събота, април 16, 2011

Служебни

В този блог настъпиха някои промени.

Първо, най-важното. Анонимните коментари са разрешени, все още. Оставям ги разрешени, защото не искам да има пречка пред коментирането, но горещо препоръчвам – всеки, който коментира, да се подписва по някакъв начин.

Има цяла нова страница с правила, посветени на коментирането. Прочетете я.

В лявата колона има нова анкета. Интересувам се от мнението ви за политиката, относно анонимните коментатори. Не е сигурно, че ще послушам мнозинството, но ще ми е интересно да разбера какво мислите.

И последно, свързано с вашето удобство – блогът вече има мобилна версия. Сега, където и да се намирате и независимо с колко мижаво устройство, стига да имате интернет, ще можете бързо да зареждате и да четете текстовете.


Само който слушка ще го дам на полицията.

16 коментара:

Събина каза...

анонимните коментари са интересен феномен. :) за мен, който оставя такива показва, че няма топки да каже каквото има право куме у очи. тоест не виждам защо да отказваш на хората шансът да показват комплексите си. обидните и вулгарните, разбира се можеш да ги триеш. :)

Анонимен каза...

Извинявам се на Комитата и особено на Стойчо за коментарите. За много от нещата, които пишат съм съгласен, но обичам да се заяждам. Мисля, че така става по-интересно и много искам на въпросите, които задавам да ми отговорят. В това отношение Стойчо е по-хлъзгав.

Анонимен каза...

ами сложи една скрита регистрация тогава. регистрирам се, но коментарите ми да излизат като анонимни.

fon каза...

Трябва да останат анонимните коментари. Нали целта е всеки да каже, каквото мисли? Да си пишеш само с тези, които мислят като теб не е интересно.

Lili каза...

Е, че анонимките са супер лесно разгадаеми :) А и ако са си от наш'те дето се вика се познават по стила на писане ;)
Рядко случайни хора коментират из избраните блогове.
Тоест, да си пишат каквото искат!

Анонимен каза...

Комитата го отрязаха, когато искаше да задава въпроси във връзка с предизборните обещания. Сега придобил опит, иска да отреже нас бедните анонимници.

Алекс каза...

Според мен е хубаво да има анонимни коментари. Има безброй причини за да ги има и щом е ришил да ги остави, значи автора на блога е напълно наясно с това. Анонимен коментар може да се ползват и чрез опцията Име/URL адрес. Най-добре според мен е коментари да могат да се пишат с име по избор, и да извежда грешка "не е попълнено име" при непопълване, при което коментара се запазва, но все още изисква попълване на име, за да се публикува. Така, ако някой държи винаги може да напише Анонимен, като име.

Анонимен каза...

Да бе, щото "Събина от ентелегентно" е по-малко анонимно от "анонимен". Ако някой с истинско име Игнат Иларионов се избара с име "Темелко Арнаудов", то вече всички ще го уважават и ще му вярват на написаните глупости.

Поздрави,

Мустафа Питърсън

Краси каза...

Много интересно.

Сами по себе си правилата намекват по един или друг начин за тоталитаризъм, който пък от своя страна е напълно приложим в контекста на блоговете. От друга страна, авторите на този блог са малко или повече радетели за демокрация.

Цензура в демократичен блог...звучи любопитно. Обаче самото присъствие на цензурата отхвърля каквато и да е демокрация, в какъвто и де географски смисъл, било то Интернет пространство.

Има и още нещо интересно. Сами по себе си коментарите напомнят на правила за съжителствуване в общността на блога. Той, от своя страна, обаче, бидейки малко или много демократичен, не би трябвало да разделя на класи коментиращите. Нещо повече -- един от авторите използва псевдоним. Този му псевдоним може да предполага администраторска защита, уможена по две.

Обаче независимо от "класата" на коментаторите, те могат да бъдат тутакси цензурирани, ако обидят администраторите. Ерго, да не се обижда "системата", в някакъв смисъл.

Лично аз нямам проблем с правилата за коментиране. Дори, ако се възползвам от самите правила, попадам в най-благоприятната група. Обаче трябва да преработите концепцията за коментарите. Не се бъркам в администрацията на това място, не ме разбирайте погрешно. Просто смятам, че сте радетели за демократичност. Поне такива настроения сте оставили в съзнанието ми. Резкият завой със създадените така правила, които са, съжалявам, комунистически, ме объркват.

Рядко решавам да коментирам. Правя го, когато виждам пукнатини или мога да бъда полезен. А от пукнатините, които създават правилата за коментиране, би пострадал авторитетът, който всява този блог.

Комитата каза...

Краси, абсолютно не съм съгласен с някои твои тези. Блогът си е мой собствен, така че коментаторите са на гости. Аз смятам да бъда добър домакин, ако те са добри гости. Между другото, благодаря на коментиращите, вече си изясних на 100% отношението към анонимните. Скоро ще го допиша в условията.

Анонимен каза...

Винаги е така при тоя - законите му са така както на него му е удобно. Ето това за него е "демокрация" - удобство. Това дори при соца не е било. Този човек не иска нито демокрация, нито тоталитаризъм - той вътрешно желае да бъде диктатор-ексхибиционист.

Анонимен каза...

В този смисъл Кадафи ряпа да яде пред него!

Стойчо каза...

Мустафа, сега ще ти обясня разликата:
Събина от ентелегентно е супер яко гадже, а анонимният е идиот.
Сега знаеш ли за кой анонимен ти говоря?
(със сигурност не е анонимния с 4те точки, който пише за енергетиката, защото той по начина на изразяване му личи, че разбира от енергетика – всъщност май е единственият който разбира, и ми дава нови идеи за писане)

Анонимен каза...

Идея за писане ли трябвало? Ето една: ПРЪЦ. Ще бъде ползотворна - за това ви бива да пишете най-много!

Стойчо каза...

Мустафа, прав си – не е нужно да се подписва ;-)

Бисер Дянков каза...

Да застанеш с личното си име или известен прякор зад личното си мнение е въпрос на лично достойнство.

Нормално е някои хора да нмат лично достойнство, макар и да е тъжно - все пак да действаш достойно или не също е право на личен избор и не бива да се отнема.

(Тук поставям и умниците, които се подписват като Иван Иванов или Петър Петров)

Така че, Комита, не би трябвало да им отнемаш избора да заемат недостойна позиция. Както се спомена - те се познават по стила така или иначе.

Комита, ти също имаш право на личен избор и принцип на модериране на твоя си блог, както и да избираш с кого да говориш. Ако искаш да стимулираш открита дискусия, може просто да заявиш, че анонимни мигат да пишат, но няма да им се отговаря.

Нека да си пишат. Ако искат разговор - да имат достойснтвото да застанат зад думите си.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)