неделя, октомври 16, 2011

Следобеден чай с Прошко Прошков и Надежда Нейнски

Миналата неделя бях на среща с кандидата за кмет на София, когото подкрепям – Прошко Прошков и с евродепутата Надежда Нейнски (позната и като Михайлова) на чаша чай на втория етаж на книжарница-кафене PaperCake на ъгъла на „Хан Крум“ и „Раковска“.

Организацията беше допълнително затруднена от кражбата в офиса на г-жа Нейнски няколко дни преди това, откъдето изчезнали само компютрите, но компютри с документи и контакти, чието възстановяване, особено по време на кампания, не е най-лесното или приятното нещо на света.

Вторият етаж на заведението ми се видя доста тесен за планираното събитие, поради засиления интерес. Хора имаше навсякъде прави и седнали, дори по стълбата. След едно разбъркване си намерих място за сядане и се заслушах внимателно в това, което се говори.

Когато пристигнах, госпожа Нейнски завършваше с въведението си, като говореше за важността на малкия и средния бизнес за обществото и за това какви усилия полага в европарламента. Стана дума и за IT стратегията към малкия и средния бизнес.Ето целия разговор, нямам в момента възможност да го преразкажа:


Watch live streaming video from iapressclub at livestream.com

Не забравяйте, че днес от 18 часа ще има дебат между кандидатите за кметския пост в София. Най-вероятно ГЕРБ ще го бойкотират, но пак ще бъде интересен.

Можете да го наблюдавате тук (превъртете до края на текста)

20 коментара:

Анонимен каза...

Аз няма да гласувам за Прошко, понеже никога няма да възстанови в интерес на хората София Ленд, собственост на пресния съпруг на Надето. Унищожиха гората и сега стои като паметник.

Комитата каза...

Ето това е големият проблем на София - войнстващите неграмотници като тебе.

Ти ще си доволен единствено ако Прошков наруши закона, отмени съдебни решения, национализира частно имущество и т.н. Може би защото си комунист (т.е бандит) по душа?

Комитата каза...

А, още нещо. Вече знам като колко годишен разсъждаваш, т.е. твоята интелектуална възраст - 6 годишен си (проверено с експеримент)

Анонимен каза...

Харесва ми идеите, които предлага Прошков. Трябва нов мениджърски модел на управление на града. И мисля, че млади технократи като него ще са от полза.

Иван

Анонимен каза...

Комиката - предишният анонимен заяви нещо конкретно, а именно - Надежда Нейнски, до която рамо до рамо стои твоят избраник Прошко Прошков, пряко или косвено е замесена в голяма кражба на държавно имущество в защитена територия. В случая "войнстващ" си само ти, защото не изказа нито един нормален аргумент като защита на рекламираните от теб хора. Напротив - използваш типично БСП-арския манталитет на обвинението да отговаряш с обвинение. И по-лошо - на обвинението отговаряш с кухо обвинение в детски стил: "ти си мноу тъп бееее!".

Комитата каза...

Да, ти не знаеше ли? Ти си анонимен боклук.

Marten каза...

Комитата доста ми падна в очите след последните коментари. А имах съвсем различно мнение за него, въпреки, че не споделям политическите му пристрастия..

Комитата каза...

добре

Комитата каза...

Marten, понеже изглежда не следиш редовно блога, а и изглеждаш добронамерен, ще ти дам обяснение – за мен анонимните коментатори са боклуци и многократно съм го заявявал. Който иска да се държа човешки към него, да благоволи да се подписва, като Иван преди анонимния.

Marten каза...

Комитата, благодарение на Стойчо попаднах на блога преди доста време и съм чел някои неща, но коментарите обикновено ги пропускам.
Едва ли ще променя мнението ти за Анонимните, но да не забравяме, че човек може да избере да остане анонимен по много причини, а може дори да няма избор (например ниска техническа грамотност). Според мен това не прави хората боклуци.
Anyway, sorry за offtopic-а.

Комитата каза...

Виждаш ли Иван как се е подписал по-горе (един от анонимните)? Това е по силите на всеки, който може да пише.

Ангел Грънчаров каза...

Аз имам един въпрос към г-н Комитата: имаше ли закуски на срещата? И как мисли, дали евентуалната липса на закуски (аз не видях преживящи блогъри на снимките и видеото) е навредила на провежданото предизборно "мероприятие". Прочее, на предишна среща стана дума за впечатлението, което предизвикаха снимките, показващи отрупани с разни благинки маси, сега този момент го няма, та затова питам как се е отразило това на самата среща...

Комитата каза...

Ее, господин Грънчаров, имаше,как да нямаше, как е възможно въобще да няма!? Кликнете на снимката за по-голям размер. Просто бяха тъмни на цвят мезенцата и не се виждат много на общия тъмен фон.

Стойчо каза...

Мартен, добре дошъл :) Само да ти кажа, че става дума за точно двама анонимни (те си знаят), които взаимно се заместват и са много лесни за разпознаване :)

(поне за единия мога да ти пратя мейлче да видиш кой е ;)

Веселин каза...

Това същата Надежда ли е, която се среща с "Цар Киро"?

Ангел Грънчаров каза...

Сега съм спокоен, че е имало :-)

Стойчо каза...

Щом се е срещала с шефа на герб, защо да не се среща с редовия му член?

Анонимен каза...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-10-16&article=385465

Не "анонимен" - журналистката Стела Николова го казва:

"Кандидат-кмет от Синята коалиция бе хванат от полицията да търгува с гласове. 56-годишният Христо Христов е издигнат за кандидат за кмет на с. Ново Паничарево в община Приморско. Освен това името му е и в листата с общински съветници на Синята коалиция в Приморско. Арестуван е и 33-годишен мъж от с. Ново Паничарево, който е помагал на кандидат-кмета в предизборната търговия. В момента полицията разпитва над 50 души от селото, чиито имена и ЕГН-та са открити в лекия автомобил на кандидат-кмета. Много от тях са "пропели" и са признали, че са получили по сто лева, за да пуснат бюлетина за синия кандидат-кмет. Срещу задържания М.Й. вече е повдигнато обвинение по чл. 167, ал. 2 от НК за купуване на гласове. Кандидат-кметът Христов обаче засега се разминава без обвинение, тъй като има предизборен имунитет. Той ще бъде подведен под отговорност веднага след приключване на изборите."

Стойчо каза...

че за обвинение си е, министър-председател ли искаш да стане?

Стойчо каза...

имаме си вече такъв

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)