сряда, януари 30, 2013

Услуги за танто и ядрено кукуригу


Много рядко си позволявам да копирам 1:1 текстове от други автори, но този силно ме заинтригува, а и доста хора четат доктора по диагонал, защото много букви слага в текста. Препубликувам го и защото хвърля светлина поне върху една от флуктуациите на мнението на премиера относно АЕЦ „Белене“. 

Също така, не знам дали помните, но премиерът призна, че е врънкал Ваньо Танов да прекрати проверката в пивоварната на Мишо Бирата, но „нищо не било последвало“, един вид – няма за какво да се заяждате.

Тук случаят е подобен. „Искаше ми услуги (Станишев), ама аз нищо не свърших“ Ами кажи какви услуги ти е искал бе, нали ти е политически противник или двамата си правите услуги за сметка на данъкоплатците, защото са балами? 

Да не стане като с признанието на Клинтън, който бил пушил марихуана, „ама не гълтал“ или той нямал сексуални отношения с другата Моника, тоест отношения в които тя има сексуални отношения с него, а той с нея не, защото не гълтал, не се броят.

Оригиналът, от който е взет откъса, е от седмичния сатиричен дайджест:

(почернянето на текст е мое)

Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (21 – 25 януари)


.....
Четвъртък, 24 януари

Станишев разправя, че през пролетта на 2011 г. Бойко поискал среща с него и го помолил за подкрепата за строителството на „Белене”.

Бойко вика: „Съжалявам, че когато Станишев и хора от неговото семейство са идвали в дома ми, не съм съобщавал на медиите… Да, имаше такава среща. Но много малка част от разговора е била на тази тема. Благодарих му, че не е подписал договора за Белене, за да не се съсипва държавата… Останалият разговор беше да ми иска услуги, които аз не свърших…

Ако не става въпрос за някакво сериозно разстройство на когнитивната памет, трябва да кажем, че премиерът грозно лъже. По това време той пропагандираше, че без “Белене” сме щели да внасяме ток от Турция, а цената му щяла да е непоносима. На 4 април 2011 г. нарисува в „Панорама”едно апокалиптично бъдеще на страната ни без „Белене”. Как 2017 щял да спре V-ти блок, 2019 – VI-ти, как ще увиснем само на „Мариците”, които продавали ток в пъти по-скъп от АЕЦ, а също и на ВЕИ-тата, чийто пък бил десетки пъти по-скъп… И накрая риторично попита: „И тогава няма ли да се срути цялата икономика и да фалира държавата?”

Повтарям, лъже!

Борисов в „Панорама”. Ето линк за неверниците: http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk

 
Между другото, удобен момент да ви покажа червения конец на лявата му ръка.

Но какво се случи после, та този фен на „Белене” стана яростен противник на централата, не мога да ви кажа. Досещам се само, че не е от сферата на чистата политика.

Отзарана по Битивито Анка и Виктор се хванаха за това „…да ми иска услуги…” И почнаха да разпитват какви са били, пък направил ли ги е Борисов… Вика: „Не. Г-жа Йосифова сама си спечели конкурсите…” Стана ужка се изпусна под натиска на журналистите… Малко селски номер. Но въпросът остава: Ходил ли е Станишев да моли Борисов да не прекратява пиарските договори на Моника (или да и даде нови)? Нема дим без пушек, дето викаше Мадам В.

Обърнете внимание на още нещо: „… когато Станишев и хора от неговото семейство са идвали в дома ми…” Значи освен Станишев и друг от семейството го е посещавал в дома му, но това едва ли е била г-жа Дина Станишева. По-вероятно да е била Моника. Сама ли е била, с придружители ли, те си знаят. Но е факт, че Моника продължава да обслужва няколко министерства и агенции. И Бойко говори само хубави работи за нея, интелигентна била, комбинативна… Ще видим, ще се чуе. Казах ли ви, че „Галерия” писа, че Бойко май бил баджанак на Дянков по линия на Иринка? Изобщо, както би казал Сан Антонио, тоя е голям пожарникур. Ще излезе баджанак на половин София… А се прави на целибатер*…

Извинете, няма да го чета Саната вече, влияе ми зле…

Обаче и Моника излъга грозно. Ма много лъжат, бе! Всички лъжат! Как ще ги отучим, идея нямам. Питат я за ония декари, дето ги спомена Миро: “В чужбина разбрах, че съм собственик на 140 дка… Това не е истина…”

Не е, Моника наистина не е собственик. Собственик е фирмата, в която Моника е съсобственик – “Експат бета”. Което коренно променя нещата. Не ли? Схемата е като „Дюнигейт”. През 2008 г. държавата продава земите на подставено лице – в случая две фирми на адв. Камен Киров – за невъзможните 17 лева кв./м. Те я продават на Моника и нейните ортаци за също толкова невъзможните 32 лв. Тъй че “Експат бета” купува „препрана” земя. Ако трябва да сме честни, тука цялата далавера се върти около и за ексминистър Николай Василев.

На Моника се пада само залче от баницата, 1/10.

.....

Карикатура – Христо Комарницки

17 коментара:

Анонимен каза...

Няма Белене, няма руснаци да се шматкат по нашите зами. Отървахме се. Като в Южна Америка наши латифундии ще сеят и изнасят жито, царевица и слънчоглед. Другите ще оцеляват или ще хващат пътя навън. Само в Англия не може, защото там ни третират нещо по-лошо от аборигени.

Комитата каза...

Ох руснаците какви носители на прогреса са, току що ми умря коня от гъдел.

Другарю, разрови старите броеве на Работническо дело, ще намериш по-силни метафори.

Наистина е чудно как успяваш да живееш без връзка със света повече от четвърт век. Че то и това си е постижение, нищо да не ти влезе в тъпата кратуна за 25 години.

Интернета руснаците ти го донесоха нали?

Анонимен каза...

Какво е това Работническо дело? Връщаш се и повтаряш като грамофонна плоча едно и също. Какво ще правим в една страна на латифундиите? Какво ми пука за интернет или твоите американци като съм безработен. Чакам оферта от Германия и като замина, няма да се върна заради такива като тебе.

Стойчо каза...

Защо в Германия бе, другарю? Там руснаците ги изгониха още 1992 ли беше ;)

Какво ще правиш там? Или ще живееш близо до композитора на „этот день победы“?

Поздрави го от мене, и той избяга в Германия http://youtu.be/dEruDTulDgw

Комитата каза...

Ама за какво ти е тая изостанала Германия с латифундисти и американски бази, другарю. Иди в Сибир, където тъй волно диша човек.

Анонимен каза...

Опа, още един енергиен корифей Стойчо. Той щеше да духа ветряците като падне мъгла и няма грам вятър. Мене другарчета, руснаци не ме интересуват, нито американци. Вече получих поканата, и заминавам, а вие си развивайте банановата държава. Само с лафове няма да се оправите.

Комитата каза...

Не знам, другарю. В Германия е пълно с латифундисти и с електроенергия от ВЕИ. Ще се чувстваш ли добре, наистина!? Освен това савецките тавариши си тръгнаха преди повече от двайсе години от там...

Стойчо каза...

Да, другарю, и на мене ми е чудно как ще се справиш с перките в Германия. Ама нищо, ще разбереш :)

Успех в Германия! не забравяй песничката, с която те поздравих – композиторът е той като тебе, решил там да поживее ;)

Стойчо каза...

Абе в Германия да не са поканили да духаш? Перките, имам предвид?

Анонимен каза...

По перките си ти Стойчо. Аз съм специалист-лекар и съм защитил докторска степен и по тази причина съм поканен. Да вземе Комитата да прочете как преди години Ню Йорк на два пъти оставаше изцяло без ток и кой им създаде автоматиката за предотвратяване на тези аварии. А Стойчо да го духа, понеже нищо друго не е в състояние да направи.

Анонимен каза...

Аз съм Радост и явно съм много тъпа,защото не разбрах, защо колегата лекар като иска да му се шматкат( по неговия израз) руснаци около него не отиде хайде да не е в Сибир, ама има Ленинград( така повече ще го кефи), Москва- там също има лекари. Идете бе колега- много ще Ви е добре.

Стойчо каза...

Радост, подозирам, че не знае разликата ;)

Анонимен каза...

Защото иначе е много шизофренично- да плюеш по ценностите на една система, а да се измъчваш да живееш в нея без това да ти е наложено- а твой осъзнат избор. Аз се тревожа за колегата.
Радост

Стойчо каза...

Съдейки по речника, за последно е имал контакти само с някой андролог – та оттам му е медицинското „образование“ ;)

Анонимен каза...

Г-жо Радост, ако се наложи бих отишъл и в Москва и в Ленинград, даже и в Сибир. Ако ме поканят ще отида, но помислете в майка България кои остават, такива като Стойчо. Той ще покрива нуждите от еленергия с ветряци и соларни устройства. Представете си у нас една седмица да падне мъгла и да не подухва, което се е случвало. Доколкото знам естествено в това време се повишава и елпотреблението. Какво правим по това време? Стойчо ще духа.

Анонимен каза...

Радост
Много се извинявам, че пак съм аз. За последно вземам думата. Ама Вие, колега, ме размечтахте. Колко хубаво ще бъде да останат в България такива като Стойчо и Комитата, а такива поклонници на СССР като вас да си заминат. Ех, дано имаме този късмет.

Анонимен каза...

Никога не съм бил привърженик на съветски или руски интереси. Аз искам една модерна България, с развита енергетика и промишленост. Кръгове у нас , обсебени от русофобски настроения размазаха прогреса. Не ме интересува дали трябва китайци, индийци или бимбистанци да дойдат, но да се роди нещо полезно. Иначе - бананова държава.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)