петък, март 18, 2011

Космически туризъм в операта

Преди няколко месеца си отбелязах в списъка на задължителните събития организираната от еCommerceAcademy.net конференция за космическия туризъм.

Напоследък ми се натрупа работа, та имаше някои комични недоразумения.

Не знам защо си бях втълпил, че събитието е в петък, а не в четвъртък. В последния момент трябваше да си разбутвам разписанието.

Сайтът на събитието не е много информативен, така че паднах лесно в първата клопка –

Леко закъснял, малко след 16 часа, започвам с трескав поглед да обикалям приземния, подземния и първия етаж на Шератон. Никъде не пише нищо. Най-накрая, когато положението стана абсолютно безнадеждно, а времето безмилостно изтичаше, прибягнах до последното отчаяно средство на всеки истински мъж – питането.

След борба със сайта Стойчето потвърди по телефона, че събитието е в Шератон и нямах избор освен да се обърна към рецепцията.

„Ами те си тръгнаха“
„Как така? Нали в 16 часа, космонавтът?!“
„Те май са в операта.“
„?!“
„Чакайте да питам.“

Докато в операта на телефона отговаря някой напълно неадекватен, друг от служителите ми набутва в ръцете листовка, която виждам за пръв път и там наистина пише „Национална опера“.

Тичам към операта.

Няма никакъв знак за провеждащото се събитие, но ме посрещат на входа.
„Вие накъде?“
„Конференцията за космически туризъм?“

Очаквам да ме отрежат жестоко. Точно обратното, бързо ме съпровождат до залата, има специален ескорт!

Влизам вътре и раздават някакви награди на софтуерни фирми.Така и не успявам да вляза в час с наградите, защото идва времето на най-важното за което съм дошъл - лекцията на Стори Мъсгрейв, космонавт (астронавт), който ще ни разкаже за опита си в и около космоса. За него ще ви разказвам отделно. Заслужава си.


Момент от презентацията на Стори. Обещавам отделен текст за нея.После млад човек разказва за възраждането на българската космическа програма като идея за космически бизнес, туризъм и младежка инициатива.
След неговата презентация имаше модно ревю и пя Галка от „Каризма“, която само ми закриваше гледката.След това беше Хосе Лопес, който разказа за най-евтиния проект за космически туризъм Bloon и после пак се върнахме на Стори, но аз трябваше да тръгвам, защото имах ангажимент...


Нали споменах, че събитието ми се видя странно и графично не много добре оформено. Ето тези баджове ми се сториха израз да доста лош вкус. Ботев, Левски, Стори Мъсгрейв (!) до тях международния терорист и садист Че Гевара (?!), Ганди (??), Майка Тереза.„Революция“ + Starbucks + Туризъм? Плахо препоръчвам да вложат повечко пари в дизайн и брандинг.

А и сайтът не помогна много. Там не можах да намеря думата opera/опера.

Като цяло съм много доволен, жалко че не можах да остана до края.Очаквайте разказа за Стори Мъсгрейв!

5 коментара:

Стойчо каза...

Явно Галка ти е малко старичка вече ;-)

Atanas Boev каза...

Ахаха, Левски в лого на Старбъкс :)

Комитата каза...

Най-накрая някой да забележи тоя кич ;-)

Комитата каза...

Галка никога не ми е била в списъка. Някои песни на Каризма харесвам.

Стойчо каза...

Че в чий е била ;-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)