сряда, юни 15, 2011

Обратното на обратното

Васа Ганчева изгоря наскоро в постановка за „журналистическа корупция“. От една страна ми е жал за жената, защото очевидно не е най-голямото зло в българската журналистика, а случайна жертва на борбата за рейтинг и не ми е ясно с какво ще си изкарва прехраната до пенсия, от друга –  май беше логично – всеки ден със стомна за водичка, и един ден стомничката се чупи.

Комичното е, че тя се изживяваше като стожер на морала и изконните български ценности, като не пропускаше нито в ефир нито по страниците на вестниците да каже нещо против чалгата, опростачването, опошляването на телевизиите и т.н.

Нещо като интелигентен професор Вучков с пола.

Сега, от Уикилийкс и Биволъ научаваме любопитни подробности за ген. Никола Колев, който се изявява като ....

...борец срещу корупцията в армията, разбира се!

Накратко, генералът подготвил доклад за корупцията в армията, запознал с него Георги Първанов , някои висши военни и правителството... на САЩ, след което Първанов скрил доклада (защо ли, при положение, че правителството не е негово, а и има някои конституционни задължения), назначил Колев на работа и всички дружно замълчали. Пито-платено.

Но пък борбата с корупцията продължава:

Ген. Никола Колев: Не може всеки да бърка в масивите на тайните служби Има защо, нали така ;-)
Ген. Колев: Корупция в армията
Борбата с корупцията да започне от парламента. (съвет на ген. Колев)

Хич не му завиждам и на президента Първанов. Всичките му изцепки с руските другари сигурно се пазят в бездънните архиви на Америка.


4 коментара:

Анонимен каза...

Ако вярваме на Американците, премиерът е имал преки контакти с престъпния контингент. Този факт елегантно отминаваш. Като изчезне Гоце от политическата сцена и ББ стане президент, ще ми бъде интересно какво ли ще напише колониалният генерал-губернатор Оурлик.

Георги Павлов каза...

Между другото материала на Биволъ е написан много слабо.
Адски съм разочарован.

Стойчо каза...

Няма угодия, ей – защо плюваш Борисов ?!? Защо не плюваш Баце ?!?

Алекс каза...

Гатанка: днес убива изчезващ козел архар, утре отглежда вълк на двора, вдругиден смело крие доклад за корупция в армията. Кой е този глупак? Отговор: на ДС президента ни Гоце

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)