събота, октомври 20, 2012

Реални събития за виртуалното напоследък

В Бетахаус се проведе събитието Streams, посветено на рекламата и маркетинговите комуникации в Интернет. На едно място бяха събрани големи мозъци – виждате 1/3 от тях на снимката на трибуната и се осведомихме за последните тенденции в тази област – „пробваш и каквото проработи“ Но важното беше, че обменихме информация какво работи в момента. Събитието беше съвсем малко по–неформално отколкото е по вкуса ми, особено след като публиката разбра, че каквато и тъпотия човек напише във въпросите на сайта, ще излезе на видео стената. Струва ми се, че е добра идея да има модератор.

В момента се провежда и Wordcamp  – годишното събитие на Wordpress за България.

Тази година събитието е много силно, научих няколко нови хитри плъгини за уърдпреса, които смятам да ползвам, ако ми се удаде случай.

Editflow – плъгин, който превръща уърдпреса в нюзрум;
WooCommerce - плъгин за електронна търговия;


Калин Терзийски с яка лекция за вдъхновението. Секс, его, вицове и публиката слуша с най–голям интерес. Скоро ще публикува и книга за соц казармата, която ще си купя защото бяхме по едно и също време в казармата (но не на едно място).

Каза, че хуморът изчезвал, защото изчезват табутата. На моя въпрос за новите табута, под формата на политическа коректност, отговори, че той не се притеснява от политическата коректност и тези табута не му влияят толкова. Леко избяга от въпроса.


 Изгледът от покрива на сватбения мол, където е събитието.


Хубав пример със сайта на Локо Пловдив, който ползва WooCommerce.

3 коментара:

Анонимен каза...

Калин Терзийски като хибрид между комедиант и интелектуалстващ... Защо да се кахъри с размисли за табута, колко по-лесно е да се пребивава в битовия хумор.

АнонименЪ

Анонимен каза...

Пу, верно било пълно с мозък там. От толкова много биотокове вързани в успоредна мисъл не ви ли биеше тока у публиката?

Georgi Lazarov каза...

Книгата за соц казармата кога излиза, ако все още не е излязла? Много искам да си я купя и прочета. Ако успея даже бих искал да я отдавам за четене на всички тия "щастливи" пубери които си мислят че казармата е била простотия. Не че не беше, но в една част от нея имаше много сериозен възпитателен характер. Та ще се радвам ако получа инафо за книгата.
Иначе това събитие евала, ако живеех в София бих ги посещавал всичките.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)