четвъртък, юли 28, 2011

Спектакъл за балъци


Както споменах в предния текст, властта изглежда усеща някакво неясно напрежение в близост до задника си, та предприема какви ли не щуротии.

Спектакълът с новата спортна зала, обаче, трябва да му обърнем специално внимание.

Залата събира 12 500 човека.

На 25.07 безплатно се раздават 5 000 билета за приятелския волейболен мач България - Сърбия. Понеже билетите са безплатни има ограничение - дават се по два на човек.

Изведнъж – изненада – 5 000 билета свършват за около половин час. Дайте да сметнем – 30 минути по 60 секунди = 1800 секунди. Т.е. един билет заминава за една трета секунда. Я пробвайте да късате по два, по два от кочана с такава скорост. По-интересното е, че през това време пред касите трябва да се извървят 2500 човека.  Наистина, ако касите са повече от две, може и да се постигне такъв дебит на билетчетата, но в новината на bTV се споменава, че билетите на няколко пъти са свършвали и са чакали да докарат нови.

Едва ли някой се съмнява, че е имало и билети, запазени за „свои хора“ от касиерки, дребни мениджъри и т.н.

Ако един човек заема 50 см на опашката и опашката е широка средно трима човека (това е консервативна оценка, вижте репортажите, хората са по-рехаво разположени), то всеки от първите 400 метра опашка би трябвало да вземе билет.

Това определено не е случая и става скандал.

Моята теория е, че билетите са били много по-малко (толкова са останали след връзкарите), защото опашка от 2500 човека, която може да прибере 5000 билета е за половин-един час е нещо много по-внушително от това, което се вижда по телевизията.

И тук идва кулминацията на спектакъла – кой бе, синковци ви дава билетите, кой ви построи спортната зала, а?!

Ентусиастите от „Стандарт“, малко прекаляват, като обявяват – Бойко нареди: Още 10 000 в новата зала .

Всъщност, става дума за Още 5000 безплатни пропуска за откриването на "Арена Армеец".

Подходът е елементарен. Първо, създаваш проблем на празно място, а после великодушно го решаваш и така ставаш героят-бащица на отечеството.

Чакам да видя новината как 12 000 човека са стигнали в събота до залата и как са си тръгнали от нея. Айде на бас, че ще има интересни изпълнения пак по телевизията.

PS. Теорията за връзкарите, подкрепени от лекото разсейване на ББ, който иска да излезе като спасител накрая, се потвърждава и от това, че втората серия от 5000 билета свършва за 3 часа и половина

10 коментара:

Анонимен каза...

Спортната зала е поредния пример на некадърие, глупост и безконтролност. И не говоря за ББ, а за тези, които би трябвало да правят заданието и контрола на изпълнение. Повечето неща са евтин боклук - врати, ограждения, екрани за показване на резулта, маси и столове, тоалетни, ... . След 5 години тази зала ще е пълна разруха. В нея ще трябва да се налеят още милиони, защото няма никаква съвременна специализирана техника, а само решения от ерата на Брежнев.

интернет реклама каза...

Тази зала, първо по един начин трябваше да изглежда, после съвсем друго се направи... може би част от парите за нея са потънали в някой джоб.

Анонимен каза...

Към "интернет-реклама":
Що се чудиш бе, брато, джобът е ясен чий е. Проблемът, над който трябва да се размислим е как притежателят на джоба да изчезне. За 60 секунди. И завинаги. Анадънму?

бързи кредити каза...

Аз се чудя на акъла на тези, които ходят да се блъскат като невидели за билети ... голям праз, като влязат още първия ден.

Анонимен каза...

Като допълнение на всичко казано от Комитата и това от Анонимния бих искал да кажа, че тази зала е лишена, при това само заради липсата на още 7 метра, от възможността да се използва за лекоатлетически състезания. Това беше коментирано по бТВ. Не че съм голям фен на леката атлетика, но се случва понякога да гледам. По-важното е, че губим възможности за приходи и реклама на България. Спортния министър коментира, че можело да се инсталира зимна пързалка вътре за да се опрътни зимния сезон на залата. Ми то Спорткомплекс "Олимпийски" в Москва си го има това по проект. А е строена доста отдавна!!! МАЙ ПО ВРЕМЕТО НА БРЕЖНЕВ! Мдааа, за пореден път се открива нещо, което не е готово! В този случай още при проектирането му.

Free Templates каза...

За пореден път някои хора не пропуснаха да се изложат...

jordan186 каза...

Какво да се прави,когато усещаш,че столът под тебе поддава,идва времето на ефтините номера/визирам Бойко Борисов/,друг е въпросът,дали все още има хора,дето му се хващат на номерата?

Herman каза...

Юрдане,
Не се пише еФтин, а еВтин. Ама и ти си зуслужаваш премиер като Б.Б. Учете си, синко, този свят вас чака и този живот съко( Какъвто си го направите, такъв и ще гоживее

Herman каза...

Е, синове мои, в коя държава и кой политик ще пропусне по такъв повод да изложи юначните си гърди на показ?! Учете се да цените доброто, което ни се е случило. Суетата и перченето е екзистенциален проблем на този свят, особено пошъл в наше време и в нашата родна, но не мила страна.

T.Gospodinov каза...

Прави сте, има още работа по залата...но какво да се прави, нищо чудно да прочетем по вестници, че един си кой си купил ново Бентли или вила някъде из Европа.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)