вторник, септември 13, 2011

Седмица на София с рехав старт

Действаща уверено предизборно по формулата „Хляб и зрелища“, която в днешно време е еволюирала към „Бира и зрелища“, Софийска община ни е организирала седемдневен музикален фестивал, на който попаднах за пръв път вчера вечерта, съвсем случайно.

На площад „Батенберг“, точно пред Двореца, паркингът е превърнат в дансинг и пейки за публиката, а отстрани е пълно с гостоприемни шатрички с бира, безалкохолни и разни неща за хапване.

Енергичната група (доста добра, между другото), която заварихме на сцената се казва Mango Duende


Публиката беше рехава и не особено ентусиазирана, което беше жалко, защото групата се стараеше.


Но, имаше и ентусиасти.

За да съм съвсем честен, малко по-късно водещият от БГ Радио тръгна по публиката да събира танцуващи и събра някъде към 20 човека, но тях ги нямам в кадър.

След това ни демонстрираха заря


А след една доста проточила се пауза, през която ентусиазираният водещ от БГ радио твърдеше, че ще продължи „няколко минути“, се появи „Тома с групата си“, които започнаха наистина мнооо яко!
Постепенно отпред се събра публика и ми закри гледката. Трябваше да се приближа


И така Томата ги подкара - няколко хубави парчета, после няколко негови, после пак няколко хубави... На една от сериите с негови решихме да си тръгнем.

Очаквам следващите дни всички шатрички и сергийки да работят и да се лее бира като пълноводна река. Малко ми стана жал за прахосаните пари, можеше малко по-добре да ни осведомят, че има такова нещо. Не на всичко бих дошъл, но все пак...

Никъде не открих програма на събитието („Седмица на София“), освен с известно търсене в moto.bg


1 коментар:

Димитър каза...

Аз минавах предните две вечери с колата покрай галерията и се чудех що ли е това. Сега като знам имам чувството, че са едни безсмислено похарчени предизборни пари.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)