петък, декември 31, 2010

Предсказанията за 2011 от приятелския кръг

Попитах приятелите от ФБ какво ще предскажат за 2011 година. Отдолу ги цитирам с инициали (който иска да е с пълното си име, да ми каже). Догодина по това време ще сверяваме ;-)

З.А.: зимата ще е студена и гадна, лятото ще е горещо, а през Септември ще си на къмпинг в Гърция :)

К.Ц.: Mtel ще скапе spnet/megalan, blizoo окончателно ще се оака :p

И.Х.: Цветанов ще стане президент, граматиката ще бъде отменена, ще общуваме като рапъри с жестове. Мишо Шамара ще стане премиер.

З.П.: В България е по-лесно да предвидиш какво НЯМА да се случи, а не КАКВО ще се случи:)Едно е сигурно ще продължим да пътуваме с "Ориент Експрес", но в посока Азия, а не в посока Виена:(

аз: Аз очаквам подем на хумора и сатирата ;-)

С.П.: аз смятам да се омъжа! :Р

С.Д.: Резултатите от изборите ще изненадат всички :)

Г. Пр.: ще се появи нова социологическа агенция.
Веселин Маринов или жена ще спечелят изборите за Президент.
В София ще има десен балотаж.

С. Д: patepis.com ще има 10хил посещения на ден ;-)

С. Д.: ОКи, тогава да напишем 6 хиляди :) И без друго Шенген ще ни се размине

Г.П.: Всички партии ще се обявят за победители от президентските избори. ДПС ще подкрепи ГЕРБ.
ГЕРБ ще загуби изборите в центъра на София, но Първанов ще разцепи левицата. Синята коалиция ще си (о)стане софийска партия.

ББ ще си сменя мнението и АЕЦът няма да тръгне. Южен поток ще има по-голям късмет.

Икономиката леко ще крета нагоре, но хората няма да го усещат. Данъците няма да се пипат (това измерено по мой критерий).

Няма да се говори за демографския проблем и свързаният с това неизбежен фалит на държавата покрай пенсиите.

Ще има много "скандали" за по месец-два.

Големият Маргин ще се лекува в чужбина.
—————————————————————————————————
Добавени от ФБ:

П.К. Комита, аз съм сложил бас, че в рамките на следващите 366 дни АЕЦ "Белене" ще бъде спрян като проект за мнооооого дълго време (нещо като "завинаги") :-))). Второ - Цветелинка Б. ще се опита да се обзаведе със "зелена" партия.

PS. Добавяйте прогнози в коментарите, ще останат за поколенията ;-)

9 коментара:

Лилия каза...

Ха ха ,весело,то и аз смятах да се омъжвам, но знае ли се ,с тези разминавки и пързалки...само да не объркам коловоза....че товарния влак чака зад завоя и опааа....

wattie каза...

Синята Коалиция ще си отиде поживо-поздраво в небитието, а някоя нова партия ще се опита да замества Атака, но ще й върже частично. Герб бавно, но сигурно ще продължи да губи позиции, които левите бавно и методично ще завземат.

Аз ще продължа да си пия бира и да им гледам сеира. Ще работя по-малко, но за повече - решил съм да се "европеизирам". Ако стана добър може да спечеля някой европроект. Ако не - само здраве да е.

Съзерцател каза...

"Сезонът на канарчетата" в българското кино приключва, а започва "сезона на тийнейджърите".
Аз и още четирима мои приятели мислим активно за напускане на страната- писна ни да се разпокъсването между няколко държави, всеки от моите приятели познава поне по още един такъв "пътник".
Към края на 2011 най- вероятно ще мисля вече само на немски и ще говоря на български с акцент.
Президентските и местните избори в България ще се провалят заради ниска избирателна активност.
За да реши проблема, Бойко ще покани изборните туристи, които се опита да изгони. Те ще се направят на обидени и по съвет на своя сокол пътеводител няма да дойдат! Самият Сокол ще кацне на Босфора да си гледа старините. Бойко ще се дърли с опозицията, но вече никой няма да го слуша. Синята коалиция ще почервенее от яд. Парламентът ще се разпадне, но никой няма да збаележи. Избори няма да има. България ще мине под пряко управление на ЕС като протекторат. Няма да има кой да го оцени.
В световен мащаб- злото дебне!
Но да е жив последния бойскаут!
Той ще спаси света!
Всичко това ми го говорят звездите върху етикета на бутилката с коняк, който пия в момента.
Наздраве! :)

Анонимен каза...

1. Комитата няма да си запази сегашата телесна форма, защото още повече ще я подобри. (Да му мисли ако прогнозата не се сбъдне!)
2. Ще бъде дадено началото на строителството или довършването на няколко ключови пътностроителни проекти - магистралите "Марица" и "Струма", магистралата към Калотина, северната тангента на София, няколко скоростни пътища, към декември основните дейности по изграждането на Дунав мост 2 ще бъдат приключени.
3. Работата по "Южен поток" ще продължи, по АЕЦ "Белене" едва ли.
4. Не очаквам сериозен възход на "левицата" и на старата "десница", засега по-вероятно ми изглежда стабилизиране на ГЕРБ, като си пожелавам траен и окончателен неуспех на политическия проект на президента Първанов.
5. Няма да се оженя или омъжа. ;-)

Честита нова година на всички автори, коментатори и читатели на този блог! Желая ви здраве и неудържим възход!

АонименЪ

Стойчо каза...

С.Д. съм аз :)

Зелен Бетон каза...

На Борисов ще му се услади да представя страната в чужбина, ще увеличи международните си пътувания и ще започне да се излага (НИ излага) прогресивно. Ще води подире си Младенов не като министър, а като антураж, при което на Младенов в един момент ще му писне и ще възникне конфликт.

Ще се появи смел журналист, който на пресконференция с Борисов ще издигне плакат "За магистралите вече знаем".

Първанов дотолкова ще се вживее в демагогията си на мъдрец и баща на нацията, че ще проспи момента, в който ще започнат масово да излизат вицове за него. Възможно е при някое "слизане сред хората" да го замерят с яйце или нещо друго миризливо.

Дянков истински ще си повярва, че е велик финансист и ще направи опит да излезе извън длъжностната характеристика на главен счетоводител на държавата – при което ще се олее и ще бъде сменен (дано да се олее малко и да бъде сменен бързо).

Цветанов ще започне да се изживява хептен като Елиот Нес и ще тръгне усилено да гради секретно МВР вътре в официалното.

Ще се появят идеи за узаконяване на просията и облагането й с данък. Голям спор ще възникне по дефинициите на понятията "просия" и "благотворителност".

Проектът АБВ ще направи опит тотално да узурпира понятието "граждански" (включително и да прилапа – макар и като "опозиционна фракция" – "гражданското" движение на Дончева); в резултат на което ще излъчва разнопосочни сигнали и ще доведе до още по-тотална каша в родната ни политическа среда. (Каквато му е и целта, според мен.)

Доган ще се появява в публичното полезрение все по-рядко, но и все по-изнервен, при което все повече ще навява асоциации ту с Кадафи, ту с Уго Чавес. За съжаление, няма да се появява достатъчно, за да им писне окончателно на хората и да бъде наритан. Щото е хитър.

Сивата икономика все по-отчетливо ще се капсулира като стабилна, самостоятелно функционираща и саморегулираща се система, късаща всякакви (включително и формални) връзки с официалната такава. Тоест, ще се оформя като същинската българска пазарна икономика, точно по Адам Смит.

Темата за изграждането на стена по българо-турската граница ще излезе на челно място в обществения дебат и ще остане там дълго.

Големият адронен колайдер ще причини измирането на някакви мушички или бръмбазъци в зоната около него, в резултат на което ще се надигне глобален вой и колайдерът ще бъде временно спрян.

Ще се експериментира масово вграждане на чипове в хора (засега с цел идентификация и локализиране, а по-късно – и за медицинска диагностика). Дано да не се усетят родните ни властващи, че като нищо ще ни предложат за обект на експеримента...

Ух... толкова много прогнози, толкова малко време... ;)

Belomore каза...

Ех, Стойчо, тъкмо мислех, че и министър C. Дянков се е разписал с прогнози, пък ти разби всичките ми илюзии...

За много години на всички пишещи и четящи тук!

wattie каза...

Днес на гНОИ им хрумнало (та приели) да облагат с данък заемите между роднини. Ако майка ви ви даде заем от 10 000 лева, за да си купите кола или вноска за апартамент например, то Краси Стефанов ще тропне по масата и ще ви обложи. Яко, а?

Който пише мъртви закони е политически мъртвец.

Стойчо каза...

@belomore, другото С.Д. може само да ми плаща авторски права ;-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)