четвъртък, юни 23, 2011

Сентенции в личната ми философия

По покана  на Марио пиша някои от ръководните сентенции, които си повтарям отвреме навреме, дано му свърши работа в попиването ;-)

„Това, което пренебрегваш, си отмъщава“
Това беше от една книга, която прочетох много отдавна. Може би на Съмърсет Моъм.

„Това, което си заслужава да се направи, си заслужава да се направи добре“
От книгите на любимата ми писателка Лоис Макмастър Бюджолд

„Всичко, което правиш, един ден ще се превърне в прах“
(източник неизвестен) Не знам мързела ли си оправдавам по тоя начин, или просто имам едно наум за бъдещето.

„Както правиш едно нещо, така правиш всичко“ – CSI, Las Vegas
Тоя принцип много активно напоследък използвам, за да си избирам техника. Идеята е много проста. Не е голям шансът в една фирма отделът за дизайн да работи съвършено, а производството да е боклук. Обикновено, на каквото ниво е дизайнът, на това е и цялото изделие. Дизайнът да не се бърка с кич.

„Критикувай постъпката, а не човека“ – в някоя от многобройните книги по практическа психология от последните години. Върши страхотна работа при коментиране по блогове.

„Критиката насаме, похвалите публично“
Дейл Карнеги, „Как да влияем на хората и да печелим приятели“
Върши идеална работа, ако някой работи за вас.

„Бори се с проблема, не с обвинението“ – Шон Конъри на Уесли Снайпс, в Rising Sun


Ето сигурно най-якия пример за съответствието на дизайна към качеството на продукта. снимка

Айде сега Стойчето, Акулата, Мария Ненова, Асен и Илийката да се пробват.

10 коментара:

Belomore каза...

МинАха първичните избори, посивяха цветовете по паметниците, настана лято и явно пак е дошло време за писане на лексиконите.
Пети клас, втори срок :)

svetlina каза...

Тая работа с правенето на нещо и на всичко има уловка. Дизайнът го правят едни хора с един шеф, а другото - други хора с друг шеф. Не е като да не знаем сто фирми, дето има разлика в качеството на работата на различни отдели. Иначе да, както правя торти, така правя секс :)Ама аз :)

Фил каза...

Моят любим принцип е на зайчето Бъни: "Не взимай живота прекалено насериозно. И без това няма да се измъкнеш жив от него." :)

Анонимен каза...

Г-н Павлов,каква е истината за закриването на в.Седем?Цари гробно мълчание по въпроса?Дори на сайта на вестника няма никаква информация! И никой не обелва дума по въпроса???!!!!

Комитата каза...

Аз също не знам нищо повече. Чух, че са свършили парите.

Анонимен каза...

Не че конкретната дискусия е мястото за този коментар, но... ще ме извините, надявам се. Комита, може ли да напомниш какво всъщност измерва http://politikat.net? Изпълнението на обещанията на управляващите ли? Да видим как става това на практика. В "Бойкометър" има три неизпълнени обещания, свързани с магистрала "Люлин", като две от тях практически се отнасят до едно и също нещо - несъстоялото се предсрочно частично отваряне през февруари-март (причина - укрепване на активизирали се свлачища). Тенденциозността е явна, но и това не е най-забавното. Магистралата беше открита на определената за това редовна дата, 15 май, и вече месец и половина е част от транспортната система на страната. Въпреки това в "Бойкометър" тя продължава да е между неизпълнените обещания. Без да съм обвързан по какъвто и да било начин с ГЕРБ или определени фигури в управляващата партия, започвам да си мисля, че този сайт измерва най-вече политическата пристрастност и нечистоплътност на авторите му.

АнонименЪ

Стойчо каза...

АнонименЪ, там в сайта потребителите актуализират данните, така че - feel free да го пишеш изпълнено :)

Анонимен каза...

Не, Стойчо, предпочитам да гледам сеира на претендиращите, че намаляват лицемерието. В момента пускането на автомагистрала "Люлин" на редовната предварително обявена за това дата 15 май вече е обявено като... частично изпълнено. Невероятно жалки са авторите на този псевдометър.

АнонименЪ

Комитата каза...

Да повторя това, което Стойчо каза. Всеки може да се регистрира и да редактира в сайта. Това е и идеята му - общността сама да въвежда и да коригира статуси. Анонименъ, какво да кажа, освен че демонстрираш много типично поведение - нищо не правиш сам, криеш се зад анонимността си, вероятно не гласуваш, не си запознат с нещата, но бързаш да съдиш.

Ако не си доволен от нещо в сайта с обещанията, просто се регистрирай и коригирай каквото не ти харесва.

Благодаря за комплиментите, иначе.

Стойчо каза...

Сеирджилъкът леко напомня добронамерена футболна публика: люпи семки, гледа сеир, но поне не участва в побоища. От тях футболисти не стават

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)