неделя, октомври 10, 2010

Герои с лични проблеми

Снощи гледах „The Expendables“ („Непобедимите“). В долния текст разказвам почти целия сюжет, ама той сюжетът не е най-важното в случая. Четете на своя отговорност.

Това е екшън, който изглежда като правен в рая - във филма участват Силвестър Сталоун, губернаторът Арнолд Шварценегер, Долф Лундгрен, Брус Уилис, Мики Рурк, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Ерик Робъртс и „Ледения“ Стив Остин.

Екшъните не са това, което бяха. Имената на актьорите по-долу да се четат като „Героят на...“

Брус Уилис и бате Арни имат твърде епизодична роля - появяват се веднъж за 5 минути, колкото бате Арни да прояви разум и да заяви, че в глупости не му се участва. Правилно, бате Арни.

В 21-ви век няма вече екшън герои с уреден личен живот. Свърши тя тая, дето освобождаваш страдущата девойка с дългите крака и на финала тя ти увисва на бицепсите с изражение на обожание.

Джейсън Стейтъм ходи през деня да коли и да беси (професия, какво да правиш), но вечерта става душичка, и изненадва любимата с пръстенче с рубин и бутилка шампанско. Да, ама не е звъннал предварително и се получава конфуз с дублиране на местата в спалнята, защото дори герой да си, не може толкова рядко да се обаждаш.

Мики Рурк играе ролята на фризьорката, където момичетата клюкарят, пардон, на татуировчика на героична мускулна маса, където момчетата пият и забиват ножове по стените. Води си у дома девойки на по 20+, ама дори и петдесетата го оставя.

Долф Лундгрен употребява психотропни вещества, което пък води до изявени садистични наклонности. Временно под въздействие уж да очисти тоя-оня от приятелчетата си, ама терапията му помага да се възстанови.

Лошият лош латино генерал, който уж е най-лошият в началото и трябва да умре, се оказва с нежна душа на художник и въпреки че е професионалист в превратите, емоционално съсипан ще тупне като зряла круша от балкона.

Джет Ли си измисля семейство и син, на който му трябват пари за университет, за да му вдигнат заплатата (понеже екшън героите имат нужда от социална причина да им вдигат заплатата през 21-ви век). Той пък има комплекс от ръста си, та се налага Силвестър да му прави терапия. (10х, Nezoo)

А Силвестър е безнадежден романтик, който със собствени средства се връща на гъза на географията да търси каката, с която е прекарал два часа в престрелки и гоненица с коли. Така е, като социалната ти среда е само терористи и антитерористи.

„Леденият“ Стив Остин е много добър в екшъните, слабата му страна са репликите. То не е казано, че всички трябва да са филолози.

От плюсовете на филма е огромното количество изразходени боеприпаси. Плюс зрелищните сцени на хвърчащи мозък, черва, крайници и кръв.

Ерик Робъртс, Бате Арни, Долф вече дори и на кино изглеждат като яки старчета.

Филмът има един голям минус, и това е Бойко Борисов.

Това е като да ти подарят кутия с луксозни шоколадови бонбони, от която да липсва един. (10х, Димо.)10 коментара:

Лилия каза...

Важното е накрая всеки да стигне до положително разрешение на тези проблеми

Nezzo каза...

Умишлено ли пропускаш да отдадеш чест на Джет Ли.
А "латино генерала" ги направи на кайма всичките в края, така че някои моменти поне си заслужаваха.

Комитата каза...

Nezoo, случайно и незаслужено пренебрегнатия Джет Ли е реабилитиран.

Е как, много моменти си заслужаваха и аз го споменавам ;-)

филми онлайн каза...

Филма не е добър от към сюжет, но от към актьорска игра е ненадминат. Големи мъжкари са в главните роли :)

Димитър каза...

Визуалните ефекти са дело на почти изцяло български екип, интересно, че не съм го видял да го споменават някъде, направи ми впечатление във финалните надписи.

Комитата каза...

Визуалните ефекти са добри, там нямам забележки. Всичко е доста реалистично и внушително.

Стойчо каза...

Супер филм за съботен следобед ;) Не водете мадама със себе си, освен ако преди това не сте глеали Сексът и градът заради и с нея ;-)

wattie каза...

Леле, леле, леле... Едно време загледах един филм "Лигата на Необикновените" и бях казал, че върхът на чалгата е достигнат. После изгледах "Умирай Трудно 4" (целия, но принудително) и започнаха съмнения кое е по-по-по (май все пак Брус Уилис спечели). Казаха ми, че някакъв нов "Рамбо" също му съпернечил добре. Не знам, за него нямам мнение.

С този пост обаче изглежда вече имаме отново ново дъно в Холивуд :)

online filmi каза...

Има нужда и от такива филми. Да погледаш малко екшън и небивалици. Как нашите са много силни и безсмъртни :)
Какво толкова им се впрягате, като не ви се гледа такъв тип филмми, гледайте нещо по-сериозно

cinemascrotum каза...

Напротив - специално този филм е абсолютно ненужен, не само защото вече не сме деца, но и защото през 2010 година едва ли на някого му пука за манталитета на 80-те години.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)