събота, ноември 13, 2010

Годишните награди на БГ Сайт 2010 бяха раздадени

Вече 11 години се раздават годишните награди на БГ Сайт – събитието, на което всяка есен се броят пилците в интернет.

Трета година подред съм в “Експертния съвет“, който присъжда специалните награди, на специални хора, проекти, фирми, без които българският интернет не би бил същият.

Списъка с наградените можете да видите тук, да не изброявам.

С голяма радост приех да връча наградата на Огнян Младенов, който превърна заниманията в България със SEO от нещо на ръба на закона и етиката, в нормален бизнес и който хвърля огромни усилия в организирането на събития и в обучение на специалисти.

За съжаление Оги беше болен, та наградата вместо него прие Деси Бошнакова.


Другите със специални награди бяха – Томас Хигинс, който 10 години неуморно инвестираше в интернет бранша в България и Superhosting, които не само предлагат много стабилен хостинг и отлична поддръжка, но и спонсорират всички събития, свързани с Интернет.

От останалите наградени искам да отбележа Иван Стамболов (sulla.bg), който съвсем заслужено грабна награда, защото вдига много високо летвата на писането в Интернет. Наградата му връчи лично Ваня Щерева (клипчето отгоре)

Нагледният му материал за усвояването на еврофондовете ще повиши много разбирането на тази деликатна материя.


И отново браво на Жустин Томс, неуморният мотор и сърце на конкурса, без която нищо от тези хубави неща не би се случило.

 Жустин (с букета) връчва награда на SuperHosting.

2 коментара:

Деси Бошнакова каза...

На 100% съм съгласна с казаното от теб за Оги. Пожелавам му бързо да оздравее, но не мога да скрия вълнението, че можах да подържа неговаата награда.

e-mil каза...

Браво на печелившите!
Повечето поне приличат на сайтове за разлика от графичното недоразумение на организаторите.
За да избегна съмненията: не си изкарвам парите с уеб-дизайн, не участвам в състезанието и ABC Design не са ми конкуренти (в друга област работя). Мониторът ми е калибриран.

Смея да твърдя, че имам понятие от дизайн на поне средно ниво, затова съм много изненадан от самия "БГ сайт '10" с този дребен, светъл синьо-зелен текст, който се чете трудно дори на бяло, а на сиво - още по-трудно. Няма да питам как е възможно професионалисти да го направят, но как е възможно фондация раздаваща награди да го приеме?
Дори само да погледнем безумното разположение на девиза "Крачка напред" става ясно, че това е "Крачка с 15 години назад", когато уеб дизайнът се правеше от сина на комшията, защото "разбира от компютри". И то без въобще да споменавам подредбата на текста, междубуквени разстояния, съотношения в големината на различните елементи, висящите обекти в големи празни пространства и т.н.

Мога само да се надявам, че с времето тази стъпка назад, ще доведе фондацията още по-назад до основни принципи, като: хармония, функционалност и четливост. Все пак дизайнът се е родил доста преди Интернет. :)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)