сряда, април 21, 2010

Classic in the Live Club

Classic In the House e музикално представление/мултимедийно шоу което смесва класическо пиано с хаус музика, миксирана от диджей (DJ Borra). В петък вечерта го гледах в Sofia Live Club.

Мария Каракушева е чаровният двигател на инициативата.Тя е виртуозна пианистка, която концертира в Зала "България" със сериозни произведения, но вероятно е почувствала че е време не само да свири, но и самостоятелно да твори.Това не е точно музика за танци или за купон, но създава интересна атмосфера, хем достатъчно сериозна, хем модерна и комерсиализира класическата музика, без да я превръща в клише. В сушата, която представлява българският културен живот, където успех се постига и с добре изкопирани идеи, е много смело да опитваш нещо да правиш за пръв път.

Някои от вас сигурно са гледали за няколко минути Мария в "България търси талант" или в "Нощта на рекламоядите", където тя свири около час.

От диджеи не разбирам, но DJ Borra работи в пълен синхрон с Мария, така че изглежда е попадение и той.

Шоуто има собствена, много активна страничка във Фейсбук, където ще можем да наблюдаваме доколко социалните медии могат да подпомагат идеите на творците и изпълнителите в България.

Мария, радвам се, че ме покани, Жоро, ти си незаменимият сценичен работник, оператор и маркетинг специалист за такива работи.

И Капитал са писали нещо по темата.


Classic in The House в софийското метро

Почвам да се плаша, че от Sofia Live Club са ме "таргетирали" успешно, защото това май е третият материал, който пиша за тях.

PS. Можете да чуете Мария и как свири класика. Настръхвам! Ето:.

3 коментара:

Мария каза...

Само веднъж съм била в Sofia Live Club (точно след като се видяхме с теб) и беше невероятно! Много хубаво място, с хубава музика и хубави хора :)

Комитата каза...

Страхотни събития стават там, плаши ме, че започвам редовно да го посещавам, без да си го задавам като цел ;-)

petko каза...

интересно звучи, евала за идеята - рядко се случва нещо ново и интересно да ме грабне така.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)