четвъртък, октомври 07, 2010

Бъдещи журналистки наясно с ролята на печата

Сигурно последен научавам, че бъдещи журналистки от путинския комсомол „Наши“ са се снимали за еротичен календар, посветен на премиера Путин.

В блога на тарторката Кристина Потупчик има още снимки, както и връзка към блог на инициативата.

Всеки лист от календара е придружен с посвещение на модела към любимия министър-председател.

Очевидно е, че са съвсем наясно с ролята на свободната (от дрехи) преса при „суверенната демокрация“.

Комикът Виктор Шендерович сподели че това е по-скоро ФАК(ултет), отколкото ЖУР(налистически).Обръщенията са от пошли към цинични.

Не сме чак толкова далеч от тях.

Българската журналистика също не е имунизирана:

Представете си, че всички депутати са блондини с дълги мигли, а всички представители на съдебната власт са от Хасково. Всички от третата, изпълнителна власт пък задължително притежават светлозелен "Опел Вектра". Съмнително, нали? Би могло да бъде и случайно съвпадение - но все пак поражда справедливи подозрения.
От петнадесет години четвъртата власт в България се състои предимно от момиченца. Българските медии са наводнени от този типов персонаж: бърза, агресивна, за предпочитане дългокрака студентка, която ходи на лекции рядко до никак. Но пък ходи из София - на "ти" е с парламент и правителство, "отразява" необходимото в Съдебната палата, посреща (целият текст)


Да не забранят хубавите журналистки, само се плаша. Че аз много харесвам хубави и зли.

Благодаря на Беломоре за подсещането.

PS. Истински кандидат-журналистки направиха много по-смислена контраакция. (Благодаря на Мери Катлийн О'Луни)

5 коментара:

Мери Катлийн О'Луни каза...

Ето конта-инициативата:
http://liz-anderson.livejournal.com/76145.html

Павел Борисов Николов каза...

http://femen.livejournal.com/99862.html

mi3 каза...

Лошото е, че в контра акцията една студентка е за два месеца ...

Анонимен каза...

Oще на втората ни лекция във ФЖМК лекторката представи цитат, който сравнява журналистите с проститутки, по това как обикалят улиците, как гледат до доставят удоволствие на клиентите си и да вземат съответното възнаграждение срещу това. Някои колеги се възпротивиха и отрекоха да има общо между двете най-древни професии. На другия ден им показах този календар...

wattie каза...

Календарът си е много хубав, хумористичен, получи нужния и за момичетата и за правителството отзвук (та даже не само в Русия, а по цял свят). Мисля, че точно така се прави истинска политика - с позитивни послания, а не с гнетене на омраза към "другите партии".

Освен вицовете за Бойко Борисов в Шоуто на Слави аз в България не съм чул някой да похвали себе си в смисъла да кажеш какво си направил и да спреш дотам. Не, ще чуем "аз направих първка копка на спортната зала, а Станишев - той нищо не направи за неговия мандат и опропасти държавата"...

Мразя този тип политика. Не за друго, а просто ме кара да сравнявам едно лайно с друго. Ето например ти в момента си нарисувал велика картина. И излизаш показваш твоята картина, а до нея слагаш драсканица на ученик. И казваш "виждате ли бе - моята е толкова хубава". Резултат - принизяваш картината си до нивото на драсканицата.

Защо го правят тогава ли? Просто е - просто защото са драскачи. И ако трябва да си направят истинска изложба, то тя ще изглежда смешна и грозна. Следователно на самата изложба ще се сложат няколко чужди драсканици, за да има контраст и да се изпъква...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)