неделя, февруари 27, 2011

Сбирка на InterNations в галерия Снежана

InterNations e мрежа (социална мрежа, организация) на хора, които се чувстват граждани на света и са живяли или живеят дълго време извън собствените си държави. 

В София има сбирки всеки месец.

Този път сбирката беше в галерия „Снежана“ на ул. „Денкоглу“.

Покани ме И., която дълго време е живяла в Чикаго, а сега е нещо като организатор. 

Той се опитва да и изреже ноктите.

Галерията е много по-голяма отвътре, отколкото отвън. Отвътре е на два етажа и предлага много пластики/скулптури, картини, вино (от Katarzyna) и книги. Много е уютно. Книгите са подбрани с много добър вкус, което е рядкост. Някои от картините и пластиките без колебание бих си сложил у дома. Засега обаче, ще се въздържа, наистина страхотните неща малко са ми над възможностите.На долния етаж има нещо като зала за танци, с пиано и озвучаване, но и там също има изложени доста картини.

Групичките започват да кристализират

Събитието нямаше вход, но трябваше да имаш покана, а като лубрикант на социализацията всеки можеше да си купи чаша вино, от доста добрите вина на Katarzyna.Трябваше към 21,30 да напуснем галерията, защото след това имаше някакво събитие с танго. 

Програмата в следващите дни

Много добре си прекарахме. Хората, които пътуват или живеят на друго място, винаги имат какво интересно да разкажат. Експонатите в галерията са подбирани добре и не видях боклуци или кич. Отново се запознах с хора, с които навремето съм се познавал, но съм позабравил. Издействах си и обещания за разкази за patepis.comПосле продължихме в „Дивака“. Естествено, объркахме се в кой точно „Дивак“, така че компанията се раздели. Но се събрахме пак в „Апартамента“ на „Неофит Рилски“ и завършихме в „Хамбара“.

С тая евтина текила в „Хамбара“, истинско чудо е, че всичко приключи съвсем цивилизовано.

5 коментара:

Анонимен каза...

Хах и аз ходих на сбирките на въпросните Internations, но доста се разочаровах като ми казаха, че предпочитали повече чужденци и вече не стъпвам.

Комитата каза...

Предпочитат чужденци?!

Чужденците бяха не повече от 1/4 от присъстващите.

По-скоро ми се струва, че са имали претенции към конкретния гост ;-)

Анонимен каза...

Internations е Global minds&Expats community, но напоследък много българи и най-вече неомъжени българки, ходили максимум на тридневна екскурзия до Охрид или Истанбул, се присъединяват с цел създаване на "полезни" контакти, и това отблъсква другите членове. Въпрос на култура. В един международен дамски клуб в София например, квотата за българки е закована на 15%, и има лист на чакащите да влязат.Членството в Internations е само с покани, като се разчита на личната преценка на канещите.

Анонимен каза...

Типична българска картинка са тези сбирки:
1. Типаж - дебне да ебне
2. Типаж - търся контакти
3. Типаж - нищо не търся придавам си важност с присъствието ми тук
4. Типаж - много съм готин, вижте ме, вече имам 34 визитки

В крайна сметка никаква ползва от това, само кинти се дават и това е

ian каза...

Чудно хубава вечер ще да е била, Коце... Особено добре ми звучи афтър-парти обиколката :)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)