четвъртък, януари 28, 2010

Стига Оруел, бе, Нет Инфо.

На сайта на АБВ.bg e започнала симпатична инициатива за празнуване на 10-годишнината на сайта. Според създателите на блога на АБВ:

"През януари 2010г. АБВ празнува своя десети рожден ден!"

Всичко хубаво, ама това не е така. АБВ стартира през декември 1999 година и добре, че има още живи свидетели, че и документи които да си спомнят.

Прощавам ви, че изтрихте на Веско коментара, който ви напомни кога е тръгнал сайта, затова ето ви документално доказателство (скриншот от брояча на search.bg). Обърнете внимание на датата на регистрация.Данните се намират тук, преди чичко Оруел (Нетинфо) да е моделирал отново историята, както му изнася.
Жалко, че си останахте едни киборги, за които нито една емоция не е оправдана, ако няма маркетингов подтекст. Защото нали, какви парички могат да се изкарат, ако обявите рождения ден през декември — твърде много шум има тогава, нали ;-) Скъпи фенове, пращайте видео или текстов поздрав, има шанс да спечелите принтер или кафемашина.

11 коментара:

Анонимен каза...

Истината преди всичко.
ljubima

Стойчо каза...

Хм, в последните месеци имат по-ниска посещаемост от http://patepis.com
Или аз съм манипулирал резултите на пътеписа, или те - на абв-то или е станала дебела техническа грешка в последните месеци с техния брояч

Boris Loukanov каза...

Тая бъгава поща ползва ли я все още някой???

Комитата каза...

Броячът е на ниски стойности, защото е махнат от страницата, и вероятно се появява само в някакви кешове или забравени страници.

Това все още е най-употребяваният български сайт, и не е чак толкоз зле, макар че правените промени често създават впечатлението, че екипът не е наясно за посоката, в която върви.

Аз имам забележки главно към манипулирането с исторически факти.

Анонимен каза...

а според мен просто са забравили кога им е рождения ден, иначе спокойно можеха да го празнуват през ноември или октомври миналата година и никой нямаше да може да им извади никакви "доказателства", че не са тръгнали тогава. Все пак рождението на един сайт не се отчита от регистрацията му в броячите :) това да не ти е акт за раждане

Комитата каза...

О не, не са забравили. Познавам системата за бекъп, и хората, които участваха в правенето на сайта. Точно вариантът "забравили" не съществува.

Belomore каза...

Щом не са забравили, значи е ясно - (интернет) страница е от женски род, крие си ЕГН-то кокотката, досуш като Лилиту :)

Стоянов каза...

Дам, принтера им излиза безплатен.
Хем се промотират те, хем другия сайт, тяхна собственост естествено.

Да живей маркетинга...

ипотпал каза...

Хахаха до каквото се докопат/създадът нетинфо се прецаква. Така е, когато се мисли само за пари и след това ако има място и за клиента/потребителя. Че и РД-ти си да не знаят :D

Peter Petrov каза...

Браво Комита! Само така ! Много ме е яд на евтини номера. А тези от абв разчитат, че клиентите им са главно от ниво"чалга" и надолу...

Димитрина каза...

Създадоха ми голям проблем, изтриха ми писмата преди да са изминали 180 дни от последното влизане...Но след като са забравили и кога е рожденият им ден, наистина не е за ползване тази поща.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)