неделя, януари 06, 2013

Депардиране


За случая „Депардийо“ мога да кажа, че един талантлив актьор не е задължително да е много интелигентен, дори и да е много успял. И може да не е чувал всички вицове, особено един, популярен в началото на прехода:
След смъртта си, един човек застанал пред Св. Петър, който му погледнал досието и казал –
– Виж какво, ти имаш грехове, но и много добрини си правил през живота си, така че не знам къде да те пратя. Ако искаш, разходи се, виж как е и ела да ми кажеш какво си решил.
Отишъл човекът в рая и какво да види – ангели в бели дрехи пеят химни по цял ден, имало всякакво ядене, но никакво пиене или цигари, голяма скука.
Отишъл след това в ада, а там гърмял голям денонощен купон – ядене, пиене, жени, песни, хазарт...
Върнал се обратно в приемната на Св. Петър и отсякъл:
– Пращай ме в ада!
– Сигурен ли си? Имай предвид, че това е за постоянно!
– Сигурен съм.
Изпратил го Св. Петър в ада и още от вратата дяволите го хванали и – бух в казана.
– Чакайте, ей! – извикал човекът – Какво става? Довчера ядохме и пихме заедно, а днес в казана?!
– Вчера ти беше турист, а днес си имигрант, – му разяснили дяволите.
Този злощастен експеримент на социалистическото правителство на Франция ще ни демонстрира работят ли действително принципите за мобилност на труда и капитала в ЕС или всичко това са празни приказки.

На мен ми се иска да не са празни приказки, както и да разбера – защо скъпоплатените данъчни съветници на френския елит не са посъветвали никого да получи българско гражданство.


снимка15 коментара:

Дончо каза...

Една добра причина да не ги посъветват за българско гражданство е очакването (и не само моето), че на следващите избори БСП(к) ще вземат мнозинство и всички дружно ще кажем "сбогом" на плоския данък.

И тогава... фъцк...

Анонимен каза...

И още причини:

1. Путин (независимо как) е по-известен от нашия ББ, както и Русия е доста по-известна от БГ. Следователно постъпката му, ще бъде по-голяма световна сензация, и той ще получи повече популярност.

2. За България най-вероятно не му е необходим паспорт. Доколкото знам (не съм 100% сигурен) в ЕС данъчно си задължен към дадена страна, ако прекарваш повече от 6 месеца в нея. Т.е. за Жерард е достатъчно да живее 6 м. в БГ за да се зачисли към нашите данъчни. От друга страна обаче, той досега се укриваше в съседна Белгия, и явно това не беше достатъчно. В Швейцария (където по подразбиране бягаха милионерите на Европа) също от тази година не става за данъчно убежище. С други думи той най-вероятно бяга от Европейския Съюз. Защо бяга в Русия обаче не мога да си обясня - аз на негово място бих предпочел Сингапур, Хонг-Конг или Китай.

Анонимен каза...

Срещу дебилни закони има антидебилни мерки. Депардьо използва такава и човекът е много прав сам за себе си. Комитата явно го е яд, че той взе паспорт от Русия, а не например от Белгия. Нали Комитата мрази Русия.

А ходът е очевидно ясен - това е шамар не само към дебилизма във Франция, а срещу дебилизма в Европа по принцип. Ходът му беше стряскащ - да отидеш в лагера на врага. Съответно получи заслужения си отзвук.

Дано някои европейски лидери се сепнат и спрат с глупостите си.

А на Жерар му пожелавам всичко най-хубаво.

Комитата каза...

Излишно е да споря с глупаци, които не познават мнението ми.

Анонимен каза...

Комитата наистина мрази руснаците. До сега нищо положително не е писал за Русия. Ако французинът беше помолил Обама, щяхме да прочетем много добри думи и за двамата

Gecho каза...

Комитата си е русофоб и костовак, но се прави на толерантен към чужди мнения.

Стефан каза...

Дончо,

БСП въведе плоския данък. Не знам дали си спомняш?
За Комитата важи принципа - за Русия или лошо, или нищо.

Комитата каза...

Скъпи Трол Тролович, скоро ще ви дам още матриал за обсъждане ;-)

Стойчо каза...

Комита, колкото и да се натягаш няма да те приемат в клуба на русофилите - прекалено много руски книги четеш

Комитата каза...

Да, и вчера четох Шендерович, явно пак неправилния автор ;-)

Trol Trolovic каза...

Скъпи Комит Комитович, кажи си, че мразиш руснаците, че да бъдеш разбран. Колкото и книги да изчетеш, омразата продължава да си струи от теб. Сигурен съм, че на Трети март ще дадеш подходящ повод с нЕкои умни мисли за празника. Добре, че сте една шепа 'ора ама пък стре кресливи.

Стойчо каза...

казах ти, завършил си неправилния университет ;) (така де - школа ;)

Стойчо каза...

Някой изобщо забеляза ли, че в текста изобщо не присъстват думи започващи с „Рус“ – нито Русия, нити руснаци, нито руски. Даже и Путин не присъства ;)

Анонимен каза...

Фарсът продължава. Депардьё, отказващ да изпълни дълга на социалната солидарност чрез плащане на данъци, е призован да встъпи в редовете на руската комунистическа партия...

http://www.mk.ru/politics/article/2013/01/11/796930-deparde-preemnik-zyuganova.html

АнонименЪ

Стойчо каза...

Няма да стане, АнонименЪ, как иначе ще се обяснява на Путин после ;)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)