петък, април 23, 2010

Приземяване

Кризите са интересно време. Проясняват погледа.

Интересно ми е сега –

Дали ще се вложат повечко пари във влакове, като се видя, че едно нищо и никакво вулканче може да спре самолетите над цяла Европа за седмица. Ами ако облакът остане за месец или за година като през 1783-та? Влаковете са по-икономични, не се налага два часа преди тръгване да си на гарата и обикновено спират на места с добри комуникации.

Дали ще се появят мобилни телефони от реномирани марки с множество самоличности (повече от една карта). Понеже си е прахосничество да разхождаш три телефона ако имаш три карти.

Дали ще спрат да бъдат магазините за музика мъртво пространство (както е в Ориндж, да речем?) или все пак, на това прахосничество ще се сложи край.

За България нямам големи очаквания да направи нещо първа.

БДЖ, международен влак София - Букурещ, декември 2006 г.

8 коментара:

wattie каза...

Не приятелю, няма да стане нито едно от нещата, които каза. Те са в дълбок идеологически разрез със системата, в която живеем. Очакваш разум от хора, на който той не им е изгоден. Те определено са много разумни хора, но насила няма да го проявят. Печалбата е по-важна от всичко.

Стойчо каза...

Чакаме от команданте Фидел да създаде телефоните, нали?

Belomore каза...

За три карти не знам, ама си има съвсем прилични модели на Самсунг за две карти - ако не те кефят китайските тухли.

Относно влаковете се съмнявам - по-скоро Еърбъс и Боинг ще потрошат маса пари за създаване на разни противовулканичнапепелни защити на турбините на двигателите, които ще бъдат инсталирани на всички самолети за всеки случай и толкоз.

Търновец каза...

Абе, относно влаковете май има някаква дребна надеждица: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=514191

Стойчо каза...

Дали българските мобилни оператори ще направят взаимен роуминг между себе си?

ekaterina vitkova каза...

Снимката е супер супер гадна!:(( Веднага се отказвам да ходя с влак до Букурещ.

Владимир каза...

малко от моята гледна точка: три карти, три абонаментни плана. Една карта, един план, който можеш да избереш така, че да говориш с всички колкото за три карти. За една карта - един телефон, така го разбирам и прилагам аз. за влаковете - отказа ме БДЖ, преди толкова много време, че снимката само ми припомни една от причините. предпочитам автомобил/автобус. на самолет се качвам само в краен случай защото не обичам да ми падат панталоните и да ходя по чорапи на места където не е обичайно. :)

Atanas Boev каза...

Второто тримесечие на тази година Нокия също ще пуска dual sim телефони. Цитат "here is certainly demand for such handsets (especially in Asia and in Eastern Europe)" :)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)