сряда, април 18, 2012

Изненади на всяка крачка


Кой казва, че София тъне в бездуховност?


The Future clouded is/ Бъдещето е неясно.


Трамвай вече нямаме, но и метро още нямаме.

Времето в София е надупчено като софийска улица, защото...


На паметника на съветската армия Коледа тъкмо дойде.


Тъкмо се зачудих за какво им е нов венец и нов постамент. 

И то се оказа, че венецът е от стиропор, а постаментът от шперплат.

 Народната република вампиряса

 Имаше и елха, но без петолъчка на върха (къде гледате, другари!)

А по клоните на дърветата бяха навързани червени ленти.

Най-вероятно нещо (ще) се заснема. Когато минах покрай паметника, никой не ми направи забележка, но имаше няколко човека, които внимателно следяха какво правя. 

Какво ли е туй?

Попфолк клип, третокласен американски екшън, изцеждане на последните капки въображение от БСП, български игрален филм на млад режисьор?

Любопитен съм. 

За съжаление, със сигурност е нещо, което се прави с разрешение.

8 коментара:

Стойчо каза...

едва ли е американски, нямаше да слагат надпис на кирилица за 1954 ;)

Анонимен каза...

А има ли паметник на американски пилоти, които са сринали София с бомби? Ако няма, жалко, те толкова са заслужили за нашата история. Крайно време е да гръмнем този паметник и да въздигнем на синеоките арийци, които помогнаха на Цар Борис Трети да ни обедини и сега сме обединени.

Комитата каза...

Я чакай, чакай Анонимен. Нали Кобургите ти бяха виновни че са обявили война на САЩ, а сега изведнъж американците виновни?

А паметник на летците има и въобще войнишките паметници са добра идея.

А ти правиш ли разлика между войнишки паметник и политическа благодарност към др. Сталин?

Анонимен каза...

Паметника е войнишки от всякъде. И впрочем Комико - почти няма на този свят войнишки паметник в памет на ЧУЖДИ войници, който да не е правен от "политическа благодарност към...".

А като ти е толкова грозна и надупчена България - защо не вземеш да вдигнеш самолета и да олетиш някъде другаде?

Писна ми от черногледци. Именно вие правите България да изглежда хиляди пъти по-отвратителна, отколкото е. Именно вие не позволявате на нищо красиво в нея да се покаже. Затрупвате хората с гнусната лой, която тече от кожата ви.

П.П. Сега Гнойчо може спокойно да каже някоя тъпотия по адрес на лошия анонимен, а Комиката да заяви твърдо, че "не си ли кажеш името мнението ти не вАжи". Смешници...

Стойчо каза...

На банален анонимен коментар - банален отговор. Дай друга дума, че само "смешници" не е достатъчно, за да запълни мястото горе

Стойчо каза...

Като ти е писнало от черногледци, защо си най-венрия читател на блога? Ако толкова ти е писнало тук, защо не вземеш да вдигнеш самолета и да олетиш някъде другаде?

Анонимен каза...

Добре, Анонимен, не си съгласен с автора- ясно, но може ли такъв просташки език и обноски! Ако си на повече от 15 години- не ти е простено.То моят син, който е в 9 клас, не си говори така със съучениците си. Ама той е възпитано момче.А къде в текста видя идея за американски паметник? Аз поне подобно нещо не прочетох. Аз съм българка и искам да има български паметник. Ти, Анонимен, от коя народност си?


Мая Георгиева- Колева

Ophiuchus каза...

За анонимното червено паразитче.
Войнишки паметник се поставя за загинали войници.
На територията на Царство България 1944-та година загинали съветски войници НЯМА.
Разбира се, това паразитче е резултат от кръвосмешението на съветските ЧЕКИСТИ и Българските Онанисти по време на окупацията на Царство България до 1947-ма година.
Това червено (произлизащо от кръвта на невинни български граждани) паразитче знае много добре, че ако русия загуби своето влияние в Република България, той и неговите побратими (другари) ще се върне там от където са тръгнали дядовците им онанисти - да пасът свинете, овцете и кравите по чукарите. Защото, толкова си могат!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)