го можем и без да сме комити...

Комитата каза...

„автентична дясна плесен“ по ми легна на сърцето.

Belomore каза...

То въобще не беше по твой адрес, но щом се припознаваш.

Да разбирам, че най-сетне ти е писнало да си независим общественик от граждански тип и предстои да се присъединиш най-сетне към партия, в която да влияеш отвътре?

Похвално, наистина - стискам палци!

Комитата каза...

Не, ще трябва да попариш надеждите си, плановете не се променят. Фразата ми хареса.

Belomore каза...

Кои надежди?

Няма надежди, само предположих, че си решил да следваш собствените си повели (вж. текста). Но явно не те е страх, че ще кривне нанякъде партията, за която би гласувал (по думите ти).
Суперско, значи си имаш политически представител, когото одобряваш изцяло.

Пожелавам усъвършенстване и по-нататъшни успехи в избраното поприще!

Комитата каза...

Не знам как винаги стигаме до личността на пишещия и неговата обществена полезност, независимо каква е темата.

Няма да обсъждам личните си политически действия, полезност или пристрастия, или поне не на момента.

Belomore каза...

Не със сигурен, че разбирам първото ти изречение, наистина.

Второто съдържа забавно твърдение, защото с всеки публикуван материал, искаш или не, правиш точно това.

Както и да е, нека спрем дотук с това по-скоро излишно отклонение.

Анонимен каза...

Декларация на Спас Гърневски от 22.02.2013:

Скъпи приятели на демокрацията,
Разпадът на "Синята коалиция" миналото лято и съпътстващите го интриги бе една от най-важните причини тогава да подам оставка като председател на ДСБ-Пловдив. В обширно интервю във в. "Преса" от 13.07.2012 г., отчитайки политическите реалности, призовах за разум всички фактори, от които зависи "Синята коалиция" не само да бъде възстановена,но и разширена с перспектива да прерасне в хомогенен политически субект. Само по този начин реформаторската десница има шанс да заеме достойното си място в дясното пространство и да си върне избирателите.

Връщайки авторитета си на политическата сцена "Синята коалиция" задължително да потърси диалог с ГЕРБ във формат "Европейска народна партия" и като нейни членове да стигнат до следизборно споразумение за общо дясно управление. Управление единствено необходимо и жизнено важно за България в европейския й път. Разбира се, че тази висока цел изисква национално отговорно поведение от всички, включително и персонални промени. Предупредих още, че пред входа на парламента е строена нова тройна коалиция, жадна за власт и реваншизъм и от всички десни сили зависи дали тя ще прекрачи прага и на Министерския съвет.

За съжаление се случи точно обратното. "Синята коалиция" бе доубита с нови тежки разделения между съставните й части. Вместо диалог с ГЕРБ нейни дейци помагаха правителството да падне в най-неподходящия момент като на места вкл. и в Пловдив призоваваха протестиращите /уж за скъпия ток/ "да стачкуват докрай - до пълното падане на цялата власт". Трябва да си много политически неграмотен, за да не разбереш, че това изцяло обслужва единствено интересите на БСП, ДПС и руските им господари.

Ето защо не желаейки да бъда част от политиката, която изправя България пред угрозата от червена реставрация, оттеглям номинацията си за водач на листата на Демократи за силна България в 17-ти МИР и прекратявам членството си в партията.

Заявявам, че оставам твърдо на своите десни и проевропейски позиции и ще работя с всички сили за тяхната необратимост. В Общински съвет - Пловдив ще продължа да изпълнявам задълженията си като представител на "Синя коалиция", с чиято листа съм избран. В това съдбоносно време за крехката българска демокрация се надявам, че все пак в оставащите дни до изборите разумът ще надделее чрез партнираща си десница във формат ЕНП.

http://news.plovdiv24.bg/417595.html

АнонименЪ

Анонимен каза...

Казваш "Всички други са по-добре."
Кои с атези всички?
БСП по-добре ли е ?
ДПС по-добре ли е ?

България ще се оправи само чрез тотална декомунизация. Който е бил члем ма престъпната банда БКП - да няма право да се занимава с политика, да няма право да е собственик на фирма.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)