сряда, ноември 03, 2010

Бразилия, земьо македонска!


Най-авторитетният македонски вестник „Дневник“ излиза с материал за „македонските корени“ на Дилма Русеф, новоизбраната президентка на Бразилия. Посочва се нейното потекло от Габрово, в Пиринска Македония, според вестника.

Като източник е използвана майтапчийската група във Фейсбук.

Не знам на кого да се смея повече - на журналистите в българските медии, които изригнаха в патриотична истерия покрай Дилма Русеф, (защото е много по-лесно да патриотстваш около Бразилия, отколкото в България, сакън си казал нещо накриво против генерал-лейтенанта) или на македонските, които дори не са отваряли карта на България или български вестници, които надълго и нашироко обсъждаха родовата история на президентката.

Македонските медии всичко знаят, дори „знаят“ къде е Габрово.

PS. Благодаря на Джендо за линка

9 коментара:

Стойчо каза...

Дали да не се изфукам, че съм един от първите в групата „Дилма Русев вистинска македонка“ ;-)

Пишем история, ей! :D

Стойчо каза...

С прискърбие трябва да призная (имам предвид и статията Фен на Обама от тази сутрин), че българското и македонското (очевидно) интернет-общество е оперирано от чувство за хумор. А „журналистите“ от двете страни – и от елементарно усещане за реализъм

Стойчо каза...

А най-смешното е, че Дневник се позовава на група с по-малко от 100 участника (към момента на писането на статията), в която май няма ни един македонец ;)

Lina каза...

Хах, наистина е забавно как една сравнително неподозираща жена, срещна толкоз любов от народ, намиращ се на много километри разстояние, която естествено каза "ама как, аз нямам търпние да се запозная с братовчедите си". Не критикувам нея - дори смятам, че ако наистина го мисли, супер..но жената се опитва да стане президент! Да не е луда да каже "аа..верно?? булгария??" И ние вярваме сляпо, и журналистите, да не говорим македонците.. мани беги!

Bla каза...

Тотален, но закономерен абсурд.

inni4ka каза...

Hallelujah, за Пиринска Македония :)))))

ivoto каза...

Тези хора не можаха да разберат, че Македония е нарицателно име на местност в Европа, която е населена с българо-славяни и малобройното местното население е претопено. Толкова ли са глупави, че не са разбрали още откъде духа вятъра?

Анонимен каза...

Сам виж картата, има град Габрово, което се намира в Пиринска Македония.

Като се замисля колко абсурдно изглеждаха журналистите на Нова, които обикаляха Габрово и питаха жителите дали се чувстват македонци...

Комитата каза...

Чак град не е, а село. И проучване от две минути ще покаже, че никому неизвестното село Габрово няма нищо общо с рода Русеви. Във варненско има Кичево и Куманово, но там никой не строи такива налудничави хипотези.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)