вторник, май 08, 2012

Междувременно в София

Ще ви разредя материалите за Македония с нещо по-различно, защото като че ли напоследък само за там имам пресни новини...

И така –

Същите хора, които ме поканиха на DiVino Taste през ноември, сега ме поканиха и на Winebox Portfolio Testing, като допълнително ме стимулираха и с една бутилчица чилийско винце.

Очевидно, не са се отчаяли от признанията ми в най-долно винено варварство и продължават да искат да направят от мене човек.

По пътя натам присъствах на любопитен опит да се подобри рекорда за брой нарушения на ППЗЗД за една 10 секунди от неочакван участник и точно пред МВР.

 Събитието се проведе в Гранд Хотел София

Присъствах на семинара „Десертното вино с подходящият десерт - изтънчен финал на вечерята“.

Тайната ми мисъл беше да открадна някоя техника как след прекрасна романтична вечер да задълбоча запознанството с интересен човек.

За съжаление, презентиращите изместиха фокуса и се насочиха към хвалене на десертното вино на Donnafugata Ben Rye 2009, така че научих още едно интересно вино, но трикове никакви.


После стана време за главното изложение

По-срамежливите можеха просто да си сипват от каквото им харесва на тази маса, вместо да се мъчат да измислят интелигентна причина да им сипят нещо в чашите.

 Щандовете бяха оформени като произведения на изкуството. За разбирачите вероятно бяха много интересни.


Записките в моето тефтерче бяха закодирани така – „+++“ „+леко кисело“ „+++трепач“ „+++най-доброто шардоне“ (за Bouchard Pere et Fils Chassagne-Montrachet Village 2009)и т.н.

Колкото и да са приятни на пиене вината, човек трябва да полага усилия да пие и да си записва какво е пил, иначе всеки път започва отначало. Иначе опитах класически неща, които наистина са много хубави.

За съжаление, както обикновено се получава, някои от дните се смятат за такива с по-добра карма и обикновено се струпват няколко събития наведнъж. Затова трябваше да си тръгна бързо-бързо и да търча към

 „Празник на красотата 2012“ в Хилтън, организиран от Мото Пфое. Поканиха ме покрай старата ни дружба с тест-драйва на новия „Фокус“

 Определено имаше какво да се види.

 Младите дизайнери дефилират

Накрая момичета и момчета от Червения кръст обикаляха с тези урни между гостите, апелирайки към солидарността им. Помогнах с каквото можах.

Събитието представляваше благотворително модно ревю, на което се представяха тоалетите на млади дизайнери и се събираха пари за абитуриентски костюми на ученици от домовете за деца.

Имаха ли нещо общо двете събития? Имаха. През април два от най-скъпите хотела в София не се справяха особено добре със задачата на климатизацията. Добре че не бяхме през юли.
8 коментара:

Стойчо каза...

Маска на заварчик ли видях?

Ana каза...

Комитата стане фешън-блогър!
:)

Стойчо каза...

срам, нали ;)

Той пише за мацките, а не за модата – да си имаме уважението :)

Комитата каза...

Така е Стойче. :-) Маска на заварчик беше това. Ревюто трябваше да има "техно" насоченост.

Nicodile каза...

Подкрепям Ани! В комитините ръце, фе6ана ще разцъфти!

mdam каза...

Ей тва сте блогърите - вино и манекенки. Евалата, ей сега си регвам и аз акаунт.

Стойчо каза...

барем един оксижен да ѝ бяха връчили ;)

mdam каза...

Ма прави бяха едно време хората: точно мафия сте си - вино и манекенки :)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)