вторник, юли 20, 2010

Плавна спартакиада

Ето тази новина ме впечатли:

Възрастта за пенсиониране при работещите от първа и втора категория на труд ще се увеличава плавно с по една година от 1-ви юли 2011-та година до 2013-та година, каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.


Съгласен съм. Много плавно се получава. Напомня ми как когато бях в подготвителен клас, ръководството на училището взе решение кои випуски да участват в представителните мероприятия на народната власт (т.е. да участват като пиксели в човешки мозайки тип Ким-Ир-Сен в т.нар. „спартакиади“). Соломоновското решение беше следното: Тази година ще участват подготвителните класове, догодина осмите класове, по-догодина деветите и т.н. Така най-справедливо ще се разпредели натоварването.

Тотю Младенов, и той така.


Спартакиада. Моите съученици бяха пикселите, с които се изписваше „Слава на БКП“ Снимка.

7 коментара:

Niki каза...

В случая не знам дали Дарик са предали правилно думите. Ето какво пише във Фокус, аз лично не намерих запис на истинските думи:

"Ще се увеличава поетапно възрастта за пенсиониране на работниците от първа и втора категория труд – с една година от 1 януари 2011 г. С четири години ще бъде продължен преходният период, съобщи социалният министър Тотю Младенов след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Както и да е, всъщност много по-интересен е въпроса, за който работодатели и синдикати се карат - как да се осигурят средствата за изплащане на пенсии:

- С по-високи вноски (т.е. увеличаване на средствата)
- По-висока пенсионна възраст (т.е. намаляване на нуждата)

Niki каза...

Пардон - по-висока осигурителна възраст + бонуси за доброволното и удължаване.

Което всъщност е становището на министерството и пак постига същата цел, но по по-приемлив начин?

Стойчо каза...

Какво мрънкаш срещу спартакиадите – беше пълно с момичета по шорти!

Комитата каза...

Как ще мрънкам бе, Стойче. Не виждаш ли, че хваля Тотю Младенов за напредничав подход.

Хесапов каза...

Комита, снимката на стадиона е от 50-те или 60-те години. Да не би тогава да си бил ученик? :)

Комитата каза...

Не съм бил, снимката е само илюстрация на явлението.

Анонимен каза...

В Европейския съюз е нормално възрастта да е еднаква за мъже и жени при пенсиониране (май това равенство с мъжете не им изнася на жените, за разлика от многодр неща).Що за овце са хора, които живеят средно с 10 години по-малко и не си търсят правата (работят 3 години отгоре).Май тук играе синдриомът "Аз съм големия мъж" (с промития мозък).

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)