събота, август 25, 2012

На море

Много е яко тук на Варвара. Тук определено не е за любителите на широки песъчливи плажове и на нощните купони. В селото нямаме бар, аптека, банкомат или дискотека. Имаме си, обаче, едно плажче с камъни, което кефи. Сигурно сте идвали, няма какво да обяснявам.

Неочаквани проблеми възникнаха с електричеството.

На втория ден от пристигането нямахме ток – някакъв проблем по далекопровода, защото всички селища на юг от нас също нямаха – Ахтопол, Синеморец, Резово... Ако помните, преди няколко години цялото южно черноморие остана без ток заради един паднал стълб, е сега без ток остана само най-южното.

Има прогрес.

Важното е, че ако построим АЕЦ-а, ток ще има, а стълбове... кой знае. Един референдум за стълбове и за двулентов път да направим а?

Онзи ден през бара на плажа (на плажа има) мина проверка на МРРБ и генераторът от стрес спря да работи за 8-10 часа, което предизвика бродене на туристи из селото в търсене на нещо за хапване и пийване в ранните следобедни часове.

Друго голямо изпитание за вманиачените интернет фрикове е ужасният интернет на плажа. WiFi няма, 3G-то църцори като селска чешма по време на напоителен сезон, тоест трябва да прекарваме повечко време във водата и със себе си, което не е никак лошо, но абстиненцията ни тресе от пръстите на краката до връхчетата на ушите.

Снощи, в хотела, в който вечеряхме, спря токът и никакви героични усилия за рестарт не помогнаха, дори изключването на бойлерите по стаите.

Във Варвара има драма – ще има ли рейв парти или не? Хората искали, общината не давала. (Цецо не давал, а кметицата искала - това е последната информация). Ей рейвъри, целувайте ръка, бе. В Русия затвор дават на такива!

Разбрах, че магистралата към морето вече се откривала на половинки. Първо 16 км се откриват в едната посока, после в другата.

В Бутан имали министър на щастието. Абе, аланкоолу, ние министър-председател на щастието имаме. Аматьори!

 Най-накрая зад решетките
5 коментара:

Стойчо каза...

Марсиански хроники или Индиана Джоунс и търсенето на водата :)

Комитата каза...

Водата я намерих, бе ;-)

Магдалина каза...

Ех, тока, тока... А този проблем е от години в региона...

Стойчо каза...

Значи Индиана Джоунс и търсенето на жицата :)

Анонимен каза...

Преди време шефът на подстанцията в село Босна (човекът с жицата за южното Черноморие демек) се беше хванал на пиян бас, че ще дръпне шалтера... И го дръпна, оставяйки бая курортисти, селяни и прости граждани без ток. За една бройка щяха да го уволнят, но с няколко бонбониери и бутилки малцов концентрат всичко се оправи. Ако отидете на Босна, ще намерите същия електричар на същата служба, а около него са назначени жена му, зетя (таксиджия-електричар) и т.н. Човечецът взема сигурно хубава заплатка, след като си е взел Jeep по поръчка.....

Така стоят нещата в този иначе спокоен енергиен център на Балканите ;-) Ток може и да няма, но енергетиците си живуркат добре и без електричество. Пък и ти Комита, като гледам, все пак си оживял :-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)