петък, февруари 05, 2010

„Очевидно алкохолизиран 53г българин“

Официалното съобщение на франкфуртската полиция за инцидент с „Очевидно алкохолизиран 53г българин“

POL-F: 100204 - 160 Flughafen: Fluggast randaliert im Flugzeug

Frankfurt (ots) - Ein augenscheinlich alkoholisierter 53-jähriger Bulgare war am Mittwochnachmittag Anlass für einen Polizeieinsatz. Der Flugkapitän einer Lufthansa-Maschine aus Sofia hatte schon im Anflug auf Frankfurt mitgeteilt, dass an Bord ein Fluggast keinerlei Weisungen der Crew befolge und randaliere.

Nach der Landung auf dem Frankfurter Flughafen gegen 16.00 Uhr waren mehrere Polizeistreifen zur Vorfeldposition entsandt worden, um den Sachverhalt abzuklären. Von Crewmitgliedern wurde mitgeteilt, dass der 53-jährige fortwährend die Anweisungen des Bordpersonals nicht befolgte und sich auch sonst unangemessen benahm. Zu den Anweisungen zählte unter anderem das Anschnallen bei Start und Landung, die Bordküche zu verlassen und seinen Platz einzunehmen. Ferner soll er das angereichte Essen auf den Boden geworfen, die Arbeit der Crew ständig gestört und diese rassistisch beleidigt haben.

Während der polizeilichen Kontrolle beschimpfte er auch einen Polizeibeamten.

Gegen den Bulgaren wurde Anzeige wegen Beleidigung und Verstoß gegen das Luftsicherheitsgesetz erstattet. Nach Abschluss der polizeilichen Maßnahmen wurde er vor Ort am Flieger entlassen.

(André Sturmeit, Telefon 069 - 755 82112)


Rückfragen bitte an:

Polizeipräsidium Frankfurt am Main
P r e s s e s t e l l e
Adickesallee 70
60322 Frankfurt am Main
Telefon: 069/ 755-00
Direkte Erreichbarkeit von Mo. - Fr.: 07:30 Uhr bis 17:00 Uhr
Telefon: 069 / 755-82110 (CvD) oder Verfasser (siehe Artikel)
Außerhalb der Arbeitszeit: 0173-6597905
Fax: 069 / 755-82009
E-Mail: pressestelle.ppffm@polizei.hessen.de
Homepage Polizeipräsidium Ffm.: http://www.polizei.hessen.de/ppffm


Извинявам се за дългия цитат, но това човек да е идиот, не бива да се допуска.

Ето и източника: http://www.presseportal.de/polizeipresse/pm/4970/1555979/polizeipraesidium_frankfurt_am_main

Актуализация: Съжалявам за големия цитат на некирилизиран език, но се оказа, че в китната ни родина станало подсъдно да се цитират официални български източници. По този повод цитирам германски официален източник, като го качвам на сайт, който се намира в Съединените Американски Щати.За съжаление в милата ни родина не е подсъдно да си кретен с малка пишка.

Актуализация 2: По молба на читатели прилагам и превод на дописката. Приемам предложения за подобряване на превода, а така също го подарявам на българските медии.


Франкфурт (ots) – Един очевидно алкохолизиран 53 годишен българин стана повод за полицейска акция в сряда след обяд. Капитанът на машина на Лухтханза от София беше информирал още при приближаване на Франкфурт, че на борда един пасажер по никакъв начин не следва указанията на екипажа и буйства.

След кацането на летище Франкфурт към 16:00 часа няколко полицейски патрула бяха изпратени на позиция на пистата, с цел изясняване на случая. Членове на екипажа информираха, че 53 годишният постоянно не е следвал указанията на бордния персонал и иначе се държи невъздържано. Към указанията (на екипажа – Ст.) освен другото се отнасят: закопчаването на колана при излитане и кацане, указанието да се напусне бордовата кухня и да се заеме собственото място (седалка – Ст.). Освен това той изхвърлил предоставаната храна на пода, постоянно е пречел на работата на екипажа и го (екипажа – Ст.) е обидили расистки

По време на полицейската проверка е напсувал (наругал? – на немски думата е само една – Ст.) един служител на полицията.

Срещу българина е заведена преписка за обида и нарушаване на Закона за въздушна сигурност). След приключване на полицейските мерки той е освободен на място при самолета.

Следват контактите на полицейското управление, както и работното му време


16 коментара:

Peter Petrov каза...

Комита!
Понеже прочетих съобщението още вчера и имах време да го поогледам, съм на мнение, че човекът на 53г. е бил доста подпийнал. Но... в съобщението се казва, не "очевидно". а "вероятно според видяното". Мисля, че това дава право на момче като Чуколов да плаши със съд, онези, които посмеят да кажат, че "царят е бил гол".
Сега ще чакам да те видим да се влачиш по съдилища...

Стоян Стоянов a.k.a Deeron каза...

Хубава работа, ама българска.

Стойчо каза...

Най-точен превод на "augenscheinlich" е „очигледно“, което на литературен български може да бъде очевидно. Ще се радвам и на други предложения :-)

Emil A. Georgiev каза...

Както казва Стойчо, „augenscheinlich“ означава, че полицаите са го видели с очите си.

Какво е това със съденето и цитирането?

Анонимен каза...

Без да владея немски, етимологично, "очигледно", може вероятно може да се преведе на български по два коренно различни начина: "на външен вид", "на пръв поглед" или очевидно. Интуицията ми подсказва, че става въпрос за първия смисъл, но това едва ли има значение. 53 г.-ия си е рецидивист в хулиганските прояви и неуважението на обществения ред, пък дали е плод на алкохолно опиянение или на психични отклонения не е важно. То и Юрий Галев бил "емоционален".
За съденето, може ама трябва да е колективен иск на всички 53 годишни в България.

Emil A. Georgiev каза...

"Augenscheinlich" е наречие и идва от "Augenschein" - оглед (сравни чл. 136 и 155 от НПК). В контекста на полицейското комюнике "augenscheinlich" значи в следствие на обстоен оглед, а не на първоначално възприятие.

От други публикации разбрах кой augenscheinlich е бил алкохолизиран -).

владо каза...

Не е заведена преписка, а чиста жалба...

Стойчо каза...

Да, така е – думата ми убягна

Анонимен каза...

Комита, хич да не ти пука. Не цитираш име.

Стойчо каза...

Не знам за кого става дума, просто съм абонирам за RSS емисията на полицейското управление и реших да споделя с вас – все пак става дума за сънародник в беда

Апостол Апостолов каза...

Ченгетата може да твърдят каквото си искат. И в своите твърдения обикновнео лъжат. Защото "всички хора са лъжци", а "изречената дума е лъжа". (За написаната да не говорим.)

Ще ги видим тези ченгета каква песен ще запеят пред съда. Защото аз знам със сигурност, че Волен не пие.

Стойчо каза...

Апостоле, извинявай, но в моя постинг става дума само за кретени с малки пишки. Никакви имена нито съм споменавал, нито някой от другите коментиращи ми се струва е споменвал имена. На знам за какво говориш ти.

Анонимен каза...

Ах тези подли служители на Луфтханза, човека си седи спокойно на седалката вързан с колана и си порка водичка, а те в заговор с комунистите, циганите, турците , евреите, антисемитите, черните , ку-кукс- клан и всички останали които не са от Атака, се напиват в бара хвърлят храна по-пътниците бият се и накрая като идват полицаите да ги окошарят почват да крещят и да сочат Сидеров с пръст и да викат "той беше той беше аз видях" мръсни крадливи и лъжливи германци. Съд за тях.

Апостол Апостолов каза...

Не се прави на ибрямбашия! Ти говориш и пишеш за СВОЯ СЪНАРОДНИК Волен Сидеров. Ако това се беше случило с някоя анонимна нула, ти изобщо нямаше да пишеш за това произшествие.

А самото произшествие се състои в това, че не са сервирали обяд на Волен. Той е станал да си го поиска и така е започнало всичко.

Стойчо каза...

Апостоле, ако имаш пред вид някого, който е кретен с малка пишка, моля те обърни се към него. Аз нямам никого пред вид, просто споделям информация за закъсал сънародник. Ако ти се привижда специално Волен Сидеров – това не е мой проблем, и не е мое, а твое тълкуване.
Моля всеки, дошъл да коментира в този блог да не ми приписва думи, които не съм казвал :-)

Поздрави на Волен, след като го познаваш – аз познавам Луфтханза :-)

Стойчо каза...

Само за Апостол – понеже явно си обсебен от идеята за Волен, ето фотматериал, който би те заинтересувал http://ivomirchev.com/2010/02/%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8/

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)