понеделник, май 23, 2011

Ден 3: Пътувания в миналото

Намирам се в хотел „Демокрит“ в Комотини (Гюмюрджина), има интернет, върви на 6, единствено стаята ми е с 5 евро по-скъпа.

Събудих се един час преди уговорената среща, с цел да си напиша сводката от вчера, но няколко причини попречиха на бързото и лесно справяне със задачите
– трите бири снощи

Кой ли наркоман е измислил името...
– натрупаната умора;
– липсата на интернет.

Хотел Клио е едно от райските места, които съм посещавал през живота си, но за тая работа с интернета няма как да се разберем. Уж има интернет в задната сграда, но на практика не може да се ползва, когато го има, прекъсва.

Видя се, че нищо няма да стане, и се преместих с лаптопа в основната сграда, където интернета беше малко бавен, но стабилен. Можело, значи!Гледката от стаята ми е страхотна. Малко ми напомня на един лагер в Обзор, където ходех преди около 25г.


 Македония – библейска земя. Ясно е от кого преписват македонците


 Този айрян е супер, но трябва да се разрежда с вода, иначе си е обикновено кисело мляко

 Пред пещерата на циклопа Полифем


Дойде времето за най-важната дестинация - родното място на Капитан Петко войводаДоган Хисар или Асими на гръцки.


Пихме кафе в ловната хижа, която е залепена до църквата. Както си мислехме, че имаме езикова бариера и трябваше да разчитаме на гръцкия на адвоката, така се оказа, че лелята, която ни приготви кафе, говори руски, дамата (собственичката) говори завален български (но твърди, че го е научила от персонала?!), а строителите, които сглабят поредната пристройка, си говорят на някакъв невъзможен български диалект... Приятна изненада.


Снимахме се с войводата


Слязохме от селото и видяхме този прекрасен параклис. На полянката цъфти само лайка, и мирише невероятно интензивно!Село Авантас (какво красиво име!), изключително красива църква и отвътре


Месемврия бийч. Поради отдалечеността си е по-рядко населен
Това е любимо място за отдих на местните 

 Ето как празнуват те


 Навсякъде неземна красота

 Плажовете примамват, ама нямам време

 Църквата в Суфлар

В двора тъкмо започват да стават черешите. За ядене.


Нашият хотел в Комотини. Тъкмо щях да се бия с един грък за паркомястото пред хотела, но се оказа, че и той бил гост на хотела. Но пак се минах че отстъпих, аз бях там пръв, макар и пазех място за друг. Ей, потвърдих теорията че всеки грък може да излъже българин.Следва разходка из града и кръчма, но нямам сили сега да ви разказвам. Утре евентуално.
Бъдете здрави и не забравяйте че Ford Focus и Мото Пфое правят всичко възможно, за да си прекарвам добре.

Днес открих, че уредбата може да се командва от волана и къде се намира управлението на огледалата (във вратата било). Кога ще тествам гласовите команди.. май когато се върна.

Лека нощ.

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)