четвъртък, февруари 24, 2011

Чудото съм аз в Sofia Live Club

Прибирам се от благотворителния концерт „ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ... ЧУДОТО СИ ТИ!“, който се проведе в Sofia Live Club.

Н. едвам ме замъкна на него, ама вече толкова пъти ѝ отказвам да излизаме, че ми стана съвестно и тоя път кандисах.

Концертът не беше лош и беше събрал на едно място изпълнители, които иначе никога не бих се вдигнал да гледам.

Целта беше да се съберат пари за медицинска апаратура за диагностика на деца. Необходими са 500 000 евро. Ако искаш да помогнеш, пращаш на 177777 съобщение „DMS Magic“

Малко снимки:Тома

Калин Вельов

Криста?

Мариана Попова
Много интересни неща изпълни. Ще потърся музика от нея, за да я чуя какво пее сега.

Владимир Ампов — Графа

Магдалена Джанаварова
Независимо един от друг, двама души на масата решиха, че им напомня на Лили Иванова

Теодор Койчинов

Дани Милев

Нора

Елица и Криско

Елица от зайче-байче за няколко години се е превърнала във фатална жена. 6+ за роклята, чорапогащника и гердана

Ани Лозанова се е превърнала в Ani Lo. 


Хард-рокът ѝ отива на ангелското гласче.


„Авеню“.

Обща песен

Има някакъв живот в българския поп, който не е фолк. Залата не беше много пълна.

8 коментара:

Follower каза...

Изключая Мариана Попова и Криста другото подозрително напомня на концертче на мюзик айдъл...

Belomore каза...

Ако наистина има някакъв живот в българския поп и това е животът, видим от снимките ти, то явно евтаназията е належаща. :)))

Щом дори и цялата изброена гмеж не е могла да напълни неособено големия СЛК барем с аверите си, дето ни ги пробутват постоянно...

Комитата каза...

Абе не беше лошо концертчето, наистина. Просто рекламата май бяха позанемарили.

vpetkov каза...

По-скоро няма. Тия, повечето не съм ги чувал. Сигурен съм обаче, че всички са супер надути "звезди".

Анонимен каза...

Някой от прочелите този пост и, по-специално от коментаторите, изобщо обърна ли внимание на инициативата, спомената от автора, под чието мото се е провел концертът?

Въобще някога ще настъпи ли денят, в който българинът за момент ще забрави прословутия си негативизъм и нуждата не само да вижда най-лошото в цялата ситуация, ами и по възможност да направи съпричастен към своята 'анти-всичко' конюнктура целия останал свят. Пък, няма да е зле, ако накрая някой друг излезе виновен, че на нас ни е 'кофти' ежедневието, мирогледа и самочувствието.

Да, уважаеми - реклама очевидно трудно се прави, когато една неправителствена организация цели да вложи всички събрани средства в идеална цел, а не да плати на 'еди - кой - си' да сложи два билборда 'еди - къде - си' и да похарчи повече средства за популяризиране, отколкото да събере накрая.

Аз също присъствах на гореспоменатия концерт, въпреки, че съм почитател един малко по-различен стил музика, на който дава сцена същия клуб. Но, в крайна сметка не това кой е отишъл да пее има значение. Адмирации към изпълнителите (от повечето, от които останах приятно изненадана) за това, че все пак правят нещо, за да са мотивирани хората да платят 15 лв вход и да пуснат няколко СМС-а за онкоболните дечица на България.Защото явно на личната съвест на всеки да се разчита не е достатъчно.
Предполагам, че концертът на Планета, проведен в друга зала в същата сграда,е събрал повече зрители, за разлика от "цялата изброена гмеж" и излъчването на Евровизия по телевизията е провокирало повече СМС активност от едно такова благотворително събитие..
Жалко, че си купуваме съвест само, когато нещо лошо се случи в тази държава и се почувстваме ужасно гузни за това, че ни мързи да забележим какво става около нас..
Пожелавам ви, на никого от вас да не се случи да разбере на собствен гръб да разбере колко е тежко и унизително да разчиташ на хората да събират животоспасяващи средства за неговото дете,близък или за самия него.
Същото пожелавам и на себе си. Особено, като виждам на какво трябва да разчитам, ако се случи..

Follower каза...

@Анонимен- мисля че най-елементарната успешна стратегия за събиране на средства е едно събитие да бъде популяризирано с цел да събере много хора и след това парите за реклама да бъдат избити.

Аз също съм била част от неправителствена организация преди известно време и знам как стоят нещата- изобщо не се изкарвайте чак такива светци.

Анонимен каза...

И аз слушам др. стил музика,ала се виждам ,че е направено усилие всичко да е достаъчно културно и задоволително за хората ,които биха дали средства относно каузата на това мероприятие.Напълно подкрепям горното мнение за критикарството и негативизма!:(

Eva Shirokova каза...

Дано инициативата има успех и събраните средства да помогнат на много деца.

Но и друго си мисля. Както отбелязва и @Follower "подозрително напомня на концертче на мюзик айдъл". Попадайки във времето и на други иницитиви за събиране на средства, все повече си мисля, че всички тези музикални формати създават "звезди", които по-късно биват използвани само в благотворителни кампании - те само с това се занимават. И в този ред на мисли - жал ми е за тези звезди.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)