понеделник, август 08, 2011

Изкуството да общуваш


Политиката до голяма степен е изкуството да общуваш. То и много други занимания се свеждат до изкуството да комуникираш, ама сега няма да ги разглеждам.

Ако някой не умее да комуникира, може ли да бъде добър политик?

Какво ни казва горният билборд?

Хората, които са го поръчали, са хора с възможности – с пари или поне с много връзки (на това му викат административен ресурс) – мястото хич не е случайно.

ОЧЕВИДНО не разчитат да спечелят избори в конкурентна борба, защото горното творение е под всякаква конкуренция.

Ще разчитат на стара слава, на интриги, на връзки в медиите и в общините, на парички на спонсори, които чакат после щедра отплата.

Хем са хора с възможности, хем грам не разбират от дизайн или са твърде стиснати, за да дадат пари за добър дизайн. Или пък, въпреки че са хора с амбиции, не могат да се организират на две магарета слама да разделят, пардон, на един читав дизайнер да му възложат работа, да му платят и след това да я приемат.

Как да го разкритикувам тоя дизайн, като няма едно нещо, направено като хората – нито шрифта, нито надписа, нито цветовете, нито композицията.

Хем грам не разбират от дизайн, хем част от тях са (бивши?) собственици на медии. Което много говори и изобщо за медийния бизнес у нас.

Ама толкова е зле, че последната дума се чете малко колебливо „Сили“ или „С или“...

Клуб „Сенатор“ изглежда трябва да ми внушава някакво ВИП усещане. Не повече, отколкото ВИП ми внушават имена като „Версай“, например.

Вътре има хора, членуващи в повече от една коалиция. Хубаво е да нямаш губещ ход.

Или колкото уважение ми вдъхва нашенският Cotton Club в сравнение с оригинала. Забележете удивителното сходство в логотипите.

То и горното ООД, пардон ОДС, с билборда се опитва да попие поне мъничко от един успешен, но позабравен политически бранд, да попаразитира на стара слава.

Още веднъж ми се потвърждава едно старо наблюдение - „Както правиш дизайн, така правиш всичко“.

Доказателство.

5 коментара:

Стойчо каза...

Ще е чудо, ако посетителите на този Cotton club знаят какво е оригиналът ;-) Та все ми се чини, че и с това "ОДС" положението е същото

ekaterina vitkova каза...

Верно е много зле! Голямо безхаберие и най-лошото е, че говори за липса на отношение и ентусиазъм...

Стойчо каза...

и все пак клуб Сенатор кърти мивки...

Анонимен каза...

много мразя сини, които не са от Иван Костов и Стойчо

Стойчо каза...

ха! сенаторе!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)