събота, ноември 27, 2010

Бракът на тайните служби и реформаторската ДПМНЕ вече дава отровни плодове.

Членуващата в ЕНП „консервативна“ и „дясна“ управляваща партия в Македония - ДПМНЕ, премина границата между демокрацията и путинизма. Т.е. върви насилствен процес по подчиняване на медиите в услуга на властта.

Съвсем открито и съвсем по путински беше атакувана най-голямата частна телевизионна станция в Македония - телевизия А1.

Ако помните, телевизията беше партньор на ьTV в съвместния българо-македонски проект „Music Idol“.

Атаката е директно срещу Велия Рамковски, собственик на телевизията. Велия Рамковски е един от най-мощните олигарси в Македония, и един от най-ревностните градители на новия македонски идентитет, чрез фондациите „Рамковски“ и „Мисирков“

Акцията е замаскирана като данъчна проверка, но се провежда с множество процесуални нарушения, включително с насилие срещу журналисти. Шефът на данъчните говори за укриване на данъци и незаконно опаковане на смокини (!?!) в помещенията на телевизията (и тук).

Подробности по акцията - в Дневник

Акцията е резултат от брака между екс-югославските тайни служби и управляващата партия ДПМНЕ, която заложи главно на тях за целите на управлението и реформата. Като следствие, нито реформа има, нито управление. Лустрацията беше изоставена. За съжаление излязох прав - Груевски не овладя положението.

Македония е изпаднала в тежко положение, подобно на българското. На власт е „дясна“ партия, чийто единствен ресурс са полицейското насилие, структури и кадри. Отстрани със страшна сила върви избелването на партията на бившите комунисти, чиято задача в момента е само да отиграват високите топки, които им подават от властта. Ако екс-комунистите вземат отново властта, развитието на страната спира за още четири години. А Македония има остра, въпиюща нужда от реформи.

Още информация - в профила на Борян Йовановски.

PS. В суматохата може да е останала незабелязана атаката на ченгето Драган Павлович Латас срещу Милчо Манчевски, най-известният македонски кинаджия.

Надвиснало е и отварянето на досиетата от Белград.

4 коментара:

Лилия каза...

Забелязвам.Чакам .

Фил каза...

Малко съм объркан... Този Велия Рамковски хем пуска Музикалния идол, хем има фондация „Рамковски“, която е за македонскиот идентитет. Това не е ли противоречиво или аз нещо не съм схванал. И ако защитава този македонски идентитет защо изобщо е тази атака. Ако може малко да разясниш :)
А иначе не знам до колко е уместно каквото и да е сравнение между В.В. и Груе :Д

Комитата каза...

Логиката е елементарна - прелъстен и изоставен.

петър каза...

То страннното е, че на цялата забатаченост са се хванали да градят едни колосални строежи с цел демонстрация на просперитет и историческа свързаност с пре-древните мАкедонци... Типично за тях: на голо дупе - чифте пищови...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)