понеделник, май 02, 2011

Цирк в градаВчерашния уикенд беше забележителен ден: Сергей стана татко, Уилям даде фира, Батето завърши земния си път, а накрая и Осама замина в Ада, покойният Йоан Павел II е на път да стане светец, а моя милост сдаде един проект, който влачех от няколко месеца и ... да чукам на дърво – работи! :)


Време е да се маскираме, време е да се костюмираме...

Та денят беше забележителен, пък ние вместо на Първомайска манифестация бяхме решили да се разходим до Мальовица, то пък времето се размаза, та – хайде на кино в необичайния за мен мол на Стамболийски. Да де, ама докато стигнем до него и минахме от Руски паметник към Опълченска и Стамболийски, и там... изобщо не можах да скрия факта на построения цирк от главния гледач на кино и циркове в къщи, защото просто минахме покрай него и... „Тате, тате, тука има цирк!“ Викам, айде, поне да паркираме в мола, пък ще се върнем да видим кога има и колко са билетите.

Акробати

Така и направихме – във всеки случай проверихме първо, че в мола няма никакви интересни филми тази седмица, купихме си книжки и хайде към цирка!

Цирк Балкански е в София!Както вече ви казах, намира се при „моста“ на Зоната :-)

Обяснение за несофианци: „мостът“ е в кавички, защото го взривиха преди десетина години – сега там е нормален булевард.


Ако кликнете на снимката ще видите, че скача на въже :)


Билетите са между 10 и 25 лева, ние си взехме по 20, а детският е 10 кинта. Представленията са от 16:30 и 19:30
Съвет: секторите завършват с пътеки, а точно срещу пътеките се намират подпорните колони на купола, така че ако искате да виждате, си вземете билети по-навътре в секторите :)

Легнали котенца ;) Британският им дресьор е най-големият непукист-дресьор, който съм виждал – а лъвовете го гледаха в очите :)

Взехме си билети за дневното представление (вечерта ни чакаше диктовка) и само се върнахме до къщи да си взема фотоапарата. Ако не се бяхме върнали сега нямаше да гледате снимки :)


Жонгльорът тук е сам, но каква асистентка има...

Залата се напълни бързо и се почна:


Спайдърмен се движи точно като в анимационния си филм – без гравитация


Жонгльорите ни казват довиждане. Много ми харесаха


Тазгодишната програма има сравнително малко български, но пък беше пълно с чуждестранни изпълнители – от руски, украински, през румънски, британски и ... наистина хитът: едни абсолютно ненормални бразилски мотористи.

В кълбото има ПЕТИМА мотористи. Знам физическия закон защо не падат, но ... пак не го вярвам :)

Без да пренебрегвам никого искам специално да отбележа акробатът с велосипедите (българин), украинските жонгльори и абсолютно фамозните петима мотористи в кълбото на смъртта. Тези последните направиха такова шоу, че публиката стана крака и викаше от възторг на края :)

ЖЕСТОКО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ! Горещо препоръчвам!

Още снимки от цирка (албумът ми във ФБ)>>>


Бразилските мотористи се снимат с публиката след края. НЕВЕРОЯТНИ СА!


Не искам да се заяждам в такъв ден, но ... Сергей не е нормален мъж. То е ясно, че е трудно първо да си министър-председател, а чак после да ставаш татко (явно скоро и новобранска вечер и абитуриентски бал му предстоят ;)), но... когато ти се роди дъщеря правиш две неща:
  • или си в родилното при жена си
  • и/или се напиваш като прасе с приятели.
Двете действия са взаимно-допълващи се, а не взаимно-изключващи се :)

Това обаче е само, ако си нормален мъж. А наш Сергей отиде на първомайски митинг...

8 коментара:

Sash каза...

Към забележителните събития искам да се похваля с две много лични, обаче много мили за мен. Празнувахме златната сватба на родителите ми, които до вчера имаха само граждански брак, пък сега - 50 г. по-късно се венчаха. Второто е, че изпратих 10-годишния си син да се снима във филм.

Обаче като се върне непременно ще отидем на представлението на цирк Балкански, сигурно си заслужава, няма да пропуснем.

Пък аз горещо препоръчвам една изложба, която видях днес и се очаровах "Парите разказват" - подредена е в Централна баня и е там до 10.05. Интересна и поднесена по много приятен начин - радост за всички сетива

Стойчо каза...

Явно е бил хубав уикенд :) Раздуй малко за изложбата?

Анонимен каза...

Църкът е прекрасено развлечение!

Стойчо каза...

Съгласен

Анонимен каза...

Страхотно е да има цирк, за да могат дечицата, а и възрастните да се забавляват. :)

Стойчо каза...

Съгласен :) Няма само Серго, Гоце и Баце да гледаме

Анонимен каза...

Циркът винаги ме е зареждал с положителна енергия, прекрасно е да водим децата си на такива места!

Sash каза...

Абе няма какво да раздувам за изложбата, да не правя off-topic, ама все пак който я види няма да съжалява, а който не - ще живее с една празнота :)

А аз много съжалявам за изгорелия цирк, няма да го забравя. Въпреки че временните палатки са символ на пътуващото изкуство, не беше зле да си я възстановим постоянната сграда. Нашите световно известни циркови фамилии го заслужаваха, но ...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)