сряда, ноември 03, 2010

Фен на Обама

Фен съм на непопулярни политици. Не на всички непопулярни разбира се (Яне, Волен – обичайте си се сами!), но обикновено тези, на които съм фен са непопулярни, особено по времето на тяхното активно обществено присъствие. И обратното – много популярните политици много-много не ме кефят (Кенеди, седни си!)

Ще ви покажа някои от тези, които харесвам, но които по времето си са били масово оплювани:
Започваме, разбира се, с едновремешния враг на Тутраканската селищна система –
Роналд Рейгън:

Не се подлъгвайте – тези, които сега му се възхищават, по време на неговия мандат му се подиграваха доста жестоко – среден актьор, слаб президент, пионка на оръжейните монополи, но той направи за нас това, което нашите народи не успяваха да направят сами.

Да минем на следващия мразен политик, когото също винаги съм харесвал и особено, когато убиваше невинни деца и крадеше кифлите на другите:
Иван Костов

Да се хванем ли на бас, че когато слезе от политическата сцена и той ще намери тълпи привърженици и то точно от средите на мразещите го?

Още един доста критикуван, да не казвам осмиван и презиран (особено в родината си) политик е сегашният
папа Бенедикт XVI
Следващият харесван от мен политик е въплъщението на Сатаната на Земята, врагът не само на Тутраканската, но и на Багдадската селищна система, човекът на когото приписват даже бомбардировките на Белград и изгонването на сърбите от Косово, организаторът на атентатите от 11 септемвр 2001г, човекът – изчадие, тъпакът и некадърник:
Джордж Буш (младши):

Само че той знаеше къде може да постигне победа (Ирак) и къде не бива да се вре (Афганистан) – пък и Белград беше бомбардиран по времето на Бил Клинтън ;-)

Американската политика като че ли дава повече материал за непопулярни политици – българските винаги са обичани от медиите, затова ще завършим прегледа на масово мразените и харесвани от мен отново с американски политик: лелката със смешна прическа от Аляска, противничката на феминизма и привърженичка на нефтодобиващите компании:
Сара Пейлин
Само че жената е майка на пет деца и управляваше дива територия, съизмерима по размер с Европа.


Защо ви разказвам това ли? Защото от вчера е очевидно, че тепърва имам да ставам фен на
Барак Обама :)


Това, което още не знам е какъв ще е реалният принос на Обама, освен спасяването на любимия ми Опел от фалит (казах ли ви, че харесвам и непопулярни марки коли? :)

Всичките снимки водят към източниците си и не са сваляни на сайта тук

13 коментара:

Анонимен каза...

Фил Дейвисън е малко в категорията на Яне и Волен, ама все пак:

http://www.youtube.com/watch?v=IMgyi57s-A4

HerrNY

Димитър каза...

Бараката след 2 години ще си отиде безславно и ще остана в историята като първия афро-американски президент.
Иначе за другите съм съгласен, особено за Костов и Дабъл Ю Буш

Стойчо каза...

Той много лесно ще стане непопулярен, проблемът е, че не виждам изобщо негов положителен принос

polihronov каза...

Аз уважавам само убити или поне стреляни политици. В случая на изброените значи само Рейгън. А за Бенедикт, той нали е духовеник. Тогава, какво дири в списък на политици незнам.

Стойчо каза...

От гледна точка на православните, протестантите, юдеите, мохамеданите, будистите, кришна, атеистите, езичните, невярващите и т.н. Бенедикт XVI е политик. Той е държавен глава на Ватикана – държава, призната от огромен брой други държави

plateno.info каза...

Най-великия и неописан тук е другаря Путин. Няма равен (смятам аз).

Стойчо каза...

@plateno.info - другарят Путин, Сталин, Хитлер, Живков и мнозина други не отговарят на условието да са непопулярни и плюти докато са на власт. Те са типичен пример за популярни за времето си политици. А аз подбирам тези, които са непопулярни за времето си :)

Точно по този признак досега не съм харесвал Обама :)

wattie каза...

Да, Сара Пейлин наистина е достойна за уважение уникално ерудирана интелектуалка. Доказателствата (http://politicalhumor.about.com/od/sarahpalin/a/palinisms.htm) за това са много. Както виждате се е родила и нова дума "Пейлинизъм" в нейна чест. Страхотна жена, уникална личност, велик държавник!

П.С. Когато и направиха номера с обаждането на Саркози всичко естествено беше брутално (обичащия да убива животни от хеликоптер Саркози, Джо Водопроводчика - мъж на Сара и еквивалента му Марсел от Франция, etc.), но най-забележителното е в края на разговора, когато най-после разбра, че я бъзикат, когато казва на секретарката си:

- Това е обаждане от Монреал, Франция...

Извинете, но съществуването на такъв "политик" с толкова колосална биография от гафове и простотии, е обида към човечеството като цяло, не само на американската система. Нашия Бойко е цвете в изказванията си в сравнение с тази личност. Честно казано с толкова куха лейка ще ми е трудно да разговарям в бар на три водки въпреки, че е хубававичка и става отвсякъде.

wattie каза...

Как забравих - има и още една велика нова дума в нейна чест:

Пейлиндром - човек, който като бъде пуснат напред прави така, че нещата да вървят назад

Стойчо каза...

Как да не ме кефи при тази слава? (всичкото си го чел в американски вестници, нали?)

Стойчо каза...

Аха, дал си линковете :)

wattie каза...

Ако Стойчо отвори "линковете" ще види във всеки от тях и нови линкове към "youtube".

Жената е изключително наивна, очевидно не добре образована и със сигурност леко глуповата. Ако наистина се възхищаваш на тази "дама", то те препоръчвам да спреш да се кланяш на чуждото - тук си имаме чалга перхидролки на талази. На същото интелектуално ниво са, но за разлика от тази - нашите пускат и на трети лица.

Стойчо каза...

А ако wattie прочете коментара ми, ще разбере, че точно заради това е написана статийката ми днес. Сравнението с чалгата и Сара Пейлин е доста некоректно: сравни процента слушащи чалга в БГ и гласувалите за Обама на президентските избори :)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)