сряда, юни 29, 2011

Страната на мечтите

Има в света една страна, където мечтите са построени:

Имат най-големия стадион в света. снимка

Най-широките магистрали. снимка

Метро като слънце. снимка

Инфлацията за тях не е страшна, защото се самозадоволяват с картофи. снимкаВместо да си губят времето с компютри, гледат дребен рогат добитък. снимка

Няма никакво съмнение, там населението се държи на много къс повод, като кученца. И всичко се следи и се докладва, където трябва.

Тази страна на мечтите на нашия министър-председател не е България. Това е Северна Корея.

Не им върви на някои хора да се родят в правилната страна. Ех, ако Бойко се беше родил в Северна Корея... 

Размечтах се.

PS. И Иво Инджев е забелязал аналогии.

29 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Пропуснал си да напишеш само, че в тая страна на боковите мечти завършващите университет младежи директно отиват да работят като овчари в текезесетата :-) А пък децата ядат филии, обилно намазани със свинска мас. Всяко семейство там също така си отглежда прасета с помия и си има толкова много кокошки, че по-яките младежи сутрин закусват с по 12 пържени яйца, пържени в мазнина от свински пръжки.

Ех, мечти, мечти! Ех, палачи, сърце!

Иначе поздравления за хубавата идея да опишеш страната на мечтите на нашия толкова авангардно мислещ Премиер. Премиер-Слънце и същински кумир на народа!

Да живее вечно и да ни ощастливява до последния си дъх! Славо, вечна слава!

Анонимен каза...

Радвам се, че твоят живот е толкова възвишен. Решил си, че копачът на картофи е на по-ниско ниво в живота от теб и сигурно е така - стоиш си зад бюрото, рупаш чипс и клатиш крака, а той копа, копа, копа... Света ще продължи да работи така "евро" още не дълго време. Но дерзайте.

Когато видя сгазено от кола куче на улицата, което бере душа - аз не отивам да бъркам с остри пръчки в раните му, за да го мъча. Истинските войни уважават противниците си и не ги унижават, когато са загубили. Защо ли? Защото са достатъчно мъдри да знаят, че един ден ще загубят и те.

Е, в тази статия виждаме просто пишман хулиган, който бърка с пръчки в раните на умиращи кучета.

Ангел Грънчаров каза...

Умиращите кучета кой трябва да е? Ний, българите ли сме умиращите кучета? Не вярвам да имаш предвид, че Б.Б е умиращо куче, щото той, известно е, е просто кучкар, а ний сме кучатата...

Стойчо каза...

Анонимен, досега не се бях сетил че бате Бойко е умиращото куче, в чийто рани да не бъркаме.
На 5 юли има Ден без Бойко Борисов – обещавам него ден да не бъркаме в раните му.

Стойчо каза...

Умиращите кучета пращат студентите я за овчари, я на строежи: Властите в Северна Корея пращат всички студенти на строежите ,

Хуманното отношение към хората просто изисква бъркане в раните на кучетата

Михаил каза...

Анонимния му се привижда държава, където някой "копа, копа, копа" картофите.
Разбира се има и други държави. Тракторът е патентован в една от тях през първата половина на 19 век - има няма 200 години.
Няма нужда да се копа. Освен в мечтите на Бойко за Бойколендия.
А чипса съм си го платил.

Михаил каза...

btw, пропуснал си най-високия хотел на света

Анонимен каза...

Чипса си си го "платил"? С какво го плати и откъде дойде?

Гнусно е да се гавриш с животните, които реално те хранят. Цялата западна цивилизация винаги е била една пиявица, която е изсмуквала и продължава да изсмуква останалия свят. Сега ние се присламчили към нея и вие сте се почувствали богове - набучихте сламките в нефтените полета и започнахте да сърбате нефт на работното място "пред компютъра". И после с някакви имагинерни хартийки си плащате чипса. И говорите за някаква "свобода", но не осъзнавате, че вие имате тази свобода само и единствено защото ги има ония!

Умни сте били, направили сте го - похвала. В този свят всеки за себе си. Но да се гавриш и подиграваш на животните, които колиш за лукс... това вече е варварско и гнусно.

Анонимен каза...

бел.ред. "ги има ония" -> "ги има ония - несвободните"

Slav40 каза...

Този "анонимния" е гледал и той Цайтгайст и вече има отговор на всички въпроси и решение за всички проблеми.
Иначе Северна Корея я познах, чак от третата снимка. В началото се заблудих, че става въпрос за Канада или друга малко позната тук голяма държава :)

Анонимен каза...

бе горния анонимен партайгеносе - все ви се чудя що не ходите да живеете в такива държави, ами сеете мъдрост по форумите.

templar каза...

Има ли в Северна Корея дюнери на всеки ъгъл? Няма. Тогава как така лесно ги сравни с нас. Те ще берат яко ядове с арабите, а през това време ние ще си гризкаме суджу и ще си капем фланелите с лют майонезен сос. Не я разбирате вие голямата политика.

Стойчо каза...

Пък и в Северна Корея само козите са на каишка...

Стойчо каза...

И все пак забележителен похват: ние сме свободни, защото корейците не са. Ние можем да си плащаме чипса, защото корейците не могат...

Много интересна теза. Да благодарим на другаря Ким ли? Или с други думи – това, което прави Баце с нас е добро за сърбите да речем?

Комитата каза...

templar, все пак по културни и географски особености арабите са далече от Северна Корея и няма как да я защитят с дюнерите от тероризъм.

Анонимен каза...

Другари, и на вас ли ви се прищя спонтанно да построите Хаинбоаз, или само мен ме обзе такова желание?

Обаче от коментара на анонимния не ми стана ясно следното:

Кой, защо и кога прегази Бойко Борисов с колата на пътя и защо Те крият това от нас?

ophiuchus каза...

Държането на къс повод е като скалпел - може да лекува но може и да убива.
В най-развитите държави на ЕС следенето от самите граждани и докладването където трябва е не само прието но и препоръчително.

Стойчо каза...

... при коректно работещи полиция, прокуратура, съд, Министерски съвет, Народно събрание, при условие на пълно въздържание от сравнение на собствения ти народ с кучета, материал и т.н. и т.н.и когато става дума за криминално, а не политическо поведение и т.н. и т.н

Стойчо каза...

нали не сравнявме овце и картофи?

Sash каза...

Комита, защо толкоз ги плашиш хората, че виж, само тез, дето не са съгласни с теб ги е страх да си напишат именцето. Ама па са и толкова тъпи, че и един ник не могат да измислят. Карай...
А сравнението в статията ми хареса - в десятката е. И аз се размечтах

Анонимен каза...

На Запад хората нас ни приемат, както ние северокорейците. За тях ние сме някакви субекти, които искат да им изсмучат ценностите. Още дълго време, като помияри ще висим пред портите на Шенген. Въпрос на оценка.

Анонимен каза...

"Айде посмали, Манго !!!" Не че нещо, ама се уливате малко с това сравняване на България със Северна Корея... Ако имахме нещо общо с тях, не интернет, ами и компютри щяхте да сънувате, камо ли да "тествате" ей така, "безвъзмезно", едни червени "Форд Фокус"-и... Ей тъй малко, от кумова срама да бяхте коментирали вътрешните избори на партиите със затихващи функции и фаворитите си, "внезапно" възбудили циганските гласоподаватели...

Анонимен каза...

Гнойчо - за малко да се сетиш. Всъщност е точно така - ти си "свободен", щото има едни други, които непряко ти слугуват, роби.

Когато държавата завехне, криза или туй-онуй - свободите започват да изчезват. Нормално. Я сега се огледай.

Стойчо каза...

Да благодарим на другаря Ким за свободата на българския народ, а на бате Бойко за просперитета на американците!

Анонимен, ти сериозно ли мислиш така? Защото досега подозирах, че взимаш хонорари от Дружеството България-Русия, но това вече почва да става обидно даже за тях? Съвсем ли са закъсали за кадри, та взимат избягалите от лудницата?

Наситина: сериозно ли мислиш, че свободата на България зависи от робството в КНДР?

Анонимен каза...

Чудесна страна :) На миналото световно по футбол, след като паднаха от Португалия (май с О:7 или О:8, не си спомням), държавните ръководители пратиха футболистите и треньорите там, където им е мястото - да блъскат в мините! :)

Ето така трябва да се действа! Страната на моите мечти! Досега да съм я посетил, но за съжаление кучето ми не иска да чуе за нея - страх го е да не свърши като сандвич или в някоя супа :)

Анонимен каза...

Гнойчо - докато не понимаеш от литературни похвати, като например "метафора", с теб явно не се говори нормално. Върни се в 8ми клас и посещавай уроците редовно.

Стойчо каза...

Бог е любов, другарю, помисли за това. Особено в КНДР

Анонимен каза...

Всъщност не си далеч от изтината, но тъй или иначе не разбираш какво си казал.

Стойчо каза...

Другарю, научи малко български,а?

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)