вторник, септември 21, 2010

Politikat.net - покана за пресконференция

Тези, които следят внимателно блога, знаят, че в последните 3 месеца се занимавам с един много интересен проект - „Гражданската инициатива за намаляване на политическото лицемерие“ („Политикът“ – http://politikat.net). Участваме аз и Асен Генов чрез фондацията „14-ти януари“ (http://14january.net), а проектът се реализира със съдействието на „Тръста за подпомагане на гражданското общество в Централна и Източна Европа“ .


След много усилия, много ходове от вида „проба-грешка“ и много други дреболии, най-накрая успяхме да пуснем в действие сайта на проекта.

Четенето в сайта е напълно достъпно и безплатно за всички, а отделно, всеки който иска да допринесе може да се регистрира (това на практика е социална мрежа) и веднага да започне да добавя материали.

Проектът служи за проследяване на изпълнението на различни обещания, направени от политици в България, като за целта е необходимо да се следват няколко прости стъпки, за които има публикувани ръководства, и вие вече сте в бизнеса! Изборът на политици и обещания си е напълно ваш, просто трябва да се придържате към правилата на общността.


Радостен съм да ви поканя в понеделник, 27-ми септември, от 11,00 часа в БТА на пресконференция, на която ще представим проекта, и ще отговаряме на всякакви въпроси. Много ще се радваме да видим всички заинтригувани от идеята, за да можем да си поговорим лично.

11 коментара:

vassilev12 каза...

Успех!
Темата наистина е актуална и определено ще има обществен интерес(предвид настоящето отношение на народа към управляващите)
Всъщност от една страна народа ни е такъв, че това винаги ще е актуална тема, поради причината че и политиците са ни такива и общо взето едните си заслужават другите.
Така, че проекта Ви ще има бъдеще!

Василена каза...

Смятам, че имате още много работа по сайта, не от срана на текст, а от дизайн и прорамиране, много хора ще се откажат още след като са го отворили.
Все пак Успех:) надявам се коментара ми да е приет като приятелска критика.

Комитата каза...

Василена, ясно е, че сайтът не е съвършен. Можеш ли да формулираш конкретни забележки, ще са ни от полза?

Bruce Wayne каза...

трябват снимки на политиците, а най-добр и видео от изказванията. без видео никой няма да повярва

политиците рядко влизат в някаква конкретика, за която можеш да се хванеш

Павел каза...

Супер бавно се зарежда сайта.

Комитата каза...

Павка, къде си ти, в Австралия ли?

wattie каза...

Проектът е чудесен. Завиждам ви за духа и желанието, с което сте се заели. Надявам се да добие нужната популярност.

wattie каза...

Съвет - хубаво е да давате допълнителна информация на "състояние". Например - един проект е "частично изпълнен"... ок какво точно е изпълнено обаче? А някой е "неизпълнен" - някакво доказателство? Друг пък е "изпълнен" - потвърждение, което да ни убеди в това?

Мисля, че ще се добави лесно като функционалност.

Ако ви трябва хостинг - свиркайте.

Цвети каза...

Мисля, че идеята е чудесна и би могла да бъде доста полезна. Именно заради това и си правя труда да изразя мнението си.
Препоръчвам по-малко политически пристрастия. Не ми хареса името на раздел "Бойкометър"...някак си е твърде фамилярно и показва не уважение. Дори и американсия вариант не е "Баракометър", нали :).
Сайтът би могъл да се чете от всякакви хора, та дори и от обсъжданите в него политици, затова е хубаво критиката в него да е градивна, а не иронична и обиждаща. А ирония определено се усеща доста:)

Комитата каза...

Цвети, благодаря за мнението. Къде мислиш, освен в името, сме прекалили с иронията. Много се стараехме да избегнем точно това.

Апостол Апостолов каза...

Чух, че всички наши политици много са се стреснали и сериозно са се уплашили от вашия проект.

Браво на вас! Громете лицемерието, заклеймявайте корупцията и не след дълго всичко ще се оправи!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)