петък, април 01, 2011

РАЗКРИХА ТАЙНА СЕКТА ПРЕДВОЖДАНА ОТ активист и коментатор

РАЗКРИХА ТАЙНА СЕКТА ПРЕДВОЖДАНА ОТ активист и коментатор

През изминалата нощ в цялата страна се проведе специализирана акция "Приятелите". Акцията продължава и в момента и цели разбиването на тайна секта, пуснала пипала по всички институции, фирми и организации.

За момента е задържан един от лидерите от средните нива в организацията. Според източници от МВР задържаният е Константин Павлов, който до сега е оставал извън полезрението на службите, работейки като обикновен активист и коментатор.

Сектата е интернационална и носи името "Приятелите на Джошуа" . Действа като всеки неин член цели да създаде около себе си максимално голям кръг от приятели. Целта е хората да повярват в искреното приятелство и да имат безрезервно доверие към "водача" си.

Организацията е изградена йерархично и всеки "водач" получава заповеди от по-горното ниво. Задачите за изпълнение изглеждат прости и безобидни като: "Убеди приятелите си, че цените на бензина са високи", "Накарай хората си да мислят, че в твоят град е много мръсно", "Убеди твоята група, да протестира против изкуствените торове" и други подобни.

Все още не се знае каква е крайната цел на сектата, но се предполага, че чрез стотици малки задачи лидерите на организацията имат възможност да дестабилизират цели държави или да водят тяхното развитие в конкретна посока.

По време на разпита задържаният Константин Павлов е обяснил, че вербуването на "приятели" е ставало по различни начини като: покани за бира или кафе, редовна комуникация през социални мрежи, покани за съвместни посещения на групови мероприятия, занимания с танци, фитнес, аеробика и др.

Павлов е признал още, че към момента сектата има влияние върху над 950 000 "приятелски единици", като само той контролирал поне петдесет човека. Едва ли тези хора осъзнават, че техният приятел активист и коментатор всъщност е техен водач.

Пълната новина: http://novinitebg.info/news.php?id=5285


Коментар от Стойчо: крайно време е да разберем какви са хората от антибългарската кампания

7 коментара:

Комитата каза...

Особено това за аеробиката е много силно!

Стойчо каза...

а дестабилизирането на цели държави не те ли блазни? ;-)

Комитата каза...

Не, Стойче, аз регирам само като някой удари ТОЧНО в целта.

Laleelay каза...

Комита, не се прикривай! Всички знаем че лягаш и ставаш с идея за дестабилизаране не само на държави, но и на цели региони!

mdam каза...

Tова е новат форма на тероризъм целяща да подкопае устоите на обществото.

Комитата каза...

опасната секта е организирана по модел на читанка.инфо

Анонимен каза...

Не само ако критикуваш управляващите, но даже и ако не ги хвалиш може също да си виновен. Никой няма да те закача ако изпадаш в екстаз само като чуеш имена като ББ или ЦЦ и т.н. Иначе си секта и даже защитаваш интересите на организираната престъпност. Всичко това реално може да се случи, макар да не е във връзка с 1-ви април.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)