събота, юни 16, 2012

Хроника на протестите, втори ден – 14.06.2012

Последните два-три дни бяха уморителни. Присъствах на webit през деня. Вечерта ходех на протест на Орлов мост, а след това се виждахме с разни хора да отморим с бири и после пак отначало.



Какво видях аз през втория ден на протесттите на Орлов мост:


Когато пристигнах, протестът беше вече започнал. Беше на по-различно място от първия ден, когато беше по средата на моста.


Между другото, „Орлов Мост“ е много лесен за блокиране, защото Баце спести парички от подлез за метростанцията и в момента е много лесен достъпа до платното, заради пешеходните пътеки.


Този път протестиращите бяха заели северното платно на булеварда. Южното беше празно, но също затворено за движение. Там се придвижваха само полицаи.

По едно време протестиращите се усетиха, че „Евлоги Георгиев“ е оставен без охрана и се дръпнаха назад, към центъра, за да запушат частично кръстовището.

Веднага конна полиция се упъти да отпушва. Действаха твърдо, но без прекалености.



Но понеже е доста натоварено кръстовището (а и нали помните, Баце не направи подлез за метростанцията), нямаше как да бъдат спирани гражданите да пресичат и затова отвреме-навреме някои хора започваха да пресичат булеварда, и забравяха да си тръгнат от него, което изнервяше шофьори и полицаи. А може би и кончетата.



Това видях от втория ден. След това минах за секунда на една сбирка на бивши емигранти пред кино „Влайкова“ и накрая финиширах с отлична компания на открито, където закрихме този вълнуващ ден.


Още за втория ден на протеста – при Иван Бедров (видео)


3 коментара:

Митко Василев каза...

Интересно. А имаш ли идея колко са били протестиращите горе-долу. Няма някаква точна информация за това. Едни казват едно, други друго, а от протестиращите казват, че са много, но не ми изглеждат повече от 2-3 хиляди души. А след това се и изпокараха и вече съвсем не ми е ясно.
Всъщност онова, което ме смущава е не наличието на недоволство и всичкте съпътстващи събития, а постоянното вмъкване на изречения, дето някой искал или щял да спечели от закона. Когато чувам такива реплики се дръпван назад и ми се ще да чуя, че тия дето протестират точно с тази мотивация са малко на брой :)))

Комитата каза...

Не знам, не мога да броя, но и на мен ми изглеждат хиляди. Имай предвид, че част не се виждат, защото са зад полицаите от другата страна на булеварда.

домосед каза...

На третия ден бяхме повече от първите два. Утре пак :-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)